mert ez be volt tárolva a kommunikációs gépezetnek mint sikersztori, noha az korábban eldőlt!
Nyilván 2022 nyara óta ők is tudják, hogy előbb utóbb be kell engedjék a svédeket a NATO-ba. Nyilván már előre legyártottak pár forgatókönyvet hogy mivel fogják végül magyarázni a halogatás feladását - ugye ennél a kormánynál a kommunikáció a minden.
Kollerrel az lehetett a baj (azóta sem nyilatkozott sehol ha jól tudom), hogy "előre ellőtte a puskaport" a +4 Grippenről és így ha jobban bekerült volna a köztudatba, akkor nem lehet most újdonságként, a nagy vezér ügyeskedésének eredményként eladni a 4 gépet.
Szombaton hirtelen "megoldódtak a svédekkel a problémák", pedig 3-4 nappal korábban Szijjartó arról beszélt hogy ha törökökhöz elmentek akkor ide is el kell. Ezt a fordulatot kell magyarázni valamivel és már látszik hogy elindul a kommunikációs hadjárat: egyre jobban pumpálják fel hogy mekkora üzlet lesz itt...
Abban eléggé biztos vagyok, hogy lesz itt még Gripen beszerezve, de sokkal valószínűbb hogy csak +4 gépet fogják bedobni.
Amúgy ha ezek valóban idén megérkeznek mint ahogy azt "hallani", akkor már önmagában bizonyítja, hogy ezt jóval régebben ledumálták és nem az elmúlt hetek, hónapok eredménye. Ilyen gyorsan nem tudnak nekünk a mi elvárásainak megfelelő Gripen összelegózni. Szerintem ez már akkor le volt szerződve amikor bekerült Bobo prezijébe.