[HUN] Védelempolitika

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Status
Not open for further replies.

tomsinner

Well-Known Member
2015. június 13.
1 470
1 874
113
AMP 69, AMD 65MF.... Jók ezek ide.

Ha már csőalatti gránátvetőink nincsenek, akkor jó az AMP-69-is. (nem tudom, ki szokott gépen stb. játszani, de emlékeztek mennyire béna, mikor az arabok csak AK-kal jönnek, meg RPG-vel, te meg könnyűszerrel kifüstölöd őket csőalattival? Élesben mi lennénk az arabok...) Az AK-63MF-fel meg visszakanyarodunk ahhoz a felvetéshez, hogy mi lenne, ha lenne hadiiparunk, és mivel van (volt) licencünk a 63-ashoz eleve gyárthatnánk azt szereléksínnel, ergonómikus markolattal stb. Csak nincs semmink.

Sokszor elgondolkodom azon, milyen fasza lenne, ha az élet csak egy PC-s játék lenne. Amint tudatosulna bennem, hogy egy megcsonkított, porig alázott, szétrabolt országba születtem, ahol az emberanyagot lerohasztották, a politikusok meg mind kollaboránsok, és még szándék sincs a változtatásra, ha meg van akkor te vagy a náczi és fúj, simán újraindítanám az egészet, hátha egy jobb helyre dob ki a gép... :/

akagi

Well-Known Member
2015. január 16.
1 688
246
83
<blockquote rel="tomcat1">AMP 69, AMD 65MF.... Jók ezek ide.

Ha már csőalatti gránátvetőink nincsenek, akkor jó az AMP-69-is. (nem tudom, ki szokott gépen stb. játszani, de emlékeztek mennyire béna, mikor az arabok csak AK-kal jönnek, meg RPG-vel, te meg könnyűszerrel kifüstölöd őket csőalattival? Élesben mi lennénk az arabok...) Az AK-63MF-fel meg visszakanyarodunk ahhoz a felvetéshez, hogy mi lenne, ha lenne hadiiparunk, és mivel van (volt) licencünk a 63-ashoz eleve gyárthatnánk azt szereléksínnel, ergonómikus markolattal stb. Csak nincs semmink.

Sokszor elgondolkodom azon, milyen fasza lenne, ha az élet csak egy PC-s játék lenne. Amint tudatosulna bennem, hogy egy megcsonkított, porig alázott, szétrabolt országba születtem, ahol az emberanyagot lerohasztották, a politikusok meg mind kollaboránsok, és még szándék sincs a változtatásra, ha meg van akkor te vagy a náczi és fúj, simán újraindítanám az egészet, hátha egy jobb helyre dob ki a gép... :/</blockquote>

Sajna Te PC-játékból indulsz ki! A svájci tartalékosnak sincs gránátvetője.. Gondold tovább!

tomsinner

Well-Known Member
2015. június 13.
1 470
1 874
113
<blockquote rel="tomsinner"><blockquote rel="tomcat1">AMP 69, AMD 65MF.... Jók ezek ide.

Sokszor elgondolkodom azon, milyen fasza lenne, ha az élet csak egy PC-s játék lenne. Amint tudatosulna bennem, hogy egy megcsonkított, porig alázott, szétrabolt országba születtem, ahol az emberanyagot lerohasztották, a politikusok meg mind kollaboránsok, és még szándék sincs a változtatásra, ha meg van akkor te vagy a náczi és fúj, simán újraindítanám az egészet, hátha egy jobb helyre dob ki a gép... :/</blockquote>

Sajna Te PC-játékból indulsz ki! A svájci tartalékosnak sincs gránátvetője.. Gondold tovább!

</blockquote>

Nem PC-s játékból indultam ki, hanem a Honvédségből. Cső alatti gránátvetőnk sosem volt, most érkezett pár darab mutatóba a 63MF-ekhez, de egy fecske nem csinál nyarat. Nem érdekel a svájci tartalékos, ha a saját reguláris haderőnknek sincsen. Különben az AMP 69 már nincs rendszerben, de ha átgondolnák a hazai tartalékosrendszert, és ezt lepasszolnák nekik, az nagyon potens eszköz lenne a népi ellenállás kezében, persze csak támadás esetén.

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
19 434
61 391
113
Amúgy az AK-63MF beton nehéz vacak ám!
Ha jól emlékszem még a szerelék sínek is acélból vannak.
A gránátvető sem rá lett tervezve eredetileg hanem H&K termék. Gondolom "jó" súlypontja lehet az egésznek...
Szerintem össze se lehet mérni a környékbeli országok fegyvereivel, amilyen az osztrák AUG-A3 a szlovén FN F2000 vagy a most ukrajnában megjelent Tavor TAR-21 5.45-ben....
Aki fogott már hosszú ideig fegyvert a kezében az érti miről beszélek!
Nem mindegy, hogy 4 kg vagy 8 kg és nem mindegy, hogy 700 mm-s hossz vagy 850 mm-s hossz...

silurusglanis

Well-Known Member
2012. augusztus 7.
7 474
5 578
113
Az MF bukott konstrukció, túlzsúfolt, dögnehéz, én legalábbis nem tudtam használhatóan megtartani pedig nem vagyok egy nyeszlett alkat. A mostani vasakra egy GP-25, és egy infrabakos picatinny sín két optikával bőven elég lenne. De ez már egy másik topik témája.

akagi

Well-Known Member
2015. január 16.
1 688
246
83
<blockquote rel="akagi"><blockquote rel="tomsinner"><blockquote rel="tomcat1">AMP 69, AMD 65MF.... Jók ezek ide.

