1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Járványok, fertőzések

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - megazez által indítva @ 2020. január 29..

Címkék:
  1. blogen

    blogen Well-Known Member

    Gyakorlatilag semmilyen gazdasági érdek nem fűz minket Iránhoz. Ezért durva, hogy még így is, hogy teljesen érdektelen nekünk az ország a magyarok ellen dönt a saját kormányunk és az idegenek érdekét részesíti előnyben! Ráadásul így derül ki, hogy négyet még ki se utasítottak azóta! Hol élünk mi, Svédországban, hogy egy sima kiutasítást nem sikerül abszolválni!

    Az a minimum, hogy Merkely egy hazaáruló, amikor a garázda idegeneket segíti ám ez nem meglepő egy egyetemi vezetőtől, akik szinte mid a posztkádári-szadeszos rendszerváltás termékei, de hogy még a külügy is tele van vérbeli szadeszesként gondolkodó, az idegeneket gondolkodás nélkül segítő árulókkal az durva! Ennyi erővel Gyurcsány is lehetne hatalmon és miért is ne legyen! Ha Orbán belehugyozik a magyarok pofájába, akkor a magyarok egy módon tudnak csak méltó bosszút állni, ha 2022-ben Gyurcsánnyal hugyoztatnak bele az övébe!
     
  2. SilvioD

    SilvioD Well-Known Member

    Mi a szitu.
    19-ből 15 ki van toloncolva. 4 csak azért nincs, mert a TASZ szokás szerint jogászkodik Mo. ellen.
    A 15 hazatoloncoltból 4 ellen büntetőeljárás van garázdaság miatt. Gondolom ők azok, akik kukákat dobáltak a kórházban.
    A többiek megmondom őszintén már nem emlékszek mit követtek el. Ha jól rémlik megsértették a járványügyi kényszerintezkedéseket, ezért lettek kiutasítva.
    Hogy mit szeretne a direkt 36 azt olvastuk, hogy mi lesz az másik kérdés.
    Merkely nem hazaáruló!!!!

    A járványügyi szabályok megsértése súlyos cselekmény, de valljuk be itthon is sokan megsértették nem csak ők. Mki nyomja le a rá kiszabott büntit, ne legyen enyhébb ítélet csak mert az iráni külügy meg a soros pénzelte TASZ nyomja őket. (milyen vicces így együtt)
    Teljesen jogosan toloncolták ki őket, nekem visszatetsző lenne, ha még idén visszatérhetnének. 1-2 év kiutasítás lenne az arányos, mérlegelve ki, mit tett, hangadóknak, garázdáknak súlyosabb, minden jogi ismeret nélkül.
     
    b4l4g3 and zztop like this.
  3. blogen

    blogen Well-Known Member

    Az országos koronavírus felmérésnél valami nem stimmel!

    Próbáltam visszaszámolni a felmérés rögzítette pillanatképből, de nem lehet értelmes eredményt kihozni! Május elseje és tizenötödike között zajlott az adatgyűjtés és úgy találták, hogy 56 ezer átfertőzött lehet és 2500 aktív fertőzött. Namost a koronavírus átlagos gyógyulási ideje enyhe és rendkívül enyhe lefolyásnál három-négy hét átlagban, ami azt jelenti, hogy április közepén legalább 55 ezer fertőzöttnek kellett lennie, hogy négy héttel később már 56 ezer átfertőzött és csak 2500 aktív fertőzött lehessen! Hiszen négy hét alatt nagyjából meggyógyultak, hogy már csak 2500 legyen aktív fertőző közüllük. Magyarán:

    Április közepe és május közepe között pár ezerrel nőtt csak a fertőzöttek száma. Kvázi az összes fertőzöttet regisztrálták is? Vagy ez így hogy?

    Az átlagos halálozás úgy két-három hétre következik be, tehát ha megszűnt a fertőzöttek számának növekedése április közepén, akkor május elején drasztikusan vissza kellett volna essen a halálozások száma (ha nincs fertőzött, akkor nincs halott!). Ami szintén nem történt meg, csak egy lassú és folyamatos csökkenés.

    Szóval valami nagyon nem stimmel az országos koronavírus felmérés eredményével. Az első hullám történetét biztosan nem lehet felrajzolni ezáltal, tehát ezek az erdmények full falsok, amik köszönőviszonyban sincsenek a valósággal. Valószínűleg a nagyszámú távolmaradás eredményezi ezt, jobbára olyanok maradhattak távol, akik nemcsak a felmérésre, hanem a járványügyi szabályokra is magasról tettek, így pont a fertőzöttek maradtak ki a felmérésből!
     
