Az sajna most is lehet , de beteg igazából akkor volt utoljára vagy 10 éve amikor beoltották influenza ellen !
Az a legszarabb szülőként, hogy nem lehet arra koncentrálni egy járvány időszakban, hogy mi lesz 10 év múlva, hisz bármikor meghalhat a gyerek IS ebben a szarban. Meg bárki más is. Lehet tagadni, lehet ellenezni az oltást, a kötelezőt, és a többi, és a többi, de ha belehalunk, és előtte kórházba kerülünk, mert nem vagyunk beoltva, akkor hogy számolsz el a gyereknek!?
Lehet, hogy okoz vmit az oltás? Tuti. Valahogy minden oltás, még a legprofibbak is valamit bekavarnak. Ha nem neked, az utódaidnak. Ennek ellenére abban a helyzetben amikor kapod, akkor logikusnak tűnik, még ha ellenzed is, mert gyorsan fejlesztették, ki tudja mit okoz, stb. Viszont ha meghalsz, ki neveli fel a gyereket? Ha a gyerek hal meg covidban, akkor hogyan éled túl ezt? stb.
Az oltás nem véd meg 100%osan, de több az esély arra, hogy ha pont neked jön ki a dobás, akkor segít és nem halsz meg, felneveled a gyereked. Ha pedig a gyerek kapja el, akkor inkább segíteni fog rajta, ha nincs alapbetegsége, mint nem.
Úgy vagyok vele, hogy tavaly decemberben a kórházban jöhettem volna ki rosszul is a dologból, mint a lányom barátnőjének az apja, de akkor úgy döntött a sors, hogy még van itt dolgom. Ilyenkor az ember mindent megtesz, hogy olyan döntéseket hozzon, ami bár elsőre akár hibásnak is tűnhet, de ha hosszútávon szemléljük a dolgokat, valószínűleg inkább hoz, mint visz. Mert jelenleg is van vírus. És ez akár halálos is lehet. Valakin egy nátha szinten megy át, nekem tavaly december óta SE állt helyre a szaglásom, mellé megjártam a kórházat is. És az még nem az angol vagy indiai mutáns volt, hanem az alap.
Nehéz jó döntést hozni, oltás kapcsán meg pláne, de nem én vagyok az egyetlen beoltott és mellé nem vagyok sem virológus, sem pedig egyéb kutató, hogy azt gondoljam, saját kútfőből tudok helyes döntést hozni egy olyan dologban, amit nem ismerek. Többet tudok róla, mint Józsi néni, vagy Piri bácsi, de itt egy olyan vírus van, ami valakire így, másra úgy hat. Ha halálos lenne, mindenki belehalna, egyértelmű lenne a döntés, hogy oltás kell, ha nem lenne halálos, akkor meg nem oltaná be magát senki. De ez kire így, kire úgy hat. Ami Pista néninél működött, Mari bácsinál már nem biztos, hogy ugyanúgy fog.
Innentől kezdve pedig inkább ne adjunk neki esélyt, mert használ az oltás, mint adjunk. Hogy mit okozHAT 10 év múlva, azt meg majd megvizsgáljuk 10 év múlva, HA még élünk! Az esetek nagy részében (úgy 99%) nem az oltás okoz gondot, hanem a vírus. Innentől pedig tök mindegy mitől félünk, nem lehetünk mindig McFlyok!