Igen tenni kell valamit. A birka magától nem lép, DE ha először csak egy, majd kettő, három és végül tíz farkast vetítenek (elefánt méretben) a birkáknak, előbb utóbb maguk kérik az elektromos kerítést . És kevés takarmánytól is boldogok lesznek, ha a gazda azt fogja mondani, hogy azért nincs több, mert a farkasok miatt nem tud kimenni, hogy még hozzon .Az a helyzet, hogy ezekkel nagyrészt még egyet is értek. Mármint hogy komoly változások kellenek, és hogy az eddigi társadalmi, gazdasági berendezkedés nem fog tudni megmaradni. Ezt viszont már én is írtam korábban pont ebbe a topikba (legutóbb talán egy hónapja lehetett, de lehet, hogy még nincs is annyi). De ez a csippeléses dolog úgy marhaság, ahogy van.
Szóval Schwab csak azt mondja, hogy itt a COVID által teremtett visszahozhatatlan alkalom.
Gondolkodtam én is, hogy mivel tudnák elérni a Schwab és körei által javasolt magántulajdon megszüntetését (azért remélem, 1 az 1-ben csak nem lesz 1947-es komcsi ámokfutás). Aztán rájöttem, hogy azzal, hogy úgy meg adóztatják, hogy a lakás megtartására rámegy a polgár vagyona és végül csak elveszti!
És láss csodát egy pár hete az EU azon rugózik, hogy be kell vezetni az ingatlanokra és autókra - egyelőre - az 1%-os környezetvédelmi adót (ingatlan becsült ára alapján). Orbán fel is szólalt a fórumon, mondván, hogy ezzel a középosztályt tennék tönkre, aki a demokrácia alapja - ezért nem támogatja az ötletet (abszolút kisebbségben volt a véleményével). De ez csak egy eleme a paradigmaváltás forgatókönyvének.
Nem állítom, hogy lesz Chip, de ha egyszer lesz, akkor az a totális kontrollt fogja szolgálni (nem gondolkodott el senki Muski gyerek miért is lőtte fel az a sok műholdat, amit négyzetrácsban terített szét, arra hivatkozva, hogy legyen Netes elérhetősége még a Gombi sivatagban pásztorkodóknak is - na ne ez a kapitalista jótékonykodás nekem erősen gyanús). Szépen lassan terelgetnek a karám felé és szoktatnak a pásztor soha el nem múló figyelmének meglétére.