8 vagy 10?2 vagy 3 kellesz belőle?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
8 vagy 10?2 vagy 3 kellesz belőle?
Anglia esete jól mutatja, hogy nagy napi fertőzésszám mellet sem kiugró a súlyos, kórházi ellátást igénylő esetek száma (nincs is semmi lezárás, és be is lehet menni a szigetre különösebb cécó nélkül). Vagyis a vírus nagyon fertőző, de 10-ed annyi súlyos esetet produkál mint a delta.Amúgy a mai adatokból kb semmire sem lehet következtetni, kedden mindig nagyon kevés az eset és a teszt szám, holnap már okosabbak lehetünk, főleg, ha kijönnek a friss szennyvízadatok. Mindenki virológusok, Kásler szerint most fog majd igazán beindulni sajnos. Az oltottságról csak annyit, hogy meg kell nézni Izraelt, micsoda átoltottságot értek el és ennek ellenére lassan ők sem tudnak lépést tartani az Omikronnal...
Egyébként az Allergodill nevű allergia elleni orrspray is hasonlóan fejti ki hatását. "Leolvasztja" a vírus tüskéit és 10-edére csökkenti a szaporodó képességét. Szlovákiában ismerős és környezete használja, eredményesen.A Miskolci Naplóban jelent meg:
Szappanos légfrissítő
"Kota János feltaláló állította öszsze azt az aerosolt, ami megóvja egészségünket. A hivatásos katona elsősorban családját szerette volna megvédeni a koronavírustól, aztán felajánlotta termékét az államnak. Most, csaknem egy évvel az engedélyek megszerzése után piacra dobja.
Ő pedig nem orvos. Hivatásos katonaként tömegpusztító, vagyis bakterológiai, virológiai és vegyi fegyverek elleni védelmet tanult, amikre alapozta tudását, mikor megalkotta a légfrissítőt, aminek másik használati módja, hogy ráfújunk egy adagot a maszkra, amit hat-hét percen keresztül viselünk magunkon."
A többi a cikkben, a 10. oldalon jobbra.
Érdekes, hogy a magánlabor mérése ennyire mást mutat, mi lehet ennek az oka?
Jobbra húzod, oszt annyi.Egy lehetséges oka annak, hogy az emberek egy része nem óhajt(ott) regisztrálni az oltásra... (Én is a napokban untam meg a folyamatos propi üziket és írtam nekik, hogy a továbbiakban nem járulok hozzá az adataim kezeléséhez.)
Propaganda terítésére használja a kormány az oltási regisztrációhoz megadott e-mail-címeket
Aki annak idején önként bejelölte, hogy szeretne friss oltásügyi információkat kapni, az egy ideje már egészen másmilyen leveleket is olvashat.hvg.hu
Amikor én regisztráltam muszáj volt mindkettőt kipipálni, különben nem jött össze a dolog. Utána változtattak rajta...Jobbra húzod, oszt annyi.
Ha regisztráltál és nem ikszeltél, hogy kérsz további infót akkor sem kaptad.
Mint Fideszes engem is bosszant és hasonló képen cselekedtem !Egy lehetséges oka annak, hogy az emberek egy része nem óhajt(ott) regisztrálni az oltásra... (Én is a napokban untam meg a folyamatos propi üziket és írtam nekik, hogy a továbbiakban nem járulok hozzá az adataim kezeléséhez.)
Propaganda terítésére használja a kormány az oltási regisztrációhoz megadott e-mail-címeket
Aki annak idején önként bejelölte, hogy szeretne friss oltásügyi információkat kapni, az egy ideje már egészen másmilyen leveleket is olvashat.hvg.hu
Néha már azért korábban is egyetértettünk.Mint Fideszes engem is bosszant és hasonló képen cselekedtem !
Jéééééé valamiben egyetértünk ! LOL
1.308.877 fertőzött (+7.883)1.300.994 fertőzött (+3.382)
2.932 kórházban (+1)
274 lélegeztetőgépen (-7)
113.160 aktív eset (+1.265)
1.147.818 gyógyult (+2.048)
40.016 elhunyt (+69)
6.294.707 kapott oltást (+1.948)
3.292.175 kapott harmadik oltást (+5.598)
9.367.973 mintavétel (+9.234)
25.978 hatósági házi karanténban (+4.451)
Milyen meglepő. Egy évvel ezelőtt pont ugyanez történt. Nem csengett le az előző és jött a következő. Mint valami kuruzsló én is összedobok egy árapály holdnaptárat, a csúcsok teljesen jól prognosztizálhatóak lesznek vele. Nem szezonális.... persze. Itthon tökéletesen az. De ez jó hír, mert a kormány az oltási akcióhetet tökéletesen időzítette és én is a sajátomat.Budapesten fordult elsőként a koronavírus-járvány görbéje. A 4. hullám nem csengett le teljesen, mert az omikron megjelenése miatt emelkedni kezdett a görbe, elindítva az 5. hullámot. Vattay Gábor, az ELTE TTK Komplex Rendszerek Fizikája Tanszék vezetője szerint az új esetek 68%-át már az omikron adja a fővárosban. Ez azt jelenti, hogy az omikron aránya egyre nagyobb.
ELŐREJELZÉSE SZERINT A KÓRHÁZAK TERHELTSÉGE BUDAPESTEN MÁR HOLNAP ELKEZD STAGNÁLNI, AZTÁN A HÉTVÉGÉRE MÁR KISSÉ NÖVEKEDNI FOG.
Országosan egyhetes átlagban kb. 1275 omikronos eset lehet az összes, 2898 fős heti átlagból, ami 44%-os omikron arányt jelent Vattay becslése szerint. Úgy véli, hogy január 15-ig még stagnálni vagy picit csökkenni fog a kórházi ágyszám országosan. Vattay rámutat: Budapest lényegében 10 nappal jár az ország többi része előtt.
Friss előrejelzés érkezett: szédületes tempóban söpör végig az egész országon az omikron variáns
Budapesten elkezdődött a járvány 5. hulláma, de már több megyében is érzékelhető a felfutás. Vattay Gábor járványmodellező friss számításai szerint napokon belül megdől a delta hullám rekordja, heteken belül pedig 10 ezer esetszám lehet a fővárosban. Budapestet pedig követi majd az egész ország.www.portfolio.hu