A legfontosabb feltétel teljesült: Nem lehet vele visszalőni!![]()
Azokat a gépeket először meg kéne venni
Persze lehet hogy már megvették őket csak még nem érkeztek meg.
Nem tudom hallottad e már ezeknek a gépeknek a hangerejét? Még visszavett gázzal is kilóméterekről meghallani. A csendes nyári éjszaka a határon egy bokorban bujkáló migráns garantáltan sokkal hamarabb fogja meghallani a hangját, mint hogy észre venné a sárga festést.
142-el nekem is van pár tucat órámA gépeket mind megvásárolták, hamarosan a másik kettő is megérkezik.
Repülőmérnökként elég sok gép hangját hallottam már, ezzel a típusokkal volt szerencsém repülni is. A határellenőrzésre nem szabad szemes ellenőrzést alkalmaznak, hanem kamerával végzik azt. A Készenléti Rendőrség helikopterei is FLIR toronnyal repülnek, ez a szándék a Honvédség gépei esetében is. Levegőből kamerákkal elég messzire ellátni, hőkamera elől pedig elbújni is nehéz.

Ennyi pénzből (mármint 2-4 Zlin árából) nem vettek volna két helikoptert, de még egyet sem, legfeljebb repülőképes helikoptermodelltBocsánat, hogy beleszólok, nekem csak Cessna 152-re van VFR szakszóm..... Ezek a gépek arra jók, hogy Simicska fővezér úr, és néhány pizsamagatyás lerepüljön a vadászházba vagy a Balcsi nyaralóba..... Tulajdonképp minek vettük ezeket? Nem értem? Ez volt most a legfontosabb? Inkább vettek volna 2 új helit... Mégegyszer bocs a kifakadásért...
. Viszont a pilóta-alapkiképzéshez a Jak-52-ek helyett kell valami, mert nem lehet rögtön nagy vagy gyors gépre tenni olyan 0-órás kezdőket, akiknek 40-60%-ából soha nem lehet pilóta (az orvosi alkalmasság csak az első lépcsőfok, de a gyakorlati képességekre és a mentális alkalmasságra nem biztosíték). Valamilyen olcsóbb és veszélytelenebb típuson kell elkezdeni az alapkiképzést és kiválogatni azokat, akiket ezután érdemes továbbképezni.A data link és műholdas komm. korában futárgép szó önmagában röhejes...Nincs ezzel a festéssel semmi baj. Ne feledjük, felderítő és futárfeladatokat is szánnak neki, jelentsen bármit is a futárfeladat 2017-ben.
1967-ben még okés volt...
![]()
A data link és műholdas komm. korában futárgép szó önmagában röhejes...

Ez így önmagában igaz. Viszont milyen datalink és milyen SATCOM-rendszer van rendszerben a Magyar Honvédségnél?!A data link és műholdas komm. korában futárgép szó önmagában röhejes...
Talán erre kellene költeni és nem stadinokra meg "szabadságharcra"...Ez így önmagában igaz. Viszont milyen datalink és milyen SATCOM-rendszer van rendszerben a Magyar Honvédségnél?!
Ritka műszert vagy alkatrészt is szállíthatnak vele a harcolók közelébe (tudom, erőltetett de ezt jelentheti).A data link és műholdas komm. korában futárgép szó önmagában röhejes...
A data link és műholdas komm. korában futárgép szó önmagában röhejes...
Viszont ezen hiányosságok birtokában, tuti van biztonságos, kiépített repülőtér, ott, ahova épp a körülmények folytán futárkodni kell, a parancsokkal. 
Ne feledjük Oszama sem telefonált, nem is nagyon tudták 10 évig hol is keressék. Futárt küldött és fogadott. 

A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..