Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
378734 fertőzött (+1079)377655 fertőzött (+1160)
3717 kórházban (+139)
295 lélegeztetőgépen (+4)
82661 aktív eset (-981)
281839 gyógyult (+2076)
13155 elhunyt (+65)
289042 (107592) kapott oltást (+2663, +2350)
3275582 mintavétel (+9721)
15847 hatósági házi karanténban (-3663)
Csak nehogy megijedjenek az emberek, hogy a Szputnyiktól enyire feldagadnak az ajkaik.blikk.hu
"Kelemen Anna: „A Szputnyik V arca akarok lenni”
„Örülök, hogy a kormány nem várta meg, hogy kiszolgáltatott helyzetben várjuk meg az Európai Unió által beszerzett és csekély mennyiségben érkező vakcinát. Szerintem Orbán Viktor a legjobbat csinálta a magyar emberekkel, hogy ne legyünk kiszolgáltatott helyzetben.”
...
„Nagyon szeretném, hogy az elsők között lehessek beoltva, amit próbálok is elérni, de majd meglátjuk, sikerül-e. A Szputnyik V arca akarok lenni, szívesen vállalnám a népszerűsítését” – zárta szavait."
instagram.com/kelemenannaofficial
"Én a Szputnyik vakcinát választom!
Ti döntöttetek már? Utána olvastam kaptam okos emberektől véleményeket és nem az európai unió jóváhagyása alapján döntöttem,őket különösebben nem gondolom hogy érdekli a magyarok testi épsége! "
Ennyike.
Amúgy mondták neki, hogy nem rektális kúpként kell beadni?blikk.hu
"Kelemen Anna: „A Szputnyik V arca akarok lenni”
„Örülök, hogy a kormány nem várta meg, hogy kiszolgáltatott helyzetben várjuk meg az Európai Unió által beszerzett és csekély mennyiségben érkező vakcinát. Szerintem Orbán Viktor a legjobbat csinálta a magyar emberekkel, hogy ne legyünk kiszolgáltatott helyzetben.”
...
„Nagyon szeretném, hogy az elsők között lehessek beoltva, amit próbálok is elérni, de majd meglátjuk, sikerül-e. A Szputnyik V arca akarok lenni, szívesen vállalnám a népszerűsítését” – zárta szavait."
instagram.com/kelemenannaofficial
"Én a Szputnyik vakcinát választom!
Ti döntöttetek már? Utána olvastam kaptam okos emberektől véleményeket és nem az európai unió jóváhagyása alapján döntöttem,őket különösebben nem gondolom hogy érdekli a magyarok testi épsége! "
Ennyike.
378734 fertőzött (+1079)
3792 kórházban (+75)
304 lélegeztetőgépen (+9)
82203 aktív eset (-458)
283282 gyógyult (+1443)
13249 elhunyt (+94)
291396 (110395) kapott oltást (+2354, +2803)
3281992 mintavétel (+6410)
Súlyos dolog terjed. Munkának hívják. De ezt tavaly év végén már mondtam: Ha dec 1et veszed bázisnak, akkor dec 20.án kb 50% dec 23.án 10% és jan 4ig 3% ha dolgozott. Ez alatt a 10 nap alatt durván 1 alá esett az R, de már (sajnos) január 2. hete óta látszik a trendfordulás, csak ez mostanra lesz szembetűnő. Egyszerüen ezekkel a rendelkezésekkel valahol napi 2000-2500 esetnél lesz az egyensúly. És remélem nem lesz igazam.Jól látom az adatokon, hogy nemhogy megállt a csökkenés, hanem a szeptember-októberhez hasonló növekedés tapasztható a friss esetszámokban? Kb 2 hete figyelhető meg, így már a grafikonok is szépen kirajzolják.
Mi lehet az oka? Lazul a fegyelem? Vagy terjed valamelyik mutáns változat?
Sikeres, mint az EU saját maga.Ezzel a napi 2-3000 oltàssal el fog tartani, amig itthon mindenkit beoltanak, aki azt kèri.
Ausztriàban elfogyott az oltóanyag. Legalább is erre utal, hogy két napja senkit nem oltottak be a statisztika szerint.
Jelenleg 307000 beoltott van.
Nagy siker ez a közös beszerzés.
Lehetséges, hogy csak egy enyhe allergiás reakció. Ez benne van a pakliban, mindenkit tájékoztatnak róla.Csak nehogy megijedjenek az emberek, hogy a Szputnyiktól enyire feldagadnak az ajkaik.
Sajnos jól látod. Az okát meg nem mondom, de az egy napos karácsonyi lazítás is elég durván meglátszik a grafikonokon, szóval olyan nagy lazaság nem kell hozzá, hogy rosszra forduljanak a dolgok.Jól látom az adatokon, hogy nemhogy megállt a csökkenés, hanem a szeptember-októberhez hasonló növekedés tapasztható a friss esetszámokban? Kb 2 hete figyelhető meg, így már a grafikonok is szépen kirajzolják.
