Járványok, fertőzések (humán)

Kásler elutasítja a kamara COVID ajánlását.
Itt a kerületben is elhangzott zárt facebook szülői csoportban, hogy az egyik tagot felhívták már, hogy leszednék a rokonát a lélegeztetőgépről, mert kellene másnak... de hivatalosan "mindenkit ellátunk".

Ez mekkora ordas kamu és rémhír terjesztés már!
Lélegeztető gépből garantáltan nincs hiány. Semmi szükség arra, hogy levegyenek bárkit a gépről, ha gépen tartása még indokolt. Van elég újonnan beszerzett gép a COVID-osoknak. 16 ezer gépet szereztünk be és jelenleg 599 COVID-os van lélegeztetőn. Az meg sajnos napi szinten előforduló, természetes dolog, hogy már nincs értelme az adott beteget a lélelegeztetőn tartani, mert a leghalványabb esélye sincs, hogy élve lekerüljön onnan és ezt megbeszélik a hozzátartozóval. Ennek semmi köze a COVID-hoz.

Lélegeztető gépből garantáltan nincs hiány. Semmi szükség arra, hogy levegyenek bárkit a gépről, ha gépen tartása még indokolt. Van elég újonnan beszerzett gép a COVID-osoknak. 16 ezer gépet szereztünk be és jelenleg 599 COVID-os van lélegeztetőn. Az meg sajnos napi szinten előforduló, természetes dolog, hogy már nincs értelme az adott beteget a lélelegeztetőn tartani, mert a leghalványabb esélye sincs, hogy élve lekerüljön onnan és ezt megbeszélik a hozzátartozóval. Ennek semmi köze a COVID-hoz.

Fentiekkel nem vitatkozom, de az a rengeteg lélegeztetőgép nem a kórházakban van szétosztva, hanem raktárakban porosodik.

Hát, a hölgy bevállalta valódi névvel egy csoportban, ha igaz, ezt a sajtó is fel fogja kapni. Mindenki tudja, hogy van elég lélegeztetőgép és ágy is, nem ez a szűk keresztmetszet, hanem a személyzet.

https://koronavirus.gov.hu/cikkek/szijjarto-ujabb-gyogyszerszallitmany-erkezett-ezuttal-japanbol
"Újabb egymillió darab, favipiravir hatóanyagú tabletta érkezett szombaton Magyarországra, ezúttal Japánból, ez segíti a koronavírus miatt kórházban ápolt betegeket abban, hogy minél előbb meggyógyuljanak és elkerülhessék a tüneteik súlyosabbá válását - mondta a külgazdasági és külügyminiszter a közösségi oldalán közzétett videójában..."

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Hát baszd meg magad Kuncze!
Lenyom egy ilyet:
https://www.vadhajtasok.hu/2020/11/...ta-hogy-az-orban-kormany-nem-tud-kormanyozni/
"A kormányzást megpróbálja kommunikációval helyettesíteni. Ez jellemzi az eddigi tíz évét, és különösen jellemzi most, a járványkezelést.– fejtette ki a véleményét Kuncze.
Kuncze hozzátette, hogy Egyszerűen félre kellene őket söpörni, ezen a szinten már nincs értelme a vitának." (...) "Nem véletlen, hogy amikor ekkora baj van, mégis megjelennek silány, értelmetlen törvények, mint például az anya nő, az apa meg férfi…"

Mindezt azután, hogy a pöcsöt koronavírussal kezelték intenzíven ... (ha rosszindulatú akarnék lenni, hozzátennék valamit ...)

Az anya nő az apa meg férfi pedig pont azért lett leírva, mert a buzijogokhoz kötnék az uniós pénzeket meg járványkezelés alatt jogállamisággal jönnek úgy, hogy szlotákéknál Benesék még érvényesek, a romákok pedig leszedik a magyar nyelvű táblákat.

Bakker ! Valami forrást villants már , mert ez így rémhírterjesztés! A btk/ptk. nagyon tudja ám büntetni!

Van mondjuk 100 kórház (kb ugyanennyi intenzív osztály). Mennyi új gépet is vettünk? Mennyi jut egy helyre? Van mindenütt annyi? :) Üzemeltetni sem lehetne annyit.

Van mondjuk 100 kórház (kb ugyanennyi intenzív osztály). Mennyi új gépet is vettünk? Mennyi jut egy helyre? Van mindenütt annyi? :) Üzemeltetni sem lehetne annyit.
Adós maradtál a válasszal! Ennyire futotta?
Ezt írtad: Fentiekkel nem vitatkozom, de az a rengeteg lélegeztetőgép nem a kórházakban van szétosztva, hanem raktárakban porosodik.
Forrás? Bizonyíték? Vagy ez csak saját fantazmagória?

Hát, a hölgy bevállalta valódi névvel egy csoportban, ha igaz, ezt a sajtó is fel fogja kapni. Mindenki tudja, hogy van elég lélegeztetőgép és ágy is, nem ez a szűk keresztmetszet, hanem a személyzet.

Csak mondom, hogy tavasszal is volt "hölgy", aki bevállalta valódi névvel, hogy 10 kórházból hazaküldött betegből 9 meghalt...

