G
Galthran
Guest
én sajna kivétel vok, minden szart el szoktam kapniJobbulást a Miskolci az nem palacsinta !
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
én sajna kivétel vok, minden szart el szoktam kapniJobbulást a Miskolci az nem palacsinta !
Volt olyan időszak a covid alatt, amikor a fodrászoknak itthon kötelezően zárva kellett tartaniuk?
Második hullám végén-harmadik hullám elején is zárva voltak szerintem, mert 2020 novembere után asszem 2 hónapig nem látott engem fodrász és csövesként szabadultam be januárban az üzletbe Meg 2021 tavaszán is volt egy pár hetes zárlat, de pontosan meddig azt nem tudomTalán még 2020 marciusban, áprilisban amikor mindent lelőttek 4 hétre.
Szia,ez van a tanári kar tulnyomó része egyívású pár év korkülönbséggel.akik egyszerre mennek nyugdíjba. utánppótlás meg nyista mert nem vár senki évekig hogy beugrós tanárból főállásúvá válljon ha valamelyik meghal...
Na most nem tudom mennyire tűnt fel, de nem csak orvosok dolgoznak az egészségügyben...akkor még mindig többen dolgoznak az eübe mint amikor átvették.
azért szar tanárnak lenni mert most kell feltölteni