Dél-Afrika hadiipari fejlesztései

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

bel

Well-Known Member
2020. augusztus 24.
1 672
3 996
113
Nem.mellettem egy KalTec sörétes van,es azt simogatom meg vele,ki megerdemli...

Sajat fotok:

img_2453.jpg


img_2455.jpg

img_2459.jpg

img_2460.jpg
 
  • Tetszik
Reactions: LMzek 2.0

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
18 409
31 787
113
Egyebkent tenyleg s del afrikaiak kezdtek fejleszteni,a protoja ott keszult meg az apartheid idejen.Majd ez is egy felbehagyott,elfeledett bur fejlesztes volt,mig a jenkik meg nem vettek az ötletet, és be nem fejeztek a fejlesztést.
 

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
18 409
31 787
113

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
18 409
31 787
113
Nyilván egy beszállítói lánc sokfelé ágazik le. Nem hiszem, hogy az EDGE a tervezést fizikailag ott hagyta volna. A Denelt teljesen szétkapták, nincs. Értem a nosztaligát, érdekes lett volna nekünk is ha egyben maradnak, de (pont azért a szanaszét szervezésért, bérgyártatásért amit mondasz) el kellene már engedni. Nagyon tisztelem, hogy ennyire érted a témát és tényleg a szakterületed Dél-Afrika, de ez kezd egyfajta monomániába átcsapni. Nem vagyunk beljebb a már nem gyártott eszközökkel, hiába lettek volna jók valamikor.
A Denel szétesett (bár még nagyon is létezik),de a Denel a dél afrikai hadiiparnak az állami szegmense.A nem állami rész részben helyi,részben külföldi kézben,nagyon is működik.
A másik,hogy tőlük technológiával lehet fegyvert venni.A technológiát is késszek eladni,nem csak az összeszerelő üzemet idetelepiteni.
Egyébként a várpalotai RM tüzérségi lőszergyár dél afrikai technológiát fog használni,H225M pedig SAAB S.A.(South Africa) gyártotta önvédelmi rendszerrel van felszerelve.
Egyébként több nem dél afrikai eredetű fegyverrendszert propagálok,mint búrt.TA2 brazil,LAHAT zsidó,RPG29 orosz,NMS török,LT rendszer meg magyar.
Igazábol a búr mobil hadviselési mód az,mit nekünk nagyon erősen tanulmányoznunk kéne,szerintem.És mivel a dél afrikai fegyvereket ilyen hadviselési módhoz tervezték,igy annyira nem meglepő,hogy figyelembe veszem őket.De a legtöbb eszköz valójában izraeli forrásbol venném.Mikor a Mongoose-3 elfogót emlitem,azt az Iron Fist rendszerbe integrálva teszem.A búr elfogó csak egy részeleme lenne a zsidó rendszernek.És attol a rendszer még zsidó marad
 
  • Tetszik
Reactions: Pogány and fishbed

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
18 409
31 787
113
Nem vagyunk beljebb a már nem gyártott eszközökkel, hiába lettek volna jók valamikor.
Egyébként régi,prototipus szinten megrekedt eszközt irtam @Aladeen -nak,az AEROTEK30 könnyű 30x114 gá-t,és az Eglas35 gá családot.Ezek valóban 30 éves prototipusok.Az összes többi valójában új,gyártásban lévő,vagy fejlesztett eszköz.
Denel meg annyira nem esett szét,mert tavaly mutatták be a T5-52 legújabb frissitését,és most fogja gyártani a Badgert (20 év késéssel,de modernizálva)
Van egy halom félkész protó,amik nagyon igéretesek,de mégsem propagálom őket.Mert hibáa repült elöbb mint a Meteor (1988ban),hiába ért el nagyobb teljesitményt,hiába egy komlex fegyverrendszer (közepes és nagy hatótávú bvr AAM,légvédelmi rakéta,és 300km hatótávú szuperszónikus CM változatait fejlesztették),nekünk ez teljesen közömbös.Ha megkapnánk ingyen a teljes technológiát,tervdokumentációkat,akkor se tudnánk vele semmit kezdeni.Se pénzünk,se iparunk,hogy a fejlesztést befejezzük,és gyártásba vegyük.Inkább vegyük meg a Meteort,meg a Stunnert (légvédelmi és AAM változatban is)
Mások viszont megcsinálták.Torgos repülőgép fedélzeti CM-t a pakik gyártják,a hindú Astra bvr AAM meg a Kentron Marlinbol származik.(AMRAAM kategóriájú bvr AAM,hivatalosan a Denel még mindig fejleszti-csak olyan sosekészül el üzemmódban)
De nekünk egy ilyen húzás reménytelenűl nagy falat lenne,és semmi ilyet nem is javaslok.
Amit javaslok,azok viszont megvalósithatók és rentábilisak.Sőt,pl a Mbombe gyártását már fel is ajánlották nekünk.
 
  • Tetszik
Reactions: bel and fishbed

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
18 409
31 787
113
Mert hibáa repült elöbb mint a Meteor (1988ban),hiába ért el nagyobb teljesitményt,hiába egy komlex fegyverrendszer (közepes és nagy hatótávú bvr AAM,légvédelmi rakéta,és 300km hatótávú szuperszónikus CM változatait fejlesztették),nekünk ez teljesen közömbös.Ha megkapnánk ingyen a teljes technológiát,tervdokumentációkat,akkor se tudnánk vele semmit kezdeni.Se pénzünk,se iparunk,hogy a fejlesztést befejezzük,és gyártásba
97722-0c4eacfbf0f60aaca15023484363fd07.jpg

Ja,itt erről a szerkentyűröl irtam,aminek 1988ban volt az első próbainditása,mikor a Meteor még csak egy rajz volt egy prezentációban.94ben a fejlesztést felfüggesztették,és azóta is áll.Korszerű elektronikával simán egyenrangú lenne a Meteorral.
De ipar és tőke hiányában semmit nem tudnánk kezdeni a terveivel,jobban járunk,ha Meteort/AMRAAMot/I-Derbyt/Mica-NGt/akármitamijó veszünk inkább.
97723-9960aaf173e39a868351c984e44ccec9.jpg
Fce7HPhXkAA653U.png

A rövidebb IR változat.
Marlin_missile_launch_400x300_Denel.jpg

Marlin próbainditása,2017ben.Egy új kettősműködésű rakétahajtóművet kapott (RDM gyártmány a hajtómű).Hivatalosan ez egy aktiv program,AAM és SAM szerepkörben.
Csak valahogy 30+ éve nem akarodzik a végére érni.....(közben viszont a hindi Astra kapott egy új dualműködésű hajtóművet....).
És ezt a rakétát is megkapta az UAE Halcon.Ez kivételesen nem kapott arabus nevet,Halcon Marlin néven promozák.
https://defencehub.live/threads/uae-should-produce-the-marlin-bvraam.8654/
 
  • Tetszik
Reactions: fishbed