Nekem is ma telefonált a háziorvosom, hogy mehetek kedden oltópontra (Debrecen, klinika) Szputnyikért, megyek is. Nagyon pöröghet a regisztrációs lista, 44 éves vagyok. Feleségem tanít, ő is megkapta csütörtökön a Pfizert, egy napig fájt a karja. Mesélte, hogy rengeteg kollégája ott volt, aki január környékén még "én biztos be nem oltatom magam" állásponton volt.
Szerintem is nagyon bele fogunk húzni.
A cégemnél is elvileg elkezdődnek a vakcinázások vszeg a jövő héten (kritikus infra), a dolgozók negyedének fog jutni elvileg első körben.
Ma délután a Városmajor utcában autóztam, a A Szív és Érgyógyászati Klinika előtt 100 méteres tömött sor állt, mindenki kezében fehér A/4-es, szerintem ott is oltás volt nagy dózisban. (És a millió, részben szabálytalanul parkoló autó jó dugót is csinált).
Asszem elértük azt a vágyott pillanatot, hogy van bőven vakcina, és lehet komolyabban tolni, mert már nem kell annyira ügyelni a beadási sorrendre.
Mert ha olyan lassú az oltás, hogy a 85 éves után a 75 éves egy hónap mire sorra kerül, addig illik figyelni a veszélyeztetettségi sorrendre. De ha már olyan az oltás tempója, hogy az 55 évestől a 40 évesig szinte már csak napok vannak, azzal már nem is érdemes vacakolni. Kapja mindenki rögtön, aki tű közelébe jut.
Remélem ez az intenzív oltás majd meghozza a regisztrálási kedvet is a fiatalok körében, nem akarom, hogy blogennek legyen igaza, hogy kifogyunk a regisztráltakból!