Ha a szerbek tényleg vesznek 24 Rafit akkor sztem a horvátok is fognak szerezni még egy századot. Ebben az esetben a környék leggyengébb légi ereje lenne a mienk… mivel a román darabszám jóval nagyobb, a szlovák F-16 vagy osztrák EF meg jóval potensebb, kb azt a szlovéniát előznénk akinek nincs légiereje. Meglátjuk mi lesz a környező országokban a nagy tervekből, de ha nem csak a szájuk jár akkor nekünk is lépni kell valószínűleg. Ez a háború sok tervet átír. Szerintem nem véletlen kértük az EU-t hogy a hadseregre fordított kiadások ne számítsanak bele a hiányba.
Ment a Like, mert valóban ide a rozsdás bökőt, hogy a két évtizede legpotensebb légierejéből nem lesz a leggyengébb. Én nagy reményekkel várom a csehek döntését és megszerezhetnénk a maradvány pénz kifizetésével azokat a gépeket. Akár olyan konstrukcióban is, hogy a Kelepisti által folyton emlegetett Saab által megépített vázakba átrakva a legtöbb jó állapotú eszközt.
Viszont nem az EU-t kértük, nem tudom, honnan jön ez a marhaság, de ez a saját döntésünk volt, hogy a költségvetési hiány lefaragása nem érinti a hadügyi beszerzéseket. Ennyi történt, nem a hadseregtől vonjuk el a pénzt, hanem más megszorítás. (Ott sem törölt programok, csak megvárjuk, amíg összegyűlik a kisebb pénzből a rávaló.)