  4. blogen

    blogen Well-Known Member

    Még azoknak a többsége is visszaengedésre kerül, akik egyáltalán ki lettek utasítva és Merkely meg segíti őket a külüggyel együtt! Teljesen mindegy, hogy mit csinál a TASZ, ezt a magyarellenességet a kormány műveli!
     
  5. zeal

    zeal Well-Known Member

    A logikád az ami nem stimmel.
    A ksh végezte a számításokat, szóval a matek rendben van. Ne torzítsd el az számokat alaptalan spekulációval, csak hogy az eredményt meg tudd magyarázni a saját szád íze szerint.
    Itt van a videó a sajtótájékoztatóról:
     
    Leonidas, laiki and zztop like this.
  6. blogen

    blogen Well-Known Member

    Nincs rendben, ha nem korrelál a halálozásokkal! Ha lényegében nincsenek új fertőzöttek április közepe óta (csak exponenciálisan növekvő módon fogynak az éppen gyógyuló aktív fertőzöttek, hogy május első felére 2500-ra csökkenjen a számuk, akkor honnan jön a sok új halott még két hónapig! Elemi logikai összefüggést sért az a 2500 aktív fertőzöttes szám! Itt tényleg annyi történt, hogy azok nem mentek el a szűrésre, akik beleszartak mindenbe és ebből adódóan az aktuálisan aktív fertőzöttek többsége nem került be a statisztikába és ez eredményezi a súlyos anomáliát, miszerint halottak azok vannak, de a számok alapján nem lett volna aki megfertőzze őket!

    Az 56 ezres szám lehet a legközelebb a valósághoz, szerintem úgy másfélszeresen térhet csak el attól bármelyik irányba, de 2500 akár öt vagy annál többszörösen is és csak fölfelé! Ez az erdménye annak, hogy a tizennyolcezerből csak tízezerötszázan, tehát 58 százalékuk ment el! Az el nem ment 42 százalék okozza ezt a brutál anomáliát, épp a reprezentativitás nem kalkulálható. És mégegyszer: nekem csak feltűnt, hogy nem lehetnének halottak, ha nincsenek fertőzöttek, de halottak és intenzíven ápoltak vannak, akik mögé fertőzötteket kellene tenni két-három héttel korábbra. De vizsgálat következtetései alapján éppenhogy nincsenek ott, ahol lenniük kellene a valóságos halálozási statisztika alapján!

    Senki nem torzít semmit, ha nem érted meg, hogy mi itt a probléma, akkor semmilyen komolyabb, számokat és időbeniséget tartalmazó összefüggést nem vagy képes átlátni, ez alapján csak egy jótanács: pénzügyi szerződéseket csak az ügyvéded jelenlétében köss, miután az alaposan átolvasta helyetted!
     
  7. zeal

    zeal Well-Known Member

    A lekezelő dumád nagyon gyenge. :eek:
    (Sajnálom, ha nem sikerült összehoznod a jelest a matek érettségin, de ne itt akard ezt bepótolni. Köszi!)
    Segítek: Nézd meg a videót! (32. perctől érdekelhet.)
     
    zztop likes this.
  8. jurgenbauer

    jurgenbauer Well-Known Member

  9. blogen

    blogen Well-Known Member

    A számok nem stimmelnek (lényegében nem lehetett csak 2500 aktív fertőzött május közepén, ennél többnek kellett lennie) és mivel a halálozások nem statisztikai eredmények, hanem ténylegesen megtörténtek, ezért azokhoz kell igazodni!
     
  10. jurgenbauer

    jurgenbauer Well-Known Member

    Mit tud pontosan ez a sikeres ruszki vakcina?
     
  11. zeal

    zeal Well-Known Member

    Azt tudja, hogy van. Vagyis inkább csak lesz, de belátható időn belül. Ez egy új típusú vektor-vakcina, ami még csak az első klinikai fázisnál tart.
    Leonidas korábban már linkelte a készülő vakcinák listáját. (Gamaleya Research Institute)
     
    Leonidas likes this.
  12. ogretankHU

    ogretankHU Well-Known Member


    Pont annyit (vagy annyit se ) mint a normál influenza vakcina azaz kb 10%-t !
     
  13. jurgenbauer

    jurgenbauer Well-Known Member

    Tehát, megkapod a Koronát, és ez a vakcina segít, vagy megkapod a Koronát, és ettől a vakcinától még megdöglesz, vagy enyhe lefolyású lesz az egész, vagy nem kapod meg a Koronát, de ha be vagy oltva ezzel az orosz csodával, akkor 10% az esélye, hogy megkapod a Koronát?
     
    ogretankHU likes this.
  14. zeal

    zeal Well-Known Member

    Megkapod az oltást és jó eséllyel nem kapod meg a betegséget, pont mint a többi oltásnál, de még nem lehet tudni a pontos hatékonyságát, mert nem tartanak ott. ..meg ez egyébként is csak részletkérdés. Nyilván nem fognak hatástalan készítményt a piacra dobni, de nem is kell a legjobbnak lenni, csak elég jónak.

