Nem de a fennek vagy a vbl belsotere viszon qva szukos.Azért a Yörük nem olyan kurva nagy.
Pl 1 vbl feder
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Nem de a fennek vagy a vbl belsotere viszon qva szukos.Azért a Yörük nem olyan kurva nagy.
Minden ütegnek van egy parancsnoki járműve és egy tüzérségi radarja és a törzsütegnek egy parancsnoki és egy helyettesi járműve. Így jön ki a nyolc gép!Ezt már végképp nem értem.
a PZH még mindig nem igényel ütegparancsnoki járművet.Minden ütegnek van egy parancsnoki járműve és egy tüzérségi radarja és a törzsütegnek egy parancsnoki és egy helyettesi járműve. Így jön ki a nyolc gép!
Oké, de akkor mi lesz az a nyolc jármű? Így logikusnak tűnt.a PZH még mindig nem igényel ütegparancsnoki járművet.
Vontatótól kezdve lőszerszállítón át bármi lehet.Oké, de akkor mi lesz az a nyolc jármű? Így logikusnak tűnt.
Német tűzszakasz:Vontatótól kezdve lőszerszállítón át bármi lehet.
Igen, ezért fogja a németeknél is egyes feladatokra a Boxer váltani - ÁLLÍTÓLAG!Fennek belulrol
Akkor nem lesz az ütegnek parancsnoka? Vagy az ütegparancsnok beül egy PZH -ba? Esetleg gyalog megy?a PZH még mindig nem igényel ütegparancsnoki járművet.
Én úgy tudom, hogy az egyik jármű pk az ütegparancsnok és belül tudja a digitális rendszeren vezetni a tüzet a C2 rendszernek hála.Akkor nem lesz az ütegnek parancsnoka? Vagy az ütegparancsnok beül egy PZH -ba? Esetleg gyalog megy?
Szerintem az, hogy a PZH szükség esetén harcképes ütegparancsnoki jármű nélkül, az nem azt jelenti hogy nincs szükség ütegparancsnoki járműre.
Mihez kéne ütegparancsnoki jármű?Akkor nem lesz az ütegnek parancsnoka? Vagy az ütegparancsnok beül egy PZH -ba? Esetleg gyalog megy?
Szerintem az, hogy a PZH szükség esetén harcképes ütegparancsnoki jármű nélkül, az nem azt jelenti hogy nincs szükség ütegparancsnoki járműre.
Ha a megfelelő rendszerekkel rendelkezik a gép, akkor alkalmas lehet erre. Csak szerintem nem praktikus. A löveg prancsnokának van elég feladata, annyi hely pedig nem hiszem hogy van a gépben, hogy az üteg parancsnoknak külön munkahely jusson.Én úgy tudom, hogy az egyik jármű pk az ütegparancsnok és belül tudja a digitális rendszeren vezetni a tüzet a C2 rendszernek hála.
Milyen munkahely kell neki?MIlyen feladatai vannak amihez külön gép kell?Ha a megfelelő rendszerekkel rendelkezik a gép, akkor alkalmas lehet erre. Csak szerintem nem praktikus. A löveg prancsnokának van elég feladata, annyi hely pedig nem hiszem hogy van a gépben, hogy az üteg parancsnoknak külön munkahely jusson.
Megkapod a koordinátákat bent a gépben, egy képernyőn (offline GPS mellett is működik), a számítógép kiszámolja rá a lőelemeket az időjárás szenzorok adatai alapján, az ütegpk pedig megválassza tűzcsapás mikéntjét. A találatról pedig a tüzérségi megfigyelő/drón/tüzérségi radar visszajelzései alapján helyesbít. De ez mind megy gépen belül.Ha a megfelelő rendszerekkel rendelkezik a gép, akkor alkalmas lehet erre. Csak szerintem nem praktikus. A löveg prancsnokának van elég feladata, annyi hely pedig nem hiszem hogy van a gépben, hogy az üteg parancsnoknak külön munkahely jusson.
A tüzéreknél?Minden ütegnek van egy parancsnoki járműve és egy tüzérségi radarja és a törzsütegnek egy parancsnoki és egy helyettesi járműve. Így jön ki a nyolc gép!
Az ő elképzelése szerint ami nem feltétlen a valóságot tükrözi.A tüzéreknél?
Nem túl kicsi a Yörük felderítőnek? Nekem a Fennek is kicsinek tűnik ahhoz képest, hogy egyre több technikát kell belezsúfolni. Az aknaállóság szerintem fontosabb lenne, mint a magasság. Mondjuk a Textron TAPV már jobban tetszene (nyilván nem lesz).
Nekem logikusnak tűnne egy 8x8 vagy 6x6 úszóképes APC-ből kialakítani a felderítő járművet. Mindenképpen több hely lenne benne, mint a Fennekben vagy Yörükben, még a később fejlesztendő felderítő eszközök számára is. Az aknavédelem és a páncélozás, no meg az úszóképesség pedig nekem fontosabbnak tűnik, minthogy alacsony legyen a jármű.Igen, ezért fogja a németeknél is egyes feladatokra a Boxer váltani - ÁLLÍTÓLAG!
Hát, most hogy mondod...
Szerintem ez addig működik, amíg minden ideális. Háborús helyzetben már nem vagyok biztos benne, hogy ez jó.Megkapod a koordinátákat bent a gépben, egy képernyőn (offline GPS mellett is működik), a számítógép kiszámolja rá a lőelemeket az időjárás szenzorok adatai alapján, az ütegpk pedig megválassza tűzcsapás mikéntjét. A találatról pedig a tüzérségi megfigyelő/drón/tüzérségi radar visszajelzései alapján helyesbít. De ez mind megy gépen belül.