Irán nagyszabású tengeri gyakorlatokat tart

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.

rommel71

New Member
2012. március 24.
4
0
1
Szerintem Roninak van igaza.Irán ezidáig senkivel szemben nem lépett fel agressorként( mostanában) nincsenek területi követelései és rakétákat sem lődöz senkire ,összes bűne a szájkarate.Mégis kerülgetik mint macska a forró egeret.Az atomprogramját azért nem említem mert azt már átrágtuk egy párszor.A mostani gyakorlatok is védelmi jellegűek.Szerintem kár továbbrágni.

 
 

rommel71

New Member
2012. március 24.
4
0
1
Mackensen

Azon izmozik,hogy a saját csapatait ébren tartsa ha az ellen nem várná ki míg elkészül A bomba

 
 

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
20 050
9 465
113
Naigen, de az ellennek ez lehet, hogy indokot jelent, hogy ne várja ki:)

Mivel a fő ellen országában erős a közvélemény szerepe, jó sok tengeri gyakorlatos hiradóanyaggal könyebb meggyőzni a lépésről mint ezek teljes hiányában.
 

marcika

New Member
2010. december 16.
21
0
1
Na allj, en ilyent nem irtam, max ideztem valakitol, hogy Iran erre keszulhet talan, de azt mindig is hangsulyoztam, hogy szereny velemenyem szerint orak alatt feltorlik a padlot Irannal a vele szemben allo orszagok.

De azert az is teny, hogy a mai torekeny vilagban mar arra kileng az olaj ara, hogyha ezugyben egyaltalan szolni mer valaki. Ha a szorosban tenyleg kitorne a balhe, annak lenne azert hatasa a tozsdekre, meg az olajarakra. (megjegyzem ez a ruszkiknak jo is lenne, hogy kicsit ossze is eskudjunk :) ) Szoval azt hiszem, ez annal bonyolultabb, mintsem, hogy ki tudjuk talalni mi lenne...
 

chimera

Member
2010. április 19.
558
1
18
Azért Irán sem teljesen védtelen! Most is sok lorlátozás és embargó súlytja ,ezért olyan sok vesztenivalója már nincs! Iránnak is vannak szövetségesei azért,Kína például de az oroszok sem ellenségesek velük! Ha nagyon sarokba lesz szorítva akkor azzal üt vissza amivel tud pl asszimetrikus hadviseléssel,mivel ez az USA és szövetségesei gyenge pontja!

Ha kétszer ennyi repülője vagy hajója,légvédelmi rendszere lenne amik mondjuk modernek is lennének akkor is kevés lenne,hülye lenne ott és azzal harcolni amiben az ellenségei merősek!
 

lancevance

New Member
2012. április 18.
17
0
1
"Pedig jó lenne egy hatalom atom nélkül megtudná lékelné az össze jenki hordozót és kísérőit" és ez neked miért is lenne jó?
 

Fade

Well-Known Member
2010. április 20.
2 875
958
113
visszatérő téma. Sok minden már elhangzott, sokszor de ezeket a szokásos Iráni PRnek tartom, amit a NYi média rendszeresen felkap, aztán megy az agyalás. Tény megteheti és akár hétig is lassithatja/leállíthatja a szorost de már az első nap után még Kína is az asztalt fogja verni és hadihajókat küld a szoros "békéjének" biztosítására.

1hét után nyitva lenne a szoros SA meg ha kell egyedül biztosítja a nofly/demilitarized zonet.
 

oroszos

New Member
2011. augusztus 22.
27
0
1
Nagyon szép ez a megtudjuk magunkat védeni duma... De mégis kitől? A US Navy pillanatok alatt szétkapná a Föld talán bármelyik flottáját. A szomszédos országoknak pedig elég komoly légierejük van ahhoz hogy elsülyesszék Irán hajóit.
 

silurusglanis

Well-Known Member
2012. augusztus 7.
7 171
4 898
113
Iránt ahogy látom két lehetséges okból nem támadták még meg (nyíltan). Az egyik hogy van atombombája. Ha nincs---> A másik, hogy a területe kell, de nyugati részről öngyilkosság lenne bemenni, mert egy Iraknál és Afganisztánnál együttvéve is sokkal véresebb területfoglalás lenne, ami nem biztos hogy sikerül... Ergo marad az ötödik hadoszlop bevetése, ami egy teokráciában elég nehéz.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
16 937
8 683
113
Honnan az infó, hogy van atombombájuk? Ha van akkor saját fejlesztés / gyártmány, vagy vették valahonnan?
 

duckdodgers

Well-Known Member
2012. március 5.
1 143
463
83
"Tudjuk, hogy vannak ott tömegpusztító fegyverek" :D :D :D

Ezt az iráni atombombakérdést veséztük már egy párszor. Mindenféle hírszerző ügynökségek már vagy 5-6 éve folyamatosan azt sulykolják hogy 1-2 éven belül lesz atombombája vagy legalábbis elegendő hasadóanyaga a bombához Iránnak. Szerintem ha olyan nagyon akarnák már meglehetne, de ez csak egyéni vélemény. A technológiát megszerezhetik ez leginkább pénz kérdése. Pakisztáni vagy orosz mérnököket meg tudnak venni kilóra. Esetleg egy cserebiznisz is felmerülhet Észak-Koreával, bár abban sem vagyok egészen biztos hogy az Ő bombájuk egyáltalán működőképes, mivel sikeres kísérlet visszaigazolásáról még nem nagyon hallottam.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
16 937
8 683
113
Ha van is atombombájuk, náluk sokkal hülyébbeknek, őrültebbeknek, agresszívabbaknak is van. Szóval nagyobb probléma, hogy a másiknak van, mint hogy Iránnak is lehet.

