Japán Császárság hadihajói (IJN)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

wankel

Well-Known Member
2016. december 23.
802
3 369
93
 

wankel

Well-Known Member
2016. december 23.
802
3 369
93

Japán torpedónaszádok. A Chidori osztályú Tomozuru 1934-ben a fedélzetre zsúfolt fegyverzet súlya miatt (kevés üzemanyaggal a hajótestben) felborult, a 113 fős személyzetből 100 tengerész halálát okozva. A hajó menthető maradt és átépítették.
 

DINAMO

Well-Known Member
2017. április 5.
3 375
1 504
113
A type 93-as halacskájuk állítólag nagyon durva volt.

https://en.wikipedia.org/wiki/Type_93_torpedo


A nagy hatotavolsag miatt a nyugati foleg amerikai hajok mar igyekeztek a leheto leghamarabb kiszurni hogy torpedot inditanak a japok. Ezt a japok ki is hasznaltak. 10-15 km rol az inditasi idonek megfeleloen betonhordokat dobak a vizbe amivel az inditast imitaltak. Az amerikai hajok erre vadul manoverezesbe kezdtek ( ugrott a hadrend es a tuzvezetes ) ami alatt a japo hajok folyamatosan tudtak tuzelni es ha kozelebb ertek akkor meglepetesszeruen "ujra" torpedot inditani.

Erdekes hogy ezt csak a haboru elso 1-1.5 eveben csinaltak. Utanna vagy addigra mar eltunt a a csapat aki ezt hasznalta.
 
  • Tetszik
Reactions: endre and wankel

wankel

Well-Known Member
2016. december 23.
802
3 369
93
A híres-hírhedt "helikopterhordozó-rombolók", amikor még nem helikoptereket hordoztak. :D

Erről a hatosról a "Végső visszaszámlálás" egy jelenete jut eszembe, amikor az amerikai tiszt elkezdi sorolni a lelőtt Zero pilótának a csapásmérő kötelék anyahajóinak a neveit.
 

wankel

Well-Known Member
2016. december 23.
802
3 369
93
Eddig egy japán twitteres oldaláról kölcsönöztem a képeket, csak túl sokat kellett lapozgatni a meztelen anime hölgyek képei között, szóval íme a link ahonnan a képek eredetileg származnak:
http://blog.livedoor.jp/irootoko_jr/
Hadtörténelem iránt érdeklődők nagyon sok érdekességet találhatnak, nem csak haditengerészet témakörben.