A képek alapján a kérdés az, hogy azt írta-e alá vagy a 4 új gépből valamelyiket...szóval most van upgraden a 31-es számú gépünk...
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
A képek alapján a kérdés az, hogy azt írta-e alá vagy a 4 új gépből valamelyiket...szóval most van upgraden a 31-es számú gépünk...
Ott a gép farkán 31-es szám - ilyen számmal meg már van egy gépünk, szóval ez nem új.A képek alapján a kérdés az, hogy azt írta-e alá vagy a 4 új gépből valamelyiket...
És szerinted csak egy gép volt a csarnokban? Szerinted a két fotón ugyanaz a gép van?Ott a gép farkán 31-es szám - ilyen számmal meg már van egy gépünk, szóval ez nem új.
Függetlenül attól hogy Boborján a 31-est írja-e alá a képen vagy sem: épp a 31-e számú gépünkön (is) dolgoznak a SAAB-nál.
Tökmindegy. A 31-esen dolgoznak - ez tény. Ennyit állítottam csak.És szerinted csak egy gép volt a csarnokban? Szerinted a két fotón ugyanaz a gép van?
szóval most van upgraden a 31-es számú gépünk...
A képek alapján a kérdés az, hogy azt írta-e alá vagy a 4 új gépből valamelyiket...
Oldalszám: 31 |
SAAB JAS-39C EBS HU Gripen |
Gyári szám: 39.302 |
Üzemeltetés kezdete: 2006. |
Nekem eléggé retkesnek tűnik a festés szóval szerintem a 31-es voltA képek alapján a kérdés az, hogy azt írta-e alá vagy a 4 új gépből valamelyiket...
Nem iden jonnek a gepekhttps://www.legibazis.hu/gripen_hunaf.html
Ezen link alapján van "31"-es számú gépünk, "30"-"44" között van a számozásuk.
Oldalszám: 31 SAAB JAS-39C EBS HU Gripen Gyári szám: 39.302 Üzemeltetés kezdete: 2006.
Egy 18 éves gépet miért írna alá?
Volt ként Svédországban esetleg az elmúlt hetekben, hónapokban?
A "31"-es merre van jelenleg?
Elképelhető, hogy esetleg mindkettőtőknek igaza van, mert elméletileg idén kéne jönnie a +4 gépnek.
Talán (50-50%), hogy az egyik új gépet írja alá, míg a "31"-es kint van upgraden. (És itt bilibe lóg az ember keze)
Mert Bobo szeret aláírni (csak nem az új beszerzéseket!) és épp upgradelik a gépet, ami után még 10 évig velünk lesz.https://www.legibazis.hu/gripen_hunaf.html
Oldalszám: 31 SAAB JAS-39C EBS HU Gripen Gyári szám: 39.302 Üzemeltetés kezdete: 2006.
Nem! 25 végét, 26 elejét mondtak februárban!Volt ként Svédországban esetleg az elmúlt hetekben, hónapokban?
Elképelhető, hogy esetleg mindkettőtőknek igaza van, mert elméletileg idén kéne jönnie a +4 gépnek.
sztem egy upgrade alatt lévő gépet dedikál...Talán (50-50%), hogy az egyik új gépet írja alá, míg a "31"-es kint van upgraden. (És itt bilibe lóg az ember keze)
Gratulalok most megbantottal egy gripent…mit szolnal ha o is le retkesezne hmmmmmmmmmmmmmmmmm?Nekem eléggé retkesnek tűnik a festés szóval szerintem a 31-es volt
Direkt tettem be a képet, szerinted nem láttam a számot?!?ott gép farkán 31-es szám - ilyen számmal meg már van egy gépünk...
Most gondold végig hogy mit jelenthet az ha a 31-es gépet írta alá és nem a 4 új közül valamelyiket...Függetlenül attól hogy Boborján a 31-es írja-e alá vagy sem: épp a 31-e számú gépünkön (is) dolgoznak a SAAB-nál.
Nem a Gripppppenek szólt, hanem a politikai vezetésnek aki nem ad pénzt arra, hogy újrafessékGratulalok most megbantottal egy gripent…mit szolnal ha o is le retkesezne hmmmmmmmmmmmmmmmmm?
A +4 gepnek szerintem 2025-26 során kell csak megjonnie.https://www.legibazis.hu/gripen_hunaf.html
Volt ként Svédországban esetleg az elmúlt hetekben, hónapokban?