Ezt a nehézkes kifejlesztés dolgot meg nem értem, 70 éves a technológia, azt (újra)kifejleszteni akár a nulláról a mai adottságokkal nem lehet épp akkora feladat. Ha meg hozzavesszük, hogy vannak külföldi mérnökök, akik már láttak vagy építettek esetleg terveztek atombombát, akkor már csak akarat kérdése. Ha akartak maguknak, akkor ki tudták fejleszteni, vagy venni is tudtak, ha meg nem akarnak, akkor ez addig így marad, amíg végleg sarokba nem szorítják őket és rá nem kényszerítik Iránt arra, hogy bármi áron "azonnal" atomfegyvert készítsen legalább elrettentés végett.
 

molnibalage

Well-Known Member
2010. április 18.
30 305
35 558
113
Ha van is atombombájuk, náluk sokkal hülyébbeknek, őrültebbeknek, agresszívabbaknak is van. Szóval nagyobb probléma, hogy a másiknak van, mint hogy Iránnak is lehet.

Pl..? A jelenlegi atomhatalmak listája, ebből néhány csak "de facto" atomhatalom.

USA, Oroszország, Franciaország, Kína, India, Pakisztán, Izrael, Nagy-Britannia. Ezek közül melyik őrült...? Melyik ország belpolitikai vitájában volt olyan, hogy dzsinekkel meg efreetek elmetrükkjeivel érveljenek...?
 

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
20 050
9 465
113
Nem hinném, hogy lenne atomjuk. Ha lenne, akkor már robbantottak volna valahol a föld alatt, hogy mindenki tudjon róla.
 

independence

Active Member
2012. december 28.
385
59
28
A cikkre reagálva...

Magánvéleményem szerint elég nagy baj , hogy Iránnak vagy akárkinek hasonlóhelyzetben gyakorolni kell bármit is OKKAL  !!!

Azt is szomorúan látom , hogy kevés Irán hadereje .

Csak arra hogy legyen valami készenléti erő , arra éppen elég volna . Elég volna fenntartani ekkora haderőt ha az a senkiházi usa és izrael(direkt kis betűvel) , unalmában nem támadna és tervezne támadni valakit folyamatosan...

Egyáltalán Iránnal mi a gond , kit fenyegetett és mikor , kit támadott , az atom a gond?

Kinek nem tetszik ? izraelnek és a kutyáinak ? Jah , kit érdekel ?

Pont izrael feszkózik , mikor ő is ugyanúgy birtokol atomot mindenféle kontroll nélkül ?

Egyáltalán tájékoztatott , kérdezett valakit arról hogy neki lehet ennyi vagy annyi és mit szólunk hozzá ?

Ő mondja hogy valaki agresszor ? Hát meg kell nézni hogy mit csináltak maguk körül a Palesztinokkal ...

Szégyellhetné magát amerika is , hogy ezt támogatja .

 

Senkinek semmi köze senkihez , aki nem fenyeget vagy támad mint pl É.Korea !

Aggresszor az aki istent játszva bele szól és bele köt mindenbe !

 

Irán maga kevés lesz ellenük , de remélem lesznek aki alkalomadtán a pártját fogják majd és helyre teszik a cionistákat és barátait egy életre !

 

 
 

White

New Member
2010. december 24.
9
0
1
Vajon van arra bármennyi sansz, hogy tartós katonai megszállás alá vegyék Iránt a nyugati hatalmak? Aligha akarnak egy Irán méretű Irakba vagy Afganisztánba belevágni manapság, bár ki tudja...
 

Janaj

Member
2010. július 22.
53
2
8
Miért nem lehet továbblendülni ezen a zsidó-USA-Izrael-Irán-atom dolgon? Van katpol oldal elég, ez hadtech oldal. Ezt a kinek van igaza dolgot sem értem, nem ez számít, hanem  hogy ki az erősebb kutya, hát nem Irán. Pont.

Amúgy meg Iránnak is jó, hogy az USA-val lehet hülyíteni a népet. Addig sem sírnak, ha nincs meló/kaja/stb. Már ha tényleg nincs.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
16 937
8 683
113
"Melyik ország belpolitikai vitájában volt olyan, hogy dzsinekkel meg efreetek elmetrükkjeivel érveljenek…?" - pl Izraelében: mi vagyunk Isten kiválasztott népe, ezért mi mi mi mi és megint mi... bla bla bla, ez dzsin kategória.

Ezentúl a listádról van aki már bevetett atomfegyvert és van aki majdnem bevetett, továbbá van olyan amelyik csak azért ül a tökein, mert a másiknak is van. És nagyrészük több háborút indított az elmult 100 évben, mint a Irán, ami egyet sem. Szóval az ők atomjaik miatt jobban aggódom, mint amiatt, hogy Iránnak esetleg lehet.