Nem.mellettem egy KalTec sörétes van,es azt simogatom meg vele,ki megerdemli...
Sajat fotok:
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Nem.mellettem egy KalTec sörétes van,es azt simogatom meg vele,ki megerdemli...
Egyebkent tenyleg s del afrikaiak kezdtek fejleszteni,a protoja ott keszult meg az apartheid idejen.Majd ez is egy felbehagyott,elfeledett bur fejlesztes volt,mig a jenkik meg nem vettek az ötletet, és be nem fejeztek a fejlesztést.Sajat fotok:
Cougar MRAP különben a Casspir Mk6 amerikai liszenszváltozata
A Denel szétesett (bár még nagyon is létezik),de a Denel a dél afrikai hadiiparnak az állami szegmense.A nem állami rész részben helyi,részben külföldi kézben,nagyon is működik.Nyilván egy beszállítói lánc sokfelé ágazik le. Nem hiszem, hogy az EDGE a tervezést fizikailag ott hagyta volna. A Denelt teljesen szétkapták, nincs. Értem a nosztaligát, érdekes lett volna nekünk is ha egyben maradnak, de (pont azért a szanaszét szervezésért, bérgyártatásért amit mondasz) el kellene már engedni. Nagyon tisztelem, hogy ennyire érted a témát és tényleg a szakterületed Dél-Afrika, de ez kezd egyfajta monomániába átcsapni. Nem vagyunk beljebb a már nem gyártott eszközökkel, hiába lettek volna jók valamikor.
Egyébként régi,prototipus szinten megrekedt eszközt irtam @Aladeen -nak,az AEROTEK30 könnyű 30x114 gá-t,és az Eglas35 gá családot.Ezek valóban 30 éves prototipusok.Az összes többi valójában új,gyártásban lévő,vagy fejlesztett eszköz.Nem vagyunk beljebb a már nem gyártott eszközökkel, hiába lettek volna jók valamikor.
Mert hibáa repült elöbb mint a Meteor (1988ban),hiába ért el nagyobb teljesitményt,hiába egy komlex fegyverrendszer (közepes és nagy hatótávú bvr AAM,légvédelmi rakéta,és 300km hatótávú szuperszónikus CM változatait fejlesztették),nekünk ez teljesen közömbös.Ha megkapnánk ingyen a teljes technológiát,tervdokumentációkat,akkor se tudnánk vele semmit kezdeni.Se pénzünk,se iparunk,hogy a fejlesztést befejezzük,és gyártásba
Csak úgy érdekességként,hogy mit terveztek a búrok a háború után a G5 löveghez vontatónakSzia,
Ez a felmondatot duplan nem ertem:
-A prec loszer lete/nemlete hogyan kapcsolodik az onjaro/vontatott temakorhoz?
En azt gondoltam, hogy a gyors helyszinvaltas, es az a kozbeni viszonylagos vedettseg az elonye az onjaronak, de hogy milyen loszert hasznal, annak semmi koze ehhez. (Lazan ide kapcsolodik, hogy hallottam olyan mendemondat, hogy az Akacija-kat azert semmisitettek meg, mert atomfegyverhordozok - de szerintem pont ugyanolyan 152 mm-es csovuk volt, mint a D20-nak, szoval nekem ez teljesen ertelemetlen magyarazatnak tunik.)
-Van valos oka a 8x arnak? Azt kepzelnem, hogy egyedul a pancellemezek ara az extra koltseg az onjaro es a vontatott kozott, hiszen a loveget es a vontatot meg kell venni a vontatottnal is, egyedul az valos alapokon nyugvo pluszkoltseg, hogy a felepitmeny nem ponyvas, hanem pancelozott (az viszont nagyon megeri a plusz koltseget, hogy valamivel vedettebbek a tuzerek, meg ha csak 4-szeresen is; amit ugy lehet elerni, ha nem 50, hanem 25 meter az ellenseges granat hatasos tavolsaga). Pl. egy Zuzanna 8-szor annyiba kerul, mint egy M777?
Majd jön novemberben: https://forum.htka.hu/threads/bunlajstrom-buentetett-tagok-listaja.1277/page-17#post-1686450Sziasztok,
Negan hova tunt?