Talán (50-50%), hogy az egyik új gépet írja alá, míg a "31"-es kint van upgraden. (És itt bilibe lóg az ember keze)
...a tekkknikkat.Nem a Gripppppenek szólt, hanem a politikai vezetésnek aki nem ad pénzt arra, hogy újrafessék
nem tudom mi a fenét akarsz mondani...Direkt tettem be a képet, szerinted nem láttam a számot?!?
Most gondold végig hogy mit jelenthet az ha a 31-es gépet írta alá és nem a 4 új közül valamelyiket...
Ezt itt mindenkinek illene tudni fejből is... meg hogy nincs már 42-es.https://www.legibazis.hu/gripen_hunaf.html
Ez a nagy kérdés... mert ha a 31-es gépet írta alá, akkor lehet hogy csak most kezdődött el az a kis upgrade, amit még Maróth írt alá 2021 végén?Egy 18 éves gépet miért írna alá? Volt ként Svédországban esetleg az elmúlt hetekben, hónapokban? A "31"-es merre van jelenleg?
Maróth azt nyilatkozta hogy az upgrade szerződés alá lett írva és a 800 órás karbantartáson kapják meg a gépek. Azóta több gép is volt kinn 800 órás karbantartáson, ebből azt feltételeztük hogy ekkor megkapták az upgrade-et és most már annyit tudnak a magyar gépek is mint a jelenlegi svéd C/D Gripenek. Aztán jött 2024 februárjában az értelmezhetetlen bejelentés hogy aláírták a +4 gépet és az összes gép upgrade-jét. Így még az is lehet hogy a 31-es gép az első ami megkapta a 3 évvel korábban emlegetett upgrade-et? (De hogy nem a sokak által várt C+/D+ upgrade-ről van szó, az elég valószínű, mert azt még egy svéd gép sem kapta meg.)Talán (50-50%), hogy az egyik új gépet írja alá, míg a "31"-es kint van upgraden. (És itt bilibe lóg az ember keze)
Ez most autogramot ad a repülőnek?
Végig éltem mindazt, amit írtál csak csapatlérakosként, aztán 20 év után kerültem át teljesen más jellegű hadműveleti, majd adminisztratív beosztásba, de ennek is már több mint tíz éve.A "kirakat hadsereg" titulust nem az állományra írtam, a kritikám a politikai vezető réteg rövid látásának szólt és a nekik benyaló katonai vezetésnek, tisztelet a kivételnek. A letolt gatyát még is minek neveznéd. Most is vért izzadnak a "katonák" (hivatásosok, szerződésesek) hogy teljesítsék a parancsokat. Szégyen, ahová juttatták a vezetőink hosszú évek alatt ezt a többre érdemes szervezett.
Az ivászatokat hagyjuk, most is megvan, de burkoltabb formában. Nem minden hivatásos volt alkoholista, még ha nem is volt antialkoholista. Civilként rengetegen ittak, mint most is, de akkor a hadseregbe bele lehetett jobban látni, a civilektől jól ellehetett őket választani. Nekem akkor volt néha (2) piás időszakom, amikor még nem is voltam katona, de gyorsan abba tudtam hagyni. Írhatnék a Miskolci Nehézipari Egyetemen eltöltött időszakról, milyen piálások mentek állandóan, vertük a többi egyetemet, főiskolát az EFOT-n szépen ki is jött. Nem voltunk kispályások. A sorállomány a civil életből hozta magával a piálást, mert fiatalok voltak. Most a pia mellett a drog a menő.
Soha nem volt akkora és olyan a hadseregünk, mint kellett volna, de 1990 után akkora mélyrepülés következett, amit még álmunkban sem gondoltunk volna. A koncepciók maguk voltak a vicc kategória, azért is szálltam ki, perspektíva nélkül. Sokan nem bírták a nyomást, a csapatoknál folyamatos hiány volt a hivatásos állománynál, volt, hogy egy ember három-négy helyett dolgozott, főleg a honi lérakosoknál. Nem volt egy vonzó fegyvernem, nehéz, sokkal több tudást igénylő, mint általában a többi és titkos, misztikus volt a civilek számára. 107 főt vettek fel papíron a főiskola LÉRAK tanszékére (rengeteget máshonnan írányítottak át), de csak 93-an vonultunk be. A második évre 37-en maradtunk. Három szakot akartak indítani (honi-, csapat lérak és csöves tűzért), de a létszám csak 2-re volt elég!
Megnézte a 4 új gépet is, jövőre jönnek.És szerinted csak egy gép volt a csarnokban? Szerinted a két fotón ugyanaz a gép van?