1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Járványok, fertőzések

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - megazez által indítva @ 2020. január 29..

Címkék:
 1. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  Mit hazudtak?
   
  Pogány likes this.
 2. ogretankHU

  ogretankHU Well-Known Member

  Döbbenet , hogy részemről értelmes emberek egy olyan betegségtől rettegnek ami a fasorban sincs egy szezonális influenzától ! Főpróbának jó volt ok ezt elismerem mert kiderült (minimális áldozattal -a vetített Szlovák adatokból kiindulva ami uszkve 50 valós halottat jelentene - , részvétem a hozzátartozóknak de 99% eleve kockázatos körbe tartozott ) , hogy egy valós járvány előtt milyen letolt gatyában állunk ! De könyörgöm most , jelenleg van 542 aktív esetünk ami azt jelenti , hogy ha direkt találkozni akarnék valamelyikkel is nagy erőfeszítésbe kerülne és ha még el is kapnám a vírust 99% , hogy tüneteim se lennének tehát azt se tudnám , hogy beteg vagyok . Hiszen amikor tudjuk , hogy influenza járvány van abban az esetben is csak akkor megyek orvoshoz , ha ténylegesen beteg vagyok . Nem tesztelgetnek és szívatnak feleslegesen mert bár tudják lehetnek szövődmények de az esély minimális ! Maga a korona vírus az , év tízezredek óta jelen lehet az emberiségben mégis csak most amikor van kellő média mögötte tudták ilyen szintre pumpálni ! 30 de még 10 éve se tudták ezt megtenni pedig próbálkoztak (pl madárinfluenza ) .

  Ha most elkezdenének tesztelni szezonális influenzára akkor vajon mennyien lennénk fertőzöttek ?
   
  antigonosz, Pogány and Septimus like this.
 3. Septimus

  Septimus Active Member

  Csak nekem ugrott be erről a "V for Vendetta"? Diktatórikus jogrend bevezetése, személyi szabadság korlátozása stb. egy vírusra hivatkozva. Szép.. A filmben a vírus legalább valóban életveszélyes volt.. Na, hagyjuk. Mintha a világ összes autoriter (házmester típusú) személyisége magára talált volna, és követelné Orwell szép új világának bevezetését. A vírusnak úgy lehet a leggyorsabban véget vetni, ha egy büdös nagy pofont keverünk le mindenkinek, aki pánikkeltés céljából maszkot visel közterületen. :)
   
  ogretankHU and Pogány like this.
 4. alali77

  alali77 Well-Known Member

  Nem értem az összefüggést, letagadták hogy betegek, ezzel veszélybe sodortak egy csomó embert, valamint egy valag pénz elköltésre kényszerítették az államot. Ha HIV pozitívan dugsz és fertőzöl, úgy hogy tudtál róla, de nem szóltál a partnernek, azért is büntetés jár. Itt meg szórták a vírust szanaszéjjel.
   
  Leonidas, SilvioD and laiki like this.
 5. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  De hadd kérdezzem már meg megint! Tudtak róla, hogy betegek?
   
  ogretankHU and Pogány like this.
 6. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  Általános kérdés (mert fogadok 90%-a hozzászólóknak nem érti mire akarok kilyukadni):

  elmész valahova, később kiderül, hogy voltak ott fertőzöttek. Utána mit kell mondanod a hatóságoknak arra a kérdésre, hogy fertőzött vagy-e? Igen? Nem?
   
  ogretankHU likes this.
 7. kacsacsor

  kacsacsor Well-Known Member

  Szerintem meg nem ártana levenni ezt a "én biztosan tudom, hogy ez lófasz" jelű mellényt, amíg valójában roppant keveset tudunk erről a vírusról.

