Most már nekem is van oltóponti múltam, úgyhogy én is megosztom, amit tapasztaltam.
Szóval ca. január 5 körül regisztráltam. De csak két hete hívott a körzeti orvos, hogy akarok-e ruszki oltást? Mindent megbeszéltünk (hely, időpont, stb) mire már raknám le a telefont, ekkor megkérdi, hogy van-e ilyen meg olyan betegségem. Erre én, hát volt ilyen. Erre ő, hát akkor ezt nem kaphatom. Akkor csak a Pfizer, meg a Moderna jöhet szóba. Na azzal zárta, hogy majd szól, ha van valami.
Erre most vasárnap hív, hogy akarok-e Pfizert, mert egy nyugdíjas hölgy, valamilyen okból kórházba került, így nem kaphat oltást. Szóval én beugrók leszek, mivel már az idős hölgy adatai le vannak adva. De ő ad papírt, ír nekik is és minden rendben lesz.
Na ma el is mentem oltakozni. Teszem hozzá vidéki nagyvárosi kórházban levő oltópont. Belépek, hát mit látok? Kúrva nagy fejetlenség a folyosón. Eltelik 10 mp, erre megjelenik 2 katona, akik rendet vágnak a zömében nyugdíjasokat tartalmazó tömegben. Engem is beállít az egyikük papír ellenőrzést követően a megfelelő sorba. Távolságtartás, katona általi kézfertőtlenítő fújás, hőmérőzés, kikérdezés stb.
Eltelt egy perc, megjelent még három katona, a tömeg szépen elkezdett fogyni. Mígnem én is az osztály ajtajában álló adminisztrációs hölgyhöz értem.
Átadom a papírt, erre közli, hogy adjam át a oltási kártyát (itt már éreztem, hogy valami nem klappol). Mondtam neki, hogy első oltásra jöttem. Erre közli, hogy ez az oltópont az idősek 2. körös pfizer oltópontja. Kértem, hogy nézze már meg a nevem a listán, erre az első lapra rápillant. "Nem vagyok a listán" mondja. Erre én, de biztos? Erre az oltópont vezetőhöz kell mennem, ahol közli velem a vezető nő, hogy itt csak 2. körös oltás van, nem is vagyok a listán, illetve mára már befejezték a 2. körös pfizer oltást ("mert nincs"), pedig mögöttem még álltak páran. Egyébként pedig, ha rajta volnék a listán se bontanának ki miattam egy ampullát (pedig előtte azt mondta, hogy már nincs). Búcsúzóul közölték, hogy keressem a körzeti orvosomat.
/teszem hozzá halkan, hogy papír szerint jó helyen, jókor (13:30) jelentem meg/
Igen mérges lettem, de szó nélkül sarkon fordultam és elindultam haza, miközben a körzeti doki számát hívogattam. Úgy "hetven" hívás után meguntam, de rendes volt, mert visszahívott. Elmeséltem neki mindent. Erre elmondta, hogy ő mindenben a Megyei oltási bizottság eljárásrendje szerint járt el és nem érti hogy történhetett, de elnézést kért. Mondta, hogy már ő sem tud oltásra be utalni senkit, mert nincs mivel oltani ott (kórház - pfizer- állítólag). A doki egyébként kínait olt(ott).
Ekkor értettem meg, hogy én voltam a "kiesők" pótlására behívottak közül az, akinek már nem jutott krupliföld. De mindegy is, várok tovább, mást úgysem tudok.
Amúgy a szüleim kínait kaptak, mindkettőt komolyabb mellékhatások nélkül vették. Anyósék az első orosz után hidegrázással, illetve végtagfájdalommal voltak egy két napig, de amúgy semmi extra. Kollégák (30-tól 50-ig) vegyesen astrát, pfizert, sputnikot kaptak. Tán csak az egyik astrás -nak volt egy napig rossz közérzete.