Mondjuk fel nem foghatom, hogy honnan jön ez az oroszgyűlölet... Igen, az ha ránézel a jelentett esetekre látszik, hogy Kína hazudik. De az orosz esetszámok nem hihetetlenek. Akkor mutasd, mit tudsz?A kínai vírusellenőrzéssel (és a mienkkel kapcsolatban) . A kínai-magyar vasutúti céghez, jöttek kínából új munkatársak, és szépen behozták hozzájuk a vírust, elég sokan megbetegedtek. Lehet, persze írni, hogy nem is ott fertőződtek meg stb. A kínai és orosz félretájékoztatási miniszétriumok nagyon hatékonyak.
Majd, ha lesz olyan projetkről tudomásom, amiben orosz munkatársak is részt vesznek, akkor tudok rá majd írni. Az azonban furcsa, hogy saját országom minimális %-át oltom be saját készítésű vakcinával, és közben milliószám exportálom a világban.. (nem licencet, hanem oltást.) A moderna, Biontech más helyzet, az Ő gyáraik több földrészen helyezkednek el, és kvázi minden felé, probálják elosztani a rendeléseket.Mondjuk fel nem foghatom, hogy honnan jön ez az oroszgyűlölet... Igen, az ha ránézel a jelentett esetekre látszik, hogy Kína hazudik. De az orosz esetszámok nem hihetetlenek. Akkor mutasd, mit tudsz?
Jól látom az adatokon, hogy nemhogy megállt a csökkenés, hanem a szeptember-októberhez hasonló növekedés tapasztható a friss esetszámokban? Kb 2 hete figyelhető meg, így már a grafikonok is szépen kirajzolják.
Szinte mindenhok ez a trend. Az új mutációk fertőzőképesebbek.Jól látom az adatokon, hogy nemhogy megállt a csökkenés, hanem a szeptember-októberhez hasonló növekedés tapasztható a friss esetszámokban? Kb 2 hete figyelhető meg, így már a grafikonok is szépen kirajzolják.
Várhatunk a nyugati vakcinára, de akkor augusztusig nem lesz megfelelő átoltottság. Nem véletlen, hogy az osztrákok, németek és olaszok is elkezdtek nézelődni Kina és Oroszország felé.Lehet írni, mindenfélét arról, hogy mennyi impotens az eu, de az igazság az, hogy a oltásokra keretszerződést kötöttek. Hazánk döntéshozói semmilyen ellenzéki kérdésre nem hajlandóak a lehívási ütemtervüket ismertetni, hogy melyik hónapra melyik vakcinából mennyit is kivánnak lehívni. Nem mindegy, hogy olcsóbban kapjuk akár a zsidó államnál, akár USA-nál, mert a kínai, orosz ára 150 EUR körül mozog, amely a 10-30EUR-os nyugati teszelt biztonságos oltásoknál sokkal drágább. (A probléma kormányzati oldalról szerintem nem a vakcinahiány, mivel védekezéssel meg lehetett akadályozni a terjedést, hanem az, hogy az EU által lekötött vakcinákkal nem lehet üzletelni, amig a kínai, orosz oltásokkal, meg szokás szerint a fidesz holdudvar keres.
A kínai vakcinának ellentmondó, hogy közben több mint 100millió Biontech-et is rendeltek, valószínüleg saját holdudvaruknak, és vezetőiknek a kínaika, valamint az orosz elit is a másodlagos piacokról brutlális áron szintén nyugati vakcinát vásárol.
Nézzük meg, hogy a nagy áron 1500/3000 Ft körli vérteszteket miért csak 6900-7500 ft-ért lehet beszerezni a gyógyszetárban (ráadául egy kínai fajtát).. Egyébként cégként belehet szerezni teszteket is, csak éppen nem fogadják el, mert nem állami teszten estél át, önellenőrzésre viszont kíváló, sok kisebb-nagyobb és multi cég is használ teszteket hazánkban is.
Miről beszélsz: Mikor kezdődött a tömeges oltás Oroszországban? Január végén, mivel addigra sikerült felfuttatni a gyártási kapacitást. Ott is önkéntes az oltás, de a tervek szerint június végére beoltják a lakosságot. Február végén érkezik a második orosz vakcína és áprilisban a harmadik. Európának ez csak őszre-télre sikerülMajd, ha lesz olyan projetkről tudomásom, amiben orosz munkatársak is részt vesznek, akkor tudok rá majd írni. Az azonban furcsa, hogy saját országom minimális %-át oltom be saját készítésű vakcinával, és közben milliószám exportálom a világban.. (nem licencet, hanem oltást.) A moderna, Biontech más helyzet, az Ő gyáraik több földrészen helyezkednek el, és kvázi minden felé, probálják elosztani a rendeléseket.