  Újabb aggasztó jelét találták annak, hogy a covid tartós egészségkárosodást okozhat

  Egy német kutatásban száz, covidból már felépült beteg közül 76 szervezetében találtak olyan biomarkereket, amiket szívroham után szoktak kimutatni.
  A nagy kérdés, hogy ez a szívkárosodás tartós, vagy átmeneti, ezt csak az idő döntheti el.
  Mindenesetre rendkívül aggasztó, hogy erős, fiatal szervezeteket tesz annyira tönkre a betegség, hogy vannak, akik még hónapokkal a felépülésük után is levegőért kapkodnak némi lépcsőzés után.
  ..........
  https://444.hu/2020/07/30/ujabb-agg...ogy-a-covid-tartos-egeszsegkarosodast-okozhat
   
  Leonidas and bartinieffektus like this.
 8. milagro

  milagro Well-Known Member

  Srácok azért ez kezd durva lenni. 5 év ??? o_O
  Mi van, ha aztán egyszer csak megbélyegeznek mert nem hordasz maszkot és elvisznek egy kényszertesztelésre, aztán közlik, hogy látens hordozó vagy?
  ..
  De ki a lóf@szom akar magába egy updételhető implantátumot?
  Kössz én kihagyom!
  Jó nekem az Istenbe/Sorsba/Karmába/immunrendszerembe/magamba vetett hitem.
  Nem tengerimalacnak érkeztem erre a világra!
   
 9. milagro

  milagro Well-Known Member

  Jó. Kapjanak egy arányos, de enyhe büntetést. De 5 év akár?
   
  SilvioD, Pogány and haubagoi like this.
 10. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member


  "olyan biomarkereket"

  milyen biomarkereket?

  "ez a szívkárosodás"

  szívkárosodás, ha "biomarkereket" mutatnak ki? ezek jelző-vegyületek, önmagában nem betegségek...

  "amiket szívroham után"

  hát szerintem ez nem csoda annyi idegeskedés után, amennyit ez a vírushelyzet okozott

  "akik még hónapokkal a felépülésük után is levegőért kapkodnak némi lépcsőzés után"

  Ez szerintem az egészséges mai fiatalokra is alapból igaz! :D
   
  ogretankHU and Pogány like this.
 11. zeal

  zeal Well-Known Member

  4505 fertőzött (+21)
  73 kórházban (-3)
  6 lélegeztetőgépen (+/-0)
  556 aktív eset (+14)
  3353 gyógyult (+7)
  596 elhunyt (+/-0)
  339163 mintavétel (+2702)
  8083 hatósági házi karanténban (+1264)
  [​IMG]
   
  fonak9, svajcibeka, zztop and 3 others like this.
 12. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  Meg aszongya, egy hírekben: újabb tüntetét találták a koronavírusnak! Bedagadt, viszeres boka! Ja, még véletlenül sem a "maradjotthon" miatt van... hogy már az ember az ajtón sem ment ki hónapok óta (mozgáshiánynak hívják a dolgot a gyengébbek kedvéért).
   
  ogretankHU and Pogány like this.
 13. milagro

  milagro Well-Known Member

  Nekem van ismerősöm, aki igazoltan koronavírusos volt. Két hét kórház, űrruhában adták be az ételt meg stb. (Ők amúgy egész nap kártyáztak csak, mert nem volt olyan súlyos lefolyású az esetükben.)
  ..
  Semmilyen egészségkárosodása nem lett! Egyébként nem egy makkegészséges adonisz. 55pluszos magyar átlag, magas vérnyomás, no kondíció, régebben volt cigi is stb.! Hetekkel később is nyolcszoros antitest értékeket mutatott viszont, mert a kutatások miatt kellett mintát adnia többször is!
  ..
  Aki alapból beteg az kicsit figyeljen jobban oda a higiéniára. Meg amúgy is. De ne pörgessük már be egymást ennyire könyörgöm!
   
 14. alali77

  alali77 Well-Known Member

  https://au.news.yahoo.com/new-case-...ns-who-lied-about-hotspot-trip-070304815.html
  https://au.news.yahoo.com/three-queensland-women-charged-lying-about-trip-victoria-071143999.html
  https://www.begadistrictnews.com.au/story/6856056/three-qld-women-charged-over-vic-travel/?cs=7
  Arról hazudtak hogy hol jártak, hogy ne kelljen karanténba menniük. És kiderült hogy betegek, mást is megfertőzhettek, ami nem történik meg ha nem hazudnak arról hogy hol voltak. És még nem csukták le egyiket sem, csak tárgyalásuk lesz.
   
  laiki and Leonidas like this.
 15. ornagy

  ornagy Well-Known Member


  Bagoly: az volt veluk a gond, hogy olyan reszrol/helyrol jottek, ahonnan hazateres utan karantenba kellett volna vonulniuk. Inkabb hazudtak es nem mentek karantenba, igy gondolom jopar embert megfertoztek. Maximalisan egyetertek az ilyenek megbuntetesevel.
   
