Tudjátok mikor fog érkezni a 6. hullám? Megmondom. Az 5. és a 7. között!
Nem vagyok vírustagadó. Az antitest teszt szerint - már legalább egyszer, de szerintem többször is - átestem rajta. Visszagondolva, egy éve voltak olyan tüneteim, amelyek a fertőzésre utalnak, és még most is előjönnek ízületi fájások, amelyből tudom, hogy valóság.
Nem vagyok beoltva. Reményem szerint nem is leszek.
Nem vagyok oltás ellenes, senkit nem akarok lebeszélni róla. Mondhatnám úgy is, lehetőleg minél többen tegyék meg, hogy nekem ne kelljen.
Amikor szóba kerül, hogy miért nem kérek oltást, akkor a tömörség okán csak azt szoktam mondani, hogy szkeptikus vagyok a csinált vírus ellen csinált oltásokkal. Valójában nem gondolom, hogy jelenleg bármi bajom lehetne az oltásoktól. Ha van is valami összeesküvés magában az oltásokban, akkor azt nem most vetik be az elején, amikor még újdonság és sokan bizalmatlanok. A valós indokom összetettebb. Amikor elindult a világjárvány és látszott, hogy mi sem maradunk ki belőle, akkor a környezetemnek felvázoltam a szerintem elképzelhető forgatókönyveket. Az egyik szerint, tartós lesz a vírus jelenléte, egy végtelen történet, ahol az influenzához hasonlóan, újra és újra visszatér a vírus, változó variánsokkal, ezért a védőoltások is csak átmenetileg hoznak megoldást, újra és újra ismételni kell. Az utazásokhoz és a közösségben tartózkodáshoz szükséges aktuális védettségi állapotot (kinek van friss oltása) nyilván kell majd tartani, illetve mindenhol, a helyszínen igazolni is kell, ami persze rengeteg adminisztrációt jelent. Egy idő után, amikor már megszokott és elfogadott a folyamatos ismétlő oltás, valakiben majd megszületik a korszakos ötlet, hogy a legegyszerűbb igazolási módszer az oltási adatokat tartalmazó és minden oltásnál aktualizálható, testbe ültetett chip. A kutyáknál már úgyis bevált. Ezzel meg is érkeztünk, na nem az eszközhöz, hanem a célhoz.
Szóval, én pusztán elvi okból nem kérem az oltást, csak így tudok jelképes ellenállást kifejteni, egy szerintem nagy valószínűséggel megvalósuló, orwelli világ ellen.
Egy nem szó szerinti, csak tartalmi szintű idézet:
„Ha elég nagy káoszt okozunk, akkor az emberek bármit elfogadnak, hogy biztonságban érezhessék magukat.”