Budapest, péntek este. Bő két óra, mire hazaérek, van időm elmerengeni a megállóban.
Jön a busz, de hiába a járvány, nem nyit ajtót, mint tavasszal, nyomni kell a gombot, hogy felszállhassak. Cserébe ezt már az első ajtón is megtehetem. Hosszú, csuklós busz, maszk mindenkin, kivéve egy 40-es pasast, aki közvetlenül a vezetőfülke mögött magyaráz egy lepukkant csajnak. Hangosan beszél, dülöngél, rugózik a lábain, egyből lejön, hogy ő a busz bikája és maszknélkülisége is ezt hivatott demonstrálni. Bár csak félmondatokat hallok, szövegéből szépen kiviláglik, hogy mekkora senki:

"Azért amit én letettem az asztalra, érted... Jön a csávó, puff, egyből lecsaptam, aztán mozdultam rá balról a másikra, akkor derült ki, hogy ő a főnök! Majdnem lecsaptam, érted? (...) Portáztam én a Nagy Sanyinak is, portáztam a Budapestben, az akárhol... (...) Mondom a csávónak, vedd ki a fülest apa, százhúsz kiló vagy, aztán csak ülsz itt dísznek, geci..."

A társaságot nem érdekli a kommandós-kiképző harcművészportás szánalmas melldöngetése, unottan bámul mindenki maga elé vagy a telefonjára. Egy nő bizonytalanul pislog a szemüvege mögül, a maszk miatt bepárásodott, alig lát mögüle valamit. Én ma jöttem rá, hogyan kerülhetem ezt el, a sima, sebészi maszk vékony fémmerevítőjének széleit visszahajtom a szemem alatt az arcomra, így alig jön ki némi pára. Munkanapokon 10-12 órát hordom, a végére rendesen kibolyhosodik a borostámtól. A sállal, kendővel még elvoltam, könnyebb volt föl-levenni, de hát már csak a maszk játszik, bár a textilmaszkok nagyja semmiben nem különbözik egy kendőtől.

Állok a Keletiben, van jó negyed órám, nézem az embereket a járvány elleni küzdelem egyik gyújtópontjában. A távolságtartással nincs gond, a Keletiben csak a koldusoknak és a pénzváltóknak vannak közeledési szándékai, a többség járvány nélkül is tartja a távot, hely pedig van bőven.

"Az állomás egész területén és a vonattal történő utazás során kötelező a száj és az orr eltakarása maszkkal."

Számolni kezdem az embereket, 172-ig jutok. 44-en nem tartják be a fentebbi utasítást (25,6%), vannak, akik csak az orrukról húzzák le a maszkot, de vannak, akiken egyáltalán nincs is, nagyjából fele-fele arányban. A gyerekeket nem számolom, és azokat sem, akik esznek, de evés jogcímén bizonyára le is lehet venni, hiszen a pizzázó is nyitva. A szabadosság díszpéldányai azok a srácok, akik dohányzáshoz húzták le a maszkjukat egy külső peronon. A vasutasok sem fegyelmezettebbek, sőt, egy maszk nélküli vasútőr a leghangosabb a bejáratnál. De ő már nem bikája, legfeljebb ökre a pályaudvarnak.

A jegyautomatákat kb. 5 percenként használják, és azokon aztán erőből kell nyomni a képernyőt, hogy reagáljanak. Tucatnyian vesznek belőlük jegyet, de még soha nem láttam, hogy fertőtlenítené őket bárki. Na persze kezet is lehet fertőtleníteni. A vonatokat is lehetne, hiszen a tavaszi időszakban permetezőpumpás jómunkásemberek fújták végig minden beérkező kocsi belterét. Mára ez megszűnt, nincs fertőtlenítés, a vonat megáll, leszáll róla 60-80 ember, majd felszállunk vagy 100-an. Aztán elindulunk, sziszegve, hintázva, dülöngélve, kivilágítva, bele a novemberi sötétségbe.

Kilenc után érek haza. Alig járnak az úton, de nem kevesebben, mint ahányan járvány nélkül lennének. Úgy hiszem, vidéken a kijárási tilalom szinte semmin nem változtatott, csak kicsit nyomasztóbbá tette az életet. De a maszkot itt végre levehetem és végre mélyeket lélegezhetek a friss, hideg levegőből. Nem sietek hazafelé, jól esik a séta - és zsebemben a pecsétes útlevél, munkaügyben lófrálok a vasútállomás és a lakcímemet igazoló hatósági igazolványban megadott lakóhelyem között.

A második orosz vakcinával beoltott összes önkéntesnél kimutatták az antitesteket

https://ujszo.com/panorama/a-masodi...11tasAA7RmEjE9eWf2rWKjGcaxm8tzJP9dq9SvfILJhzM
Én kicsit szkeptikusabb vagyok azzal kapcsolatban amit az oroszok a saját vakcinájukról mondanak: a Szputnyik-5-ről azt mondja az orosz ismerős, aki pont ezért nem is akarja kérni a vakcinát, hogy a 60 éven felülieknél nem termelődik antitest, tehát pont annál a korosztálynál hatástalan, akit a legjobban kellene védenie. Erről a második vakcináról meg azt állítják, hogy 100% a hatásossága?