OFF
Az utolsó mondatodat elolvasva ellenállhatatlan késztetést éreztem a belépésre!
Kedves Celebra! Könyörögve kérlek tanulmányozd csak felületesen az USA külpolitikájának a történelmét. Orbán Viktor egy nyeretlen kétéves hozzájuk mérve a
"maguk felé hajlik a kezük" versenyben! Rák módjára burjánzott el az USA befolyása a világ azon felén, ahol találtak valami kis érdeket, legyen az politikai vagy gazdasági. A HH-ban pl. a hülye szovjeteknek meghagyták a világ csóró felét, hogy pumpálják oda az erőforrásokat, ahonnan reménytelen bármilyen ellentételezést várni.
A 2. VH. után az ami ipar, gazdaság a csúcson dübörgött, megszerezték a világ feletti befolyás nagy részét, mégis a totál csődben lévő szövetséges britek talán a 70-es évekig perkálták a Kölcsönbérleti Szerződés pénzeit. Arról egyébként nem szól a fáma, hogy a britek mit kaptak pl. a radar-, sugárhajtómű-technológiájukért.
Nézd meg az alapítók hitvallását a gyarmatosításról, sokáig emiatt nem is költöttek komolyabb flottára. Aztán jöttek a mexikóiak, spanyolok, Óceánia, Közép- és Dél-Amerika, a karibi térség, az olajban gazdag régiók. Hiába, evés közben jön meg az étvágy. Az afganisztáni intervenció után olvastam egy kis cikket arról, hogy akkor Afganisztánban volt a legnagyobb ismert lítium készlet.
Hja kérem, mi csak a demokráciát megyünk terjeszteni, ez az ismeretlen lítium (semmire sem jó) nem is érdekli a mi aprócska bányászati cégeinket.
ON
Kezd fárasztó lenni az örökös problémakeresés.
Megvesszük a világ valószínűleg legjobb harckocsiját és kezdődik a károgás, hogy biztos nem lesz mivel lőni, meg ilyenek. Most már tényleg várjuk ki a sztori végét.
De ha ilyen komoly szakértő Hölgyek/Urak fognak dönteni egyszer, mondjuk még előfordulhat, hogy űrméret alatti galambokat fognak lőni azokból az ágyúkból
Van egy olyan reményem, hogy elérkezünk a honvédségen belül is egyfajta rendszerváltáshoz. Úgy sejtem, hogy jó nagy ballaszt emberanyagot cipel(t) a szervezet az egykori Néphadsereg tiszti állományából. Képzelem mennyi kerékkötő, megélhetési emberke mozgott(mozog) ezen a pályán. Úgy tűnik, mintha jönne egy fiatalabb generáció, akik már azért felszívtak egy kis professzionális látásmódot. A sokat emlegetett vízfej is gondolom csökkenni fog, ahogy kikopnak a rendszerből a régi motorosok.
A Puma (vagy a Hiúz) egyébként mennyire rokon műszakilag az általunk választott Leókkal?