 16. Python

  Python Well-Known Member

 17. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

  Abban, hogy súlyosan fertőzött tartományban jártak, ahonnan kiutazva kötelező 14 nap karantén. De a cikk azt sugallja, hogy tudtak róla, hogy betegek, de ennek ellenére közösségbe jártak.

  Nem egyedi eset Ausztráliában. Általában utána ezeknek a legnagyobb a pofája, hogy xarul kezelték őket, közben csesznek mindenre.

  "Az egészségügyi hatóságok az utóbbi két nap járványügyi ellenőrzései során megállapították, hogy több mint ötszáz olyan ember közül, akinek pozitív lett a koronavírus-tesztje, és emiatt karanténra kötelezték, 130 nem maradt otthon, hanem bejárt a munkahelyére, illetve munkán kívül is emberek közé ment - mondta Daniel Andrews.

  "Az isten szerelméért! Ha valaki fertőzött, akkor maradjon otthon!" - fakadt ki a kormányfő sajtóértekezletén"

  3-5 év soknak tűnik. De ha megfertőz mást, aki meghal, akjor gondatlanságból elkövetett emberölést rá lehet húzni okkal.

  De nem kell bexarni, alapból pénzbüntetés van. Arányosnak tűnik. Én arra aki betegen tudatosan megszegi az előírásokat ráterhelném a saját és az általa fertőzöttek gyógyításának költségeit. Ha nincs zséje később ledolgozhatja.

  "A rendőrség a fővárosban, az ötmillió lakosú Melbourne-ben, - ahol az államon belül is a legrosszabb a helyzet - több mint száz ember ellen folytat bűnügyi vizsgálatot a kijárási korlátozások be nem tartása miatt. Már 124 pénzbüntetést szabtak ki, a legsúlyosabb esetben 1300 ausztrál dollárt (273 ezer forint)."
   
  laiki, Leonidas and milagro like this.
 18. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

  Sztem rettegés nincs csak felelős hozzáállás. Nekem van kollégám akinek rokona belehalt a vírus okozta szövődményekbe.
   
  laiki, Leonidas and bartinieffektus like this.
 19. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

  Igazából a mostani magyar szabályok nagyon lazák oda mész ahova akarsz, csak visszatéréskor igazolnid kell hogy tiszta vagy.

  Azt viszont nem értem, miért zavar ha vki maszkot visel. Téged és magát is védi. Nem tudhatod hol járt, nem tudhatod milyen krónikus beteg. Egy xaros maszk viselése nem dráma, több empátiát!
  Eddig pénzbüntetéseket osztogattak. 5 év csak szenzációhajhász címlap. Bizonyos extrém esetben, szándékos fertőzésterjesztés esetén indokolt. Sőt ha más halálát okozza, keves is.
   
  Leonidas and bartinieffektus like this.
 20. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  Ráhúzni rá lehet, pont ez is mutatja, hogy nem illik rá, de rá lehet éppen húzni. Azért ha egy vírussal fertőzött más halálát okozza azzal, hogy elkapják tőle a fertőzést, nem egyenlő azzal, mintha valaki szándékosan megölne valakit, de még azzal sem (!), mintha mondjuk egy villanyszerelő azzal okozná más halálát, hogy gondatlanul végzi a munkáját. Ugyanis a fertőzött beteg nem végez semmit gondatlanul, amellyel más halálát okozná, ill. maga is szenvedő alany (és ez lényeges különbség!). Nem büntethető a vírus hordozója - az ember - a vírus "cselekedeteiért"!!!
   
  ogretankHU likes this.

Ezen oldal megosztása