India

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
38 482
33 589
113
Nyomulnak az amerikaiak Indiában....
EMALS-t kínálják legújabban.
http://www.indianexpress.com/news/us-offers-help-for-next-generation-aircraft-carrier/1171004/
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
38 482
33 589
113
Újabb amerikai ajánlat Indiának - Javelin
http://www.defensenews.com/article/20131003/DEFREG03/310030019/India-Pursues-Indigenous-ATGM-Amid-Javelin-Talks
 

bartinieffektus

Well-Known Member
2012. december 4.
1 109
238
63
http://kitekinto.hu/kelet-azsia/2013/10/02/indiaban_mar_lehet_senkire_sem_szavazni/#.Uk6jPdnTmXv

vegre van ra precedens
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
38 482
33 589
113
Oktober 2-án meghat, az india védelmimi niszter államtitkára, aki az indiai kuldottséget vezette a Dassault-tal tartott tárgyalásokon a Rafale ugyben. Ezzel ismét eltolodhat a szerzodés év végéig tervezett megkotése . Indiába 2014-ben választások, lehet új vezetok lesznek a védelmi minisztérium élén és még a Rafele uzlet sem lehet biztos.
http://www.aereo.jor.br/2013/10/03/haja-coracao-para-os-contratos-de-cacas-de-hoje-em-dia/
 

anonim999

Well-Known Member
2016. március 19.
2 171
2 906
113
Légtérzár Indiában, Pakisztánban, plusz érkezők Budapesten is!

Két vagy egy indiai harci gép zuhant le? A nagy kerülő miatt Bukarestben és Budapesten is leszállnak kelet felől érkező járatok tankolni.
A Pakisztán és India közötti konfliktus miatt Pakisztán teljes légterét lezárta, India pedig a kontinensnyi ország kilenc nagyobb repülőterén és légterében szüntette be a forgalmat, beleértve Delhit is.

A két ország közti hagyományos ellentétek mostani kiéleződése egyelőre elsősorban a légierők összecsapását jelenti, ennek során pakisztáni jelentés szerint az ország légterében két indiai harci gépet lőttek le, mindkét pilótát elfogták, India szerint csak egy gépről és egy pilótáról van szó.

Komoly következményei vannak a katonai műveleteknek a polgári repülésre nézve is, az amerikai légitársságok közül a United például a Newark-Delhi járatát hét óra repülés után visszafordította és leszállította Heathrow-n, egy másik gépe az orosz légtérből fordult vissza és szállt le Frankfurtban.A Btirish Londonból Indiába tervezett járatait egyelőre nem indították el. A pakisztáni légtérzár a kiadott NOTAM szerint legalább csütörtök éjfélig tart, a zavar kiterjed azokra a járatokra is, amelyek Ázsia más körzeteiből rendszerint India és Pakisztán légterén át repülnek nyugat fel: sok járatot ebben az irányban is késleltetnek, azok a gépek, amelyek már korábban felszálltak, rendszerint nem kitérő repülőtérre mennek, hanem kerülővel folytatják az útjukat Európa felé, de közben a hosszabb útvonal miatt le kell szállniuk tankolni.

A bukaresti Otopeni repülőtér a friss hírek szerint négy 777-est fogadott illetve fogad üzemanyag-felvételre, a British Bangkok felől repülő gépét éppúgy, mint az Air France Bangkok-Párizs járatát, Saigon-Párizs és a KLM Bangkok-Amszterdam járatát.Portálunk a Budapest Airport szóvivőjétől azt a tájékoztatást kapta, hogy Ferihegyen is több szélestörzsű gép szállt vagy száll le ezekben az órákban kerozinért, például a British két 777-ese, az egyik nem sokkal négy óra után gurulhatott felszállásra.

Időközben az indiai hatóságok a lezárt repülőtereket megnyitották, de a jelentések szerint a forgalom csak akadozva indul, és ha fel is szállhatnak, a pakisztáni légtérzár miatt egyelőre továbbra sem használhatják a szokás nyugat felé tartó útvonalakat a gépek.
http://iho.hu/hir/legterzar-indiaban-pakisztanban-plusz-erkezok-budapesten-is-190227
 
  • Tetszik
Reactions: blitzkrieg

sequadon

Active Member
2013. december 7.
344
161
43


Portálunk a Budapest Airport szóvivőjétől azt a tájékoztatást kapta, hogy Ferihegyen is több szélestörzsű gép szállt vagy száll le ezekben az órákban kerozinért, például a British két 777-ese, az egyik nem sokkal négy óra után gurulhatott felszállásra.

A nagy zajra én is ránéztem FR-en mi lehet ez, csodálkoztam is hogy Budapest - London járat 777-el? Így már értem.
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 855
8 604
113

Azért van olyan videó is, ahol püfölik rendesen a földet érés után a helyi civilek. Ha nincsenek ott a paki katonák időben, akkor meglincselték volna, az szinte biztos! Nem hiszem, hogy a pakiknak okuk lenne megkínozni, vallatni biztos fogják, de pilóta, szóval nem a legjobb fogás hírszerzési szempontból. Majd egy titkos fogolycserével kicserélik 10-20 fő indiai fogságban lévő muszlim szélsőségesért.