</blockquote>

Nem PC-s játékból indultam ki, hanem a Honvédségből. Cső alatti gránátvetőnk sosem volt, most érkezett pár darab mutatóba a 63MF-ekhez, de egy fecske nem csinál nyarat. Nem érdekel a svájci tartalékos, ha a saját reguláris haderőnknek sincsen. Különben az AMP 69 már nincs rendszerben, de ha átgondolnák a hazai tartalékosrendszert, és ezt lepasszolnák nekik, az nagyon potens eszköz lenne a népi ellenállás kezében, persze csak támadás esetén.</blockquote>

Kötözködöm: DE! Hidd el, ha megakarod védeni hazádat csak ez van, ha még megvan! És meg fogsz tenni mindent gránátvető nélkül. Csak lőszer legyen!

tomsinner

Well-Known Member
2015. június 13.
1 470
1 874
113
<blockquote rel="tomsinner"><blockquote rel="akagi"><blockquote rel="tomsinner"><blockquote rel="tomcat1">AMP 69, AMD 65MF.... Jók ezek ide.

</blockquote>

Nem PC-s játékból indultam ki, hanem a Honvédségből. Cső alatti gránátvetőnk sosem volt, most érkezett pár darab mutatóba a 63MF-ekhez, de egy fecske nem csinál nyarat. Nem érdekel a svájci tartalékos, ha a saját reguláris haderőnknek sincsen. Különben az AMP 69 már nincs rendszerben, de ha átgondolnák a hazai tartalékosrendszert, és ezt lepasszolnák nekik, az nagyon potens eszköz lenne a népi ellenállás kezében, persze csak támadás esetén.</blockquote>

Kötözködöm: DE! Hidd el, ha megakarod védeni hazádat csak ez van, ha még megvan! És meg fogsz tenni mindent gránátvető nélkül. Csak lőszer legyen!

</blockquote>

Persze hogy megfogok, ez nem is volt kérdés. (És erre más válasz nem is lehetséges egy ép elméjű magyartól.)

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 530
24 302
113
Amerikai harckocsik tartanak Bulgáriába, a fotók Szolnokon készültek.

http://www.origo.hu/itthon/20150822-tankok-leptek-el-a-szolnoki-palyaudvart.html

Pocok75

Well-Known Member
2010. április 19.
2 825
2 651
113
Valaki le tudná írni, milyen volt egy határvadász század felépítése, fegyverzet stb?

Anno nálunk 1994-ben Nagykanizsán ez úgy nézett ki, hogy az első szakasz volt a PSZH-s, a második szakasz volt a páncéltörő, a harmadik negyedik szakasz volt a sima lövész. AK-63D-nk volt, PKMSZ, RPG. A "konzervnyitósoknak" meg SZPG és Fagot. Az ellátó századon meg sima AK-47 volt, PKMSZ-szel és RPG-vel.

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 530
24 302
113
Nem sok értelme van a kerítésnek , főleg így, de azért jó hogy sok a rendőr a határon, bár szerintem nem ajtót nyitni kellene nekik hanem ajtót mutatniuk.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

kaktusz

Well-Known Member
2010. december 7.
1 998
5 472
113
http://index.hu/video/2015/08/26/kormanyzati_konferencia_migracio/
Többen is felvetették a "hadsereg" bevetését...

bat77

Well-Known Member
2015. január 13.
2 262
1 660
113
A hadsereg mit csinál? Ők is csak néznek, kisérgetnek...
Mivel? Az összes hadeszközünket lehozzuk, az se elég.
Rárepülnek Gripennel? Még a végén beleakad a drótkerítésbe...
Semmi értelme ilyen formában.

Kb., mint a börtönbűntetés... Hova tennék őket, még tovább etetni stb...

Ez egy eszement ország, már kb. 100 éve eszement vezetéssel.
Realitásérzék nélkül. Felelősségrevonás ( kivéve kisember) nélkül.

hadtap

Active Member
2015. március 25.
459
90
28
A határvadász egységek zömét az első évet elvégzett rendőr-szakközépiskolások adják, akik úgynevezett próbaidős rendőrként lépnek szolgálatba. A bevetési osztályok létszáma szükség esetén 3600 főre bővíthető.

Nincs és nem lesz tűzparancs kiadva – jelentette ki Papp Károly, aki szerint a határvadász osztályokra nem vonatkoznak majd speciális szabályok, a rendőrségi törvény és a szolgálati szabályzat szerint látják el munkájukat. A határvadász osztályokat helikopterekkel, kutyás és lovas szolgálattal erősítik meg. Ettől nem lesz „közbiztonsági deficit”, a rendőrség ugyanúgy ott lesz a közterületeken, mint eddig.

Na ez sem fog sokat segíteni ebben a formában.

bat77

Well-Known Member
2015. január 13.
2 262
1 660
113
Helikopterrekkel.:D
Amit bérelnek pilótával együtt.

Ha ideérne egyszerre pár százezer menekült botokkal elfoglalná az országot.

Status
Not open for further replies.