J-10 Firebird / Vigorous Dragon (Csengdu, Kína)

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 448
63 889
113
Szerintem biztosan kínai gép lesz, mivel Szerbiának pénze nincs és nem is lesz. A felvett kínai hitel törlesztőrészletét is bányák , valamint a Telekom mobiltelefon és kábeltévé szolgáltató átruházásával oldják meg. Kínai cégek jelenleg bármit megtehenek az országban, semmit sem tesznek ellenük (brutális környezetszennyezés, munkásokkal szemben i eröszak, stb.). Na de elég az off-ból, pakisztáni J-10C az új festéssel:
Fh8_hd-WYAQptjM
Hát nem egy low visibility grey, de azt már úgyis unom. Viszont van egy határozott RAF Tornado/Harrier GR3/Avro Vulcan/Buccaneer utánérzése.

Hawker_Siddeley_Buccaneer_S2B%2C_UK_-_Air_Force_AN0334965.jpg

Hawker_Siddeley_Harrier_GR3%2C_UK_-_Air_Force_AN1578221.jpg

Szerintem nem is rossz! :)
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 466
19 050
113
J-10A orrában AESA radar ! Az A verziót felhozzák j-10C szintre ! A radar a jf-17 blok 3 radarja
Fn3BZ-bacAMOZQa
 
 • Tetszik
Reactions: LMzek 2.0

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 375
14 043
113
Semmi infó nincs róla. Ha találgatni kéne én léghűtésesre tippelnék, mint a JF-17 Block III esetében (KLJ-7A), viszont nem feltétlenül ugyanaz a radar.
Ez persze azt is jelenti, hogy nem hozzák fel a J-10C szintjére. A léghűtésesek gyengébb teljesítményűek. Viszont megoldható a régebbi gépek modernizációja velük.
 

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
7 056
14 209
113

Az "Ádám-csutkás" gép! :)

A leegyszerűsített légbeömlő miatt szerintem kismértékben csökkent a végsebesség.
Erről van esetleg hír?

Ugyanis ha jól sejtem, akkor az "eredeti"(szögletes) légbeömlő-nyílás még vezérelt volt, a jelenlegi pedig "fix"-nek tűnik. Ez azt jelenti, hogy valószínűleg kompromisszumos középérték körüli optimalizálás --és szerkezeti egyszerűsítés-- történt, ilyen esetekben pedig a csúcsérték kismértékben romlani szokott, ha mással --tolóerő, ...-- nem ellensúlyozzák

.
 
 • Tetszik
Reactions: fip7