Jak-28 / Yak-28 Brewer (Jakovlev, Szovjetunió)

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

emel

Well-Known Member
2013. február 11.
9 084
15 015
113
Most bukkantam rá a számítógépemen véletlenül:

Az utolsó fotó, amit Smena Symbollal készítettem, s az első, amit Jak-28-ról. De erősen gyanúsan az utolsó, amit az Alsónémedi melletti egykori Roncs-Ranch-on.
Tényleg, azóta hová lettek onnan a repülőgépek?

1sYGXVT.png
Néhányat állítólag el tudott adni a tulaj nyugatra ha igaz. Mivel állítólag volt olyan jóakarója aki feljelentette környezetszennyezésért, a többit szétszedték, szétvágták és beolvasztották alumíniumnak.
 

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
3 772
6 385
113
Néhányat állítólag el tudott adni a tulaj nyugatra ha igaz. Mivel állítólag volt olyan jóakarója aki feljelentette környezetszennyezésért, a többit szétszedték, szétvágták és beolvasztották alumíniumnak.

:(
Annyira tipikus történet...

Más népeknél is vannak olyan mondások, hogy dögöljön meg a szomszéd tehene, rossz szomszédság török átok, meg írni tud, tehát feljelent?
 

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
11 216
20 111
113
Hát, ezt le kell írnom nektek. :)

Kisgyerekkoromban Miskolc egén láttam két MiG-15 kíséretében. Akkor úgy gondoltam, hogy bombázó gépet láttam a szárnyán lévő sok kacat miatt. :)

Persze a típusokat később derítettem ki, de a gép sziluettje belém vésődött. :)

1200px-YaK_28_%22Brewer_C%22.jpg