1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

India

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - boki által indítva @ 2013. szeptember 20..

 1. emel

  emel Well-Known Member

  Hát itt valami szar van a palacsintában nutella helyett. A MiG-21- Bison-nak 5 felfüggesztési pontja van, ebből 1 a törzs alatt, 2-2 a szárnyak alatt. A törzs alatti az póttanknak való (vagy lecserélhető atombomba-függesztőre!), a 4 szárny alattiból csak a két belső terhelhető KAB-500-al, de a külsőkre attól még függeszthető légiharc-rakéta, UB-blokk vagy kisebb bomba, vagy akár 500l-es póttank, vannak variációs lehetőségek, benne az is, hogy a külső függesztőkön nem volt semmi. De az 1+4 felfüggesztő az fix! Mindenesetre ha tényleg bombákkal szállt fel (akármilyenekkel), akkor nem a pakisztáni gépek ellen indult hanem újabb földi csapásmérésre, és közben fogták el a paki vadászok.
   
  fishbed and blitzkrieg like this.
 2. gacsat

  gacsat Well-Known Member

 3. Python

  Python Well-Known Member

  A két ázsiai országnak sem a kasmíri rendezésre, sem a nukleáris elrettentésre nincs stratégiája, vagyis a tűzzel játszanak.
  Nem szokatlan, hogy India és Pakisztán katonái lőnek egymásra a megosztott Kasmír tűzszüneti vonalánál, vagy tüzérségi párbajt vívnak. Az is előfordul, hogy a Himalája jeges és hófödte csúcsai között kakaskodnak, ilyen magasan sehol másutt nem folyik fegyveres konfliktus. De mióta az 1990-es évek vége felé India felújította, Pakisztán pedig elkezdte a nukleáris robbantások tesztelését, egyik fél sem küldte a vadászgépeit a másik területe ellen – egészen a múlt hétig. Sőt erre az 1971-es háborújuk óta nem volt példa.
  Az atomháború rémképét vetíti előre India és Pakisztán legutóbbi fegyveres konfliktusa
   
  dragonette and fishbed like this.
 4. jani22

  jani22 Well-Known Member

 5. szuvorov

  szuvorov Well-Known Member

 6. gacsat

  gacsat Well-Known Member

 7. gacsat

  gacsat Well-Known Member

 8. gacsat

  gacsat Well-Known Member

 9. gacsat

  gacsat Well-Known Member

 10. gacsat

  gacsat Well-Known Member


  0.44nél mi lő le mit?
   
 11. gacsat

  gacsat Well-Known Member

 12. emel

  emel Well-Known Member

  Úgy néz ki, hogy egy paki JF-17 indított rakétát valószínűleg valamilyen célgépre/drónra.
   
  gacsat likes this.
 13. emel

  emel Well-Known Member

  gacsat likes this.
 14. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  A J-17et már én is megfejtettem.
   
 15. plushun

  plushun Well-Known Member

  Na az ilyen hírek azok amik soha nem igazak. Amikor egy ilyen hírt megszellőztetnek az rendszerint nem következik be. Mindenesetre hiszti keltésnek jó, végül is az utolsó incidens óta eltelt mennyi is? 3 hónap? Ideje felhozni valamit, valamelyik félnek, hogy a felszínen maradjon a feszkó.
   
  gacsat likes this.
 16. kacsacsor

  kacsacsor Well-Known Member

  borisz, fishbed and fip7 like this.
 17. Python

  Python Well-Known Member

  India és Pakisztán sok évtizedes konfliktusa kisebb-nagyobb rendszerességgel lángol fel, főként máig rendezetlen területi vitáik miatt. A két ország 1965-ben és 1971-ben háborút vívott egymással, azóta csak kisebb incidensek, fegyveres összecsapások történtek, azok viszont rendszeresen, mégpedig a reguláris haderőnemek, köztük a légierő részvételével.
  A 2019 februári előtt 1999 nyarán történtek súlyos összecsapások Kargil környékén, miután az indiai légierő egyik MiG-21bisz vadászgépe lelőtte a határ övezet közelében repülő pakisztáni Breguet Atlantic tengeri járőr gépet. Akkoriban már mindkét ázsiai ország rendelkezett atomfegyverekkel, amelyek bevetéséig szerencsére nem jutottak el.
  A 2019 február végén kiújult ellenségeskedések egyik főszereplője megint a korszerűsített régi orosz típus, amelyről később még lesz szó.
  Az 1,2 milliárdos lélekszámú India és a 200 milliós Pakisztán hadereje között természetesen hasonló az arányosság, ami azonban nem jelenti azt, hogy a pakisztániak egyes területeken ne vehetnék fel a versenyt, ez például a nukleáris harci résszel szerelt ballisztikus rakéták és légibombák.
  Atomhatalmak a háború szélén
   
  fishbed and gergo55 like this.
 18. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  Milyen már az a barkács sisak.
   
 19. kacsacsor

  kacsacsor Well-Known Member

  Indiában egy csoport bejelentette, hogy része az Iszlám Államnak.
   
  gacsat likes this.
 20. Pogány

  Pogány Well-Known Member

  India büntetővámot vezet be vasárnaptól 28 amerikai importtermékre, válaszul arra, hogy a washingtoni kormány június elsején kivonta Indiát a vámkedvezményeket biztosító általános preferenciarendszerből, amely a fejlődő országokat segítő legnagyobb és legrégebb óta (1976 óta) működő amerikai kereskedelmi program.

  https://kuruc.info/r/4/199336/
   
  borisz likes this.

Ezen oldal megosztása