Az oltás nem kötelező, csak opcionális, de a dokinak meg a nevét kell adnia hozzá, ha beadja.
A fertőtlenítés viszont kötelező és nincs orvos amelyik szerint baromság lenne és negatív mellékhatása sincs a fertőtlenítésnek.Almát a körtével. Nem ugyanaz a kategória.
Az ember háziorvost nem úgy választ általában, hogy beesik az ajtón és bumm. Ez egyfajta bizalmi kérdés, hogy kihez megy az ember. A hosszútávú életemet teszem a kezébe (jó, én 6-7 éve nem is jártam a dokinál). Elvárom az orvosomtól, hogy legjobb tudása szerint lásson el. Ha szerinte valamit nem biztos, hogy jó ötlet magamba nyomni, akkor nem nyomom. Jelen esetben mondjuk az én dokim szerint döntsem el én, hogy akarom-e vagy sem az oltást, saját magának is csak azért adatta be, hogy ne érje szó a ház elejét, nem azért mert megbízik benne. Nem a balosok miatt nem mennek el elegen oltatni, egyszerűen nincs bizalom az oltással kapcsolatban. Az általános kötelező oltásokban könnyen bízik az ember, mert jó részüket évtizedek óta ismerjük. De most egy olyat kell beadatni, amit nem ismerünk. Én például fiatal és egészséges vagyok, jó eséllyel a covid maximum lever egy időre, de meg nem fog ölni. Az oltás szintén lever majd, kétszer is vagy háromszor (mert a jó ég tudja hányszor kell majd végül beadatni). Alapvetően ugyanúgy kezelnek majd átesettként, mintha elmegyek oltani. Sem a betegséget nem ismerem, sem az oltást. Csak egyik esetében fixen ütöm ki magam a másikkal lehet nem is találkozok soha a büdös életben. Influenzás majd 2 évtizede voltam utoljára. Az ellen se oltatom magamat évente, mert rohadtul feleslegesnek érzem. Főleg úgy, hogy egy rakat ismerősöm elkapta oltás ellenére.
Az nem megoldás, hogy aki nem akar oltást az hülye. Ezt ugyanúgy lehetne fordítva is mondani. Mindenki döntse el, hogy bevállalja-e vagy sem. Ez olyan, mint amikor valaki sisak nélkül bicajozik. Saját felelőssége, hogyha eltaknyol akkor feláll vagy az árokban fog magatehetetlenül feküdni. Kinek ért vele? Érvként ugye az oltással kapcsolatban az sem hozható fel, hogy akkor nem fertőznek, mert fertőzhetnek ők is csak elkapni nem fogják vagy ha elkapják sem veri le őket annyira, mintha nem oltanának.Jelen állás szerint. Hiába adják be 100-200-300+ millió embernek, ők sem húztak még ki huzamosabb időt a beadás után csak pár hónapot. Talán jövőre vagy utána beadatom magamnak, vagy ahogy a helyzet hozza. Influenza ellen se rohanok oltásra.
És akkor még nem beszéltünk a gyerekekről, akiknek nem is nagyon lehet még adni oltást, hiszen nincs rájuk vonatkozó teszteredmény. De még jó, hogy pénzt adnak a kísérleti nyúl szerepéért. Apropó, az az igazán nagy kicseszés, hogy igazából a 300 millió kilencvenakárhány százaléka is kísérleti nyúl, csak nem kap lóf*szt se. Nekem még lehet akár 40 évem is hátra (de az is lehet, hogy holnap elüt a busz), majd kiderül.