már megint miről beszélsz?Azt mondták, csak akkor tud beállni a minyóba, ha nincs a heli farka alatt az az infraszóró, vagy micsoda.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
már megint miről beszélsz?Azt mondták, csak akkor tud beállni a minyóba, ha nincs a heli farka alatt az az infraszóró, vagy micsoda.
Nigériai "páncélozott" buggy. (homemade)
A lámpákban elöl az géppuskacsõ, vagy gépágyú?Ez sima UAZ 469. Az direkt így van tervezve, hogy az ablakokig le tudd bontani. Nem kell hozzá más, csak egy tízes kulcs. Ezért nem is értettem azokat a terepeseket, akik nem bukócsövezik be, mert ha borulsz, tuti agyonnyom a gép.
Sőt, különleges alakulatoknál gyakran még az ajtókat is leszedték.
A lámpákban elöl az géppuskacsõ, vagy gépágyú?
Ez egyébként szerintem nem is olyan gáz. Hasonlót gyakran összehoztak a rendes seregek is gyakran MT-LB alapon.
Nincs már bmp alvázunk, szóval marad a T-72. Amúgy szerintem sem annyira gáz, pár eléggé terhelheti a bmp hátsó keréksorait, főleg ha gyalogságot is terveznek hurcolni vele. Eléggé megült a segge. Mondjuk ha zu-23-2, akkor is el lehetne érni, hogy bentről lehessen kezelni, szimplán 1:1-es ékszíjas vagy láncos áttéttel, az optikát meg vagy sok kísérletezéssel lecsövezni a testbe, vagy ami egyszerűbb, ha kivágást csinálnak neki és a 'toronyra' ültetik. Úgy már egyszerűbb nézőkét faragni hozzá. Elég lenne egy komolyabb kijelző bele, ami gps korrdinátákkal, meg egyszerű adatokkal is kijelzi a radarok által befogott gépek, drónok, helikopterek helyzetét, tehát abszolót csak vevő opcióban kellene működnie, így elég rejtett maradhatna. Ha esetleg Mistralt is kap a dolog, akkor párhuzamosítanám a gépágyú felett, egyszerűen az indítótubusok állványát a gépágyú mechanikájához hegesztve és mivel az optikát úgyis leszedtem onnan és a torony tetejére ültettem, így nincs útban. A mistral irányzéka vagy külön optikát jelentene, vagy ha megoldható vele a gépágyú irányzása, akkor azt hagynám egyedüli irányzéknak, mivel éjszakai üzemmódot is tud. Ez a gépágyúval akár gyalogság elleni harcban is komoly előny lenne éjjel. Persze ez a gyors dzsihádmobil opciójú megoldás.Ez egyébként szerintem nem is olyan gáz. Hasonlót gyakran összehoztak a rendes seregek is gyakran MT-LB alapon.
Valami hasonlót megtervezhetnél régi vackokból. APC alap, a ZU-23-2 kap egy dupla csöves Mistral indítót, ha van egy kis guba, akkor távirányított bentről, összeköttetésben a radarokkal, de csak optika lenne a gépen. Na?
Nincs már bmp alvázunk, szóval marad a T-72. Amúgy szerintem sem annyira gáz, pár eléggé terhelheti a bmp hátsó keréksorait, főleg ha gyalogságot is terveznek hurcolni vele. Eléggé megült a segge. Mondjuk ha zu-23-2, akkor is el lehetne érni, hogy bentről lehessen kezelni, szimplán 1:1-es ékszíjas vagy láncos áttéttel, az optikát meg vagy sok kísérletezéssel lecsövezni a testbe, vagy ami egyszerűbb, ha kivágást csinálnak neki és a 'toronyra' ültetik. Úgy már egyszerűbb nézőkét faragni hozzá. Elég lenne egy komolyabb kijelző bele, ami gps korrdinátákkal, meg egyszerű adatokkal is kijelzi a radarok által befogott gépek, drónok, helikopterek helyzetét, tehát abszolót csak vevő opcióban kellene működnie, így elég rejtett maradhatna. Ha esetleg Mistralt is kap a dolog, akkor párhuzamosítanám a gépágyú felett, egyszerűen az indítótubusok állványát a gépágyú mechanikájához hegesztve és mivel az optikát úgyis leszedtem onnan és a torony tetejére ültettem, így nincs útban. A mistral irányzéka vagy külön optikát jelentene, vagy ha megoldható vele a gépágyú irányzása, akkor azt hagynám egyedüli irányzéknak, mivel éjszakai üzemmódot is tud. Ez a gépágyúval akár gyalogság elleni harcban is komoly előny lenne éjjel. Persze ez a gyors dzsihádmobil opciójú megoldás.
Szerintem sem, hatékonyabb mint egy nehéz géppuska vagy automata gránátvető. Anno már a világháborúban is hamar rájöttek hogy a különböző kisebb űrméretű légvédelmi lövegek milyen hatékonyak a gyalogság tűztámogatására.Ez egyébként szerintem nem is olyan gáz. Hasonlót gyakran összehoztak a rendes seregek is gyakran MT-LB alapon.
Ez egyébként szerintem nem is olyan gáz. Hasonlót gyakran összehoztak a rendes seregek is gyakran MT-LB alapon.
Valami hasonlót megtervezhetnél régi vackokból. APC alap, a ZU-23-2 kap egy dupla csöves Mistral indítót, ha van egy kis guba, akkor távirányított bentről, összeköttetésben a radarokkal, de csak optika lenne a gépen. Na?
Már gondolkoztam rajta, hogy a régi csehszlovák 30x210 mm vajon mennyivel lenne durvább egy modern lövedékkel, mint a NATO 30 mm.Egyébként a szerbek mai napig rendszerben tartják az ősrégi M53/59 cseh szörnyeiket a gépesített lövészeknél, földi célpontok ellen.
Bevallom volt némi zsiványság is a dologban, de @Pogány nem ugrott rá, pedig reméltem, hogy T72/BTR 80/BRDM-re barkácsolunk Zu-23-2-t. Egyébként ezt nem tartanám én sem csacsiságnak. Rengeteg helyen használják a mai napig teherautóra rakva is, nem gondolom, hogy egy jobban védett alap rossz lenne.Már vârtam!
Tudod a BTR-ek java részéből úszóképes teherautót faragnék, az A-kat meg hagynám kísérőnek melléjük, illetve a műszaki verziókat is.Már gondolkoztam rajta, hogy a régi csehszlovák 30x210 mm vajon mennyivel lenne durvább egy modern lövedékkel, mint a NATO 30 mm.
Bevallom volt némi zsiványság is a dologban, de @Pogány nem ugrott rá, pedig reméltem, hogy T72/BTR 80/BRDM-re barkácsolunk Zu-23-2-t. Egyébként ezt nem tartanám én sem csacsiságnak. Rengeteg helyen használják a mai napig teherautóra rakva is, nem gondolom, hogy egy jobban védett alap rossz lenne.
Amikor látom ezeket a Toyota HzJ-ket így szétqrni a rívás rám jön ! Itthon meg a kibebaszott EURo normák miatt nem lehet normális autót kapni !Pár technical Jemenből