Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Az viszont nem csacsiság, hogy ha a pilóták a repült órákat pl. olyan gépeken szerzik, amelyek az esetleg szóba jöhető ellenfelek gépei ellen felveszik a harcot, nem? Ellenkező esetben mehetünk a Jak-52-esekkel is.
És ezt mire alapozod érzelmi alapú feltevésen kívül?
A 100 darabos LanceR flottát is hagyták kb. 25 gépesre visszazuhanni. Ezek után erősen kétlem - főleg a mai pénzügyi helyzetben - hogy lenne pénzük 24 darab gépre. Még 12 gép elnyújtott beszerzését is igen nehéz lesz szerintem lenyomni a választók torkán...
Ennyi erővel MLU F-16-tal sem kell számolni, mert még nem állt hadrendbe.Van már aláírt szerződés?
Te is tudod, hogy nem a "jelenleg"ről van szó...Nem valószínűleg, hanem simán. BVR fegyvezetük és harcászati elektronikája köszönőviszonyban sincs egy C/D Gripennel. A nagyobb mennyiség is kevsebb, mint a 14 gépes magyar flotta. Jelenleg 6 gépük, ha üzemképes...
Az osztrák EF az egyik legangyobb korrupciós ügy. Telejsen nyilvánvaló, hogy semmi szükséges egy ilyen overkill platformra úgy, hogy van hozzá 25 db IRIS-T rakétád és 0 db BVR és csapásmérő fegyverzet... A póttartályokat us utólag rendelték hozzájuk...
Még ez is csak félig igaz. Ugyanis a bármi alá sorolt eseményeknek is van <b>valószínűsége</b>.
Tehát kb. 25 gépet tartanak fent.
Ennyi erővel MLU F-16-tal sem kell számolni, mert még nem állt hadrendbe.
Csak BVR harc létezik?
Ez a lekezelő, fellengzős szöveg akkor állná meg a helyét, ha arról hablatyogna valaki, hogy mindenhol 100ezres hadseregek lesznek csúcstechnikával, meg kiskutya faszával.
Mindannyian tudjuk, hogy reális dolgokat vázoltam fel.
Arra, hogy lószar se fog 2 év múlva repülni a szomszédos országokban meg fölösleges lenne készülni, mert a semmire nem kell lépni.
Őszintén sajnállak.
@zotyek78
Ne forgasd ki, amit írtam.
Azért ilyen gépeket küldenek az államok a Baltikumba, mert ilyenek vannak nekik.
Nem fognak mást rendszeresíteni és fenntartani ezért.
Jó lenne a Mig-21 is utasszállítót, meg határhoz közel repülő orosz gépet kergetni, de csak a románok küldtek oda azt.
Miért, mert nekik az van!
<blockquote rel="zotyek78"> Az viszont nem csacsiság, hogy ha a pilóták a repült órákat pl. olyan gépeken szerzik, amelyek az esetleg szóba jöhető ellenfelek gépei ellen felveszik a harcot, nem? Ellenkező esetben mehetünk a Jak-52-esekkel is.
Arcas,
A NATO egyáltalán nem engedné egy ilyen helyi konfliktus eszkalálódását. Ez már túl közel van a centrumhoz. A 3D, HAW, nem is a mienk, a Gripenekről nem is beszélve...
Egy hónapig sem bírnánk ennek költségeit.
Bár úgy tudom, hogy azt a pár darab AMRAAM-ot is amerikai szakemberek felügyelik.
<blockquote>Bár úgy tudom, hogy azt a pár darab AMRAAM-ot is amerikai szakemberek felügyelik.
<blockquote>Bár úgy tudom, hogy azt a pár darab AMRAAM-ot is amerikai szakemberek felügyelik.
Gripen topik akart lenni! köszi
-ra lett volna a válasz.srácok! csak azt nem értem, hogy szegény Gripen tokiban, hogy a nyálban jutottunk el megint az összhaderőnemi nácizásig/zsidózásig?? keressetek másik topikot erre! köszi!