A szülői fb csoport elkezdett izzani, mert COVID fertőzés miatt bezárt az intézmény, holott lennének védettségi igazolványos és oltott gyerekek is. Ez az egész egy vicc. A házirendben benne van, hogy ha az óvodapedagógus úgy értékeli a gyerek beteg, akkor hazaküldheti a gyereket és 60 percen belül ott kell lenni érte. De óvodába visszavinni csak orvos által kiállított egészséges igazolással lehet. Múltkor napközben hazaküldte az ÓP, én meg hőbörögtem egy picit mert a gyerek vigyorgott röhigcsélt és rohangált, hogy akkor most hol beteg. Elvittem a gyerek háziorvoshoz. Szerinte sem beteg... hazaküldték az oviból? (gyerek azt mondta bent: fáj a torka, orvos azt mondta hát van valami, de be sincs rendesen gyulladva, ez most vagy a vége vagy a legeleje - a legeleje volt, 3 nap múlva lett beteg). Már kb 6x volt tesztelve a gyerek, mindig negatív lett. Kicsit úgy érzem csak a szülőket szivatják mert túl van tolva a téma. Annyira, hogy most annak sincs ovi akinek van védettségije vagy oltott.
Két gyerek két külön ovi, a másikban csak levelet küldenek, hogy kinek a kije lett pozitív, ha valaki otthon akar maradni kérelmezze.