[HUN] Védelempolitika

Status
Not open for further replies.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Szerintem simán le kellett volna fújni ezt a gyakorlatot.

A jelenlegi helyzet elég éles, és most tényleg mindenkire szükség van.

Brave Warrior 2015

Katonai konvoj az M6-oson
Origo
Legalább húsz járműből álló katonai konvojt látott tudósítónk az M6-oson Szekszárd közelében. Csapatszállító, páncélozott járművek is vannak a kötelékben.

Gyors telepítésű NATO drót, made in USA:

Ma is tanultam valamit. A páncélozott Hummer (HMMWV M1151 v. HMMWV M1151A1 - ha jól tudom, ezek közül valamelyik verziót kaptuk az USA -tól) az harci kocsi! :P
A képeken látható, hogy az M2 -es nehézgéppuskák helyett, a Mark 19 -es automata gránátvetők lettek felrakva.

20150918menekultek-migrans-menekult-beremend3.jpg

20150918menekultek-migrans-menekult-beremend2.jpg

20150918menekultek-migrans-menekult-beremend4.jpg

@Danger
"Ez egy M1114 A1 HMMWV. Én is kiváncsi vagyok, vajon mit töltöttek a Mark 19-es automata gránátőbe ?
2006-ban Gyurcsány ezekkel lövette a tömeget. Akkor gáz gránátokat használtak."

HHHuuuu Te nagyon fiatal lehetsz abszolut nem vagy képbe ezkkel. Ahogy Dudi írta 2006 ban még sehol nem voltak a HMMWV és a MK-19 -ek ezket Kb. 2010-11 ben kapta a 34. Bercsényi.

Bocsi M1165 A1. Útálom az automata szó korrekciót. Google help us !

Múlt héten, az M2-esekben állítólag alig, vagy egyáltalán nem volt lőszer, pszichológiai okokból rakták fel a toronyba.

<i>"Megkezdik a román határzár kiépítését, vagy megvárják, míg ott is átjön vagy 50 ezer zombi?"</i>

Szerintem egyenlőre az erőket a horvát határra összpontosítjuk. Aztán majd áthelyezzük a súlypontot, ha kell.

Ha kell?

Már hordják oda is a zozókat.

Szvsz amit befejezik a horvát GYODÁT, el kell kezdeni a románt is. Az ésszerű határ az valahol a szlovák-Ukrán határnál van.

<i>A honvédelmi miniszter elrendelte az önkéntes tartalékos katonák részleges behívását
A tömeges migrációs helyzet miatt Benkő Tibor, a Honvéd Vezérkar főnökének javaslatára Simicskó István honvédelmi miniszter elrendelte az önkéntes műveleti tartalékos katonák részleges behívását - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) közleményben szombaton az MTI-vel.</i>
http://index.hu/belfold/2015/09/15/menekult_lezart_hatar_roszke_valsaghelyzet_menekultvalsag/a_honvedelmi_miniszter_elrendelte_az_onkentes_tartalekos_katonak_reszleges_behivasat/

<i>A honvédelmi miniszter elrendelte az önkéntes tartalékos katonák részleges behívását
A tömeges migrációs helyzet miatt Benkő Tibor, a Honvéd Vezérkar főnökének javaslatára Simicskó István honvédelmi miniszter elrendelte az önkéntes műveleti tartalékos katonák részleges behívását - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) közleményben szombaton az MTI-vel.</i>
http://index.hu/belfold/2015/09/15/menekult_lezart_hatar_roszke_valsaghelyzet_menekultvalsag/a_honvedelmi_miniszter_elrendelte_az_onkentes_tartalekos_katonak_reszleges_behivasat/

Ha kell a kormány csak egyszer üzenjen és megyünk. Ha kell építek kerítést, főzök a gulyáságyún, vagy elvégzek bármit ami hasznára lehet a nemzetnek ebben a moslék helyzetben. Azt a kis bordó könyvet aminek a borítóján az áll Európai Unió és Magyarország ugyanis bármikor hajlandó vagyok megszolgálni. Ha kell verejtékkel, ha kell vérrel.

9939603_b570a7986b31740fbdc7fbf0bda2745d_wm.jpg

Katonai járművek tartanak Letenyétől Nagykanizsa felé
A határátkelőnél, ahol éjszaka nagyjából 3000 menekült érkezett Horvátországból, most nem látni menekülteket. A határ magyar oldalán viszont nagyjából harminc rendőrautó várakozik, egy ott lévő rendőr azt mondta, időről időre próbálnak információt kapni arról, érkeznek-e újabb menekültek Zágráb felől, de nem tudnak nekik semmit mondani. Közben azt láttuk, hogy ezekben a percekben több katonai jármű hajtott el a határ felől Nagykanizsa irányába a 7-es főúton.

Több nemzeti, helikopteres gyakorlat központja lett Pápa bázisrepülőtere, innen kiindulva az ország több pontján lesznek láthatóak a gépek. Javában zajlik a Combined Joined Personnel Recovery Course (Kombinált Egyesített Személyi Mentési Kurzus) hazánk légterében. A 12 nemzet és nagyjából 20 repülőeszközzel végrehajtott feladatok javában zajlanak az ország különböző pontján.
https://www.youtube.com/watch?v=7xQXErsXlu8

Az valami helye a században a bakának. Dudi egyszer már elmagyarázta nekem a MHFI topicban pár hónapja. Új szokás Washingtonból.

<blockquote rel="Python">
20150918menekultek-migrans-migransok-vonat-magyarboly1.jpg

A katonákon a mellényen fenn az AB+ gondolom a vércsoport akar lenni!? De a sisakon hátul a három betű az mit jelent? Például : HOD. ? Név? Egység??
</blockquote>

Facebookon megkérdezheted Pápai Jocit, ő Kmz-s/fotós :) Múltkor már kérdezték tőle ezt, én olyasmire emlékszem, hogy az egységen belüli azonosítás, szerepkör/ "rang"

Válaszokat köszönöm.
Jó érzés, hogy legalább mutatóba ki tudunk állítani egy-két egységet, amelyek normálisan néznek ki: korszerű terepruha (igaz sivatagi minta ?), kevlár sisak [(?),persze egy adott fotón sem mindegyiknek egyforma, de legalább ilyen is van], mellény, sisakon éjjellátó tartó, stb...

Status
Not open for further replies.