    Az első klinikai fázisban asszem csak azt vizsgálják, hogy egészséges embereknél okoz-e súlyos mellékhatásokat a készítmény. A cikk szerint ezzel már megvannak, és most beindítják a gyártást a további vizsgálatokkal párhuzamosan, vagyis mire kifuthat a harmadik fázis, addigra lesz annyi, hogy azonnal jusson mindenkinek. Azért merik ezt megtenni, mert egy elég jó becslést össze tudnak szedni az első egy-két fázis betegeiből, vagyis képben vannak az antitest szintekkel.
     
  15. zeal

    zeal Well-Known Member

    Ezt mantrázhatod, engem lehülyézhetsz, de azt gondolod, hogy nem a te érvelésed hibás, hanem 10.000+ szaki nem vett észre egy triviális anomáliát? Hát... :rolleyes:
    Nos, ha igazad van, akkor hagyd a picsába ezt az egészet! A Fermat-tétel megoldása éppen rád vár. Igaz van már egy bonyolultabb bizonyítása, de az nem az eredeti, triviális, ami elfért a lap margóján. Persze arra is sokan mondják, hogy jó eséllyel csak elrontott valamit az öreg, de én hiszem, hogy megtalálta a megoldást. Ha már unod a sakkot meg a sudokut, akkor ez szellemileg frissen tart.

    [​IMG]

    Jó szórakozást hozzá! :)
     
    laiki likes this.
  16. jurgenbauer

    jurgenbauer Well-Known Member

    Terhes nők? Gyerekek? Erről van adat?
     
  17. zeal

    zeal Well-Known Member

    Szerintem egyik csoportot sem fogják beoltani. Új oltást terheseknek nem adnak. Gyerekeknek meg fölösleges lenne, mert kisebb a betegség szövődményeinek a kockázata, mint az oltásé.
     
    Leonidas and laiki like this.
  18. ogretankHU

    ogretankHU Well-Known Member


    A mellék hatások vizsgálata min 5 évet igényelne !
     
    Leonidas and tonyo like this.
  19. laiki

    laiki Well-Known Member

    Valami oltás ellenes ligában játszol?

    Te a fotelből megmondod előre, hogy mennyi egy fejlesztés alatt álló vakcina hatékonysága? Úgy hogy ezt még a fejlesztők sem tudják, mert még el sem jutott addig a fázisig, hogy ezt értékeljék.

    Az influenza oltások átlagosan 70%-os eséllyel szoktak védettséget adni az adott szezonban terjedő influenza altípusok konkrét mutációi ellen.
    Az influenza oltás az ellen az altípus és mutáció ellen, amire fejlesztik közel teljes védelmet nyújt. Az a probléma, hogy az oltás fejlesztésének, gyártásának időigénye és az átoltási kampány időigénye miatt hónapokkal előre meg kell tippelni, hogy az adott területen az adott szezonban melyik altípusok melyik mutációi fogják leginkább a járványt kiváltani. Általában 3-4 típusú influenza elleni kombinált oltást készítenek, de mivel az influenza járvány egymással versengő altípusok és mutációk keverékéből áll, előfordul, hogy nem sikerül jól a tippelés, mert mire odaér a járvány egy másik típus kerekedik felül a többin, amire nem ad védettséget az oltóanyag. Ha jól emlékszem talán 40% volt a leggyengébb influenza oltási hatékonyság egy teljes szezon vírus keveréke ellen és 33% egy adott altípus, adott mutációja ellen, de 10% az elmúlt évtizedekben biztosan nem volt és az átlagos hatékonyság 70%.
    Ráadásul még azon altípus ellen is, amely ellen nem véd az oltás, enyhíti a betegség lefolyását, mert az immunrendszert influenza elleni edzésben tartja. Minél rendszeresebben van influenza ellen oltva valaki, annál gyorsabban és hatékonyabban reagál az immunrendszere arra az altípusra és mutációra is, ami ellen az adott szezonban, vagy a korábbi években kapott oltások önmagukban nem nyújtanak védelmet.
    Egyébként az influenza extrém kedvezőtlen példa, mert nagyon szeret mutálódni és agresszíven terjedve, szezononként sok fertőzést okozva erre meg is van a lehetősége. Más vírusok elleni oltások hatékonysága jellemzően jobb.
    Szóval még ha az igen káros oltás ellenes szöveget tolod, akkor is érdemes lenne kicsit jobban ragaszkodni a tényekhez. Nem 10% az influenza oltás hatékonysága. Ha ennyi lenne, senki se törné magát azért, hogy ilyen hatástalan oltóanyaggal oltsa át a népességét.

    Ezen kívül az oltások elképesztő ütemben fejlődnek. Ami régen próba-szerencse alapon egy évtizedig tartott, az ma célzott géntechnológiával hónapok alatt megoldható problémává vált. Az egyes oltások pedig egy adott vírus különböző részei ellen taníthatják meg védekezni a szervezetet. Adott esetben a vírus kevésbé változékony részei ellen, ami azt jelenti, hogy az oltási hatékonyság és a védettség nő. Pont az a jó abban, hogy mindenki észvesztve COVID oltást fejleszt és ráadásul különböző típusúakat, hogy rövidesen akár kombinálni is lehet a COVID oltásokat (de versenyeztetni mindenképp). Először oltanak azzal, ami gyorsan megvan és már érdemben csökkenti az átoltott népesség fogékonyságát. A világ másik részén másik oltással kezdik az első fecskék közül. Közben nézik az eredményeket. Nem lesz magyar oltás az elsők között és nem is rajtunk kezdik majd az átoltást. Úgyhogy mire te megkapod az oltást, annak hatékonysága és kockázatai már milliókon lesz tesztelve. Nem kell betojni!
    Ha a védettségi időtartamot kell növelni, akkor egy második emlékeztető oltás is lehet megoldás. Ha pedig jön egy más típusú, hatékonyabb, hosszabb védettséget adó oltóanyag, akkor bevégzik azzal az átoltási munkát. Akár megtanulhat a szervezet védekezni egyszerre a vírus RNS ellen, a vírus burok ellen, a tüske fehérje ellen, stb...

    Most már nem csak bemutatják a szervezetnek a fertőzésképtelenné tett vírust (influenza oltás 1941-től), vagy annak egy töredékét (influenza esetén 1968-tól), vagy csak egy alegységét (jellemzően felszíni fehérjét) (influenza esetében az 1980-as évektől), hogy tessék, próbálj meg önerőből gyártani ez ellen ellenanyagot, hanem az új módi, hogy beviszik az ellenanyag gyártás kézikönyvét a sejtek DNS-ébe. Például az említett ruszki oltás egy szaporodásképtelenné tett adenovirust használ vektornak, hogy bevigye a szervezetbe az ellenanyag gyártáshoz szükséges géneket.

    Itt van az aktuális, július 15-i lista:
    https://www.who.int/publications/m/item/draft-landscape-of-covid-19-candidate-vaccines

    2020.07.15-én már 163 db COVID oltás áll fejlesztés alatt és ebből 23 klinikai tesztelési fázisban, amiből 13 eljutott a 2. fázisig és 3 db a 3. fázisig. Különböző vírusrészek ellen, különböző hatásmechanizmussal. Most aztán tényleg minden módszert bevetnek, amit eddig különböző vírusok elleni oltások fejlesztésénél próbáltak. Rengeteg pénzt tolnak bele a fejlesztésbe és hatalmas a biotechnológiai tűzijáték.

    Ezek az oltások versenyeztethetők és adott esetben kombinálhatók is egymással.
     
    Tcat, ornagy, Python and 1 other person like this.
  20. laiki

    laiki Well-Known Member

    Sőt ha feltételezzük, hogy lehet olyan mellékhatás, ami csak 20-30 év múlva jön ki, akkor akár 20-30 évet is. Ennek ugyan csillagászatian kicsi az esélye, de ha az a cél (és úgy tűnik nálad az), hogy lehetőleg soha napján kiskedden legyen használható oltásunk, akkor el lehet bíbelődni sok nagyságrenddel kisebb kockázatokkal is, mint magának a betegségnek a kockázata.
    Közben pedig had haljanak meg az emberek koronavírus fertőzésben akár millió számra, amíg valaki kiküszöböli azokat a kockázatokat is, amitől a világ teljes népességének átoltása esetén meghalna pár tucat ember!
    Mindennek van kockázata. Az összes oltásnak is van oltási kockázata. Csak ennél jellemzően magának a betegségnek több nagyságrenddel nagyobb a kockázata. Ha előtted már megkapták több millióan, mire te is megkapod és nem lett bajuk tőle, akkor biztos lehetsz benne, hogy egy életerős ogretankot sem fog földhöz verni az a szuri.
     
    Tcat, Python and zeal like this.

Ezen oldal megosztása