Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
A második hullám elején, amikor kevés volt a vakcina, több oltásnál is felmerült, hogy a második adagok beadása későbbre tolódhat. Amikor eldőlt, hogy a második AZ oltást csak 3 hónap után fogják beadni, akkor eldőlt az is, hogy az első után ki kell küldeni az igazolásokat. Ha páran nem mennek vissza a második oltásért, az marginális probléma. De ha sok százezren csak a nyár végén kaphatnák meg a védettséget igazoló kártyát, úgy, hogy közben már gyakorlatilag védettek, az nettó kicseszés lenne mindenkivel. A kocsmárossal, meg a könyvtárba járó törzsvendégeivel is.
Nah, a kontraszt hatalmas volt a Heim Pálhoz képest a SOTE Aneszteziológiai épületében.
Odamentem, senki nem áll előttem. Bár vittem magammal előre kitöltött papírt, de valamiért az nem volt jó.
2 perc alatt kitöltve. Bent vagyok. Digitális reg, 1,5 perc.
Lent azt tartott a legtovább, hogy a papír bekérést akkor vettem észre, amikor márt beadta. a 8 ücsörgő ember nem oltásra várt, ők már kapták.
Odaadtam a papírt, a seggem nem tudtam letenni és hívtak be.
Az egész nem tartott 10 percig.
Kb. így kéne mennie. De, hogy a Heim Pálban miért volt ez 1,5 óra, az homályos.
A Pfizernek 5 hét.Talán az lett volna egy aranyközépút, hogy az első oltás után 5 héttel küldik ki az igazolványt, de az AZ kivételével csak akkor, ha a másodikat is beszúrták. (Ha jól emlékszem mindegyik vakcinának kevesebb, mint 5 hét a második oltása az AZ-t kivéve).
Placebora (fiziológias sooldat) soha nem kell várni, és nincs 30 perc anafilaxiás sokk megfigyelési várakoztatas sem.Látod, kár volt mérgelődni.
(tudod, az idegesség az, amikor magunkat büntetjük más hülyesége miatt...)
Egyébként a Heim Pálban is lehet csak a hétfő volt a gáz, ha tippelnem kéne akkor az első nap délelőttjén mehettek a "bliccelők" nagy számban az oltópontokra.
Valaki tapasztalt vagy hallott róla, hogy ma bárhol is lett volna tömeg?
Öcsém is ma kapta meg a kínait a Kapás nőgyógyászaton(!), azt mondta sor nem volt gyakorlatilag ott sem, 5 percet sem várt.
Estig nem volt semmi mellékhatása.
A Pfizernek 5 hét.
774.399 fertőzött (+1.692)772.707 fertőzött (+1.253)
6.360 kórházban (-83)
753 lélegeztetőgépen (-29)
254.103 aktív eset (-4.115)
491.620 gyógyult (+5.185)
26.984 elhunyt (+183)
3.679.730 (1.711.723) kapott oltást (+75.829, +46.656)
5.308.624 mintavétel (+11.389)
34.785 hatósági házi karanténban (-687)
Érzed már azt az ellenálhatatlan vágyat, hogy bölcs Mao tanításaival töltsd az időd?Na én is megkaptam most 5 perce kicsikína büszke oltását. Még nem tudok mandarinul, de ha változás lép fel közlöm.
Ya és köszönöm Zeal a statisztikát. Minden nap ezzel kezdem a napot.
Most hogy mondod. Ma szabin vagyok. Időm, mint a tenger.Érzed már azt az ellenálhatatlan vágyat, hogy bölcs Mao tanításaival töltsd az időd?
Bizony az öreg Mao megszívlelendő dolgokat mondott és tettÉrzed már azt az ellenálhatatlan vágyat, hogy bölcs Mao tanításaival töltsd az időd?