Szia,
Hat, nekem ugy tunik, hogy a teljes magyar legiero jelenleg legfontosabb feladata a legirendeszet. Es szerintem jol becsulte meg Aladeen, kb 12 gep kellene erre a celra.
Elso nekifutasra ez egy kifejezetten jo es hatekony otletnek tunik szamomra, mar ha arrol almodozunk, hogy 2.5 szazadnyi 5 G gepre valo penzt el lehet kolteni a magyar legierore.
Ami egy picit kerdes szamomra, hogy mennyire jo otlet az, hogy az elit pilotak nem adnak keszultseget, vagy legalabbis olyan keszultseget nem adnak, ami kozben tenylegesen fel is szallnak elfogast vegrehajtani? Nem mondom hatarozottan, hogy ez baj lenne, de a loveszeknel egyertelmuen azt latom, hogy sokkal jobb katona az, aki jar misszioba, mint aki nem. Es a legirendszeti keszultseg egy hasonlo dolog: nem azt csinalja, amit elesben egy haboruban csinalna, de megis olyat tesz, ami eles feladat.
Nyilvan ha megvalosul, akkor a pilotaknal is kellene egy egyertelmu "eletpalyamodel"-t csinalni: ha kijon az iskolabol, akkor egy kicsit me'g tanul FA-50-n, utana kisero nappali keszultsegben, utana kisero ejszakai keszultsegben, utana vezer nappali keszultsegben, vezer ejszakai keszultsegben, es ha ez mind megvan, akkor utana atkerul 5 g-re kiseronek keszultsegbe, aztan vezernek keszultsegbe. Szerintem utana mehetne vadaszbombazo feladatra, ahol mar csak jelkepes keszultseget adnak (ekkora talan mar olyan koru, hogy kevesbe terhelheto rutinszeru ejszakai szolgalattal).
De igazabol szerintem teljesen irrealis a 2.5 szazadnyi 5 G gepre valo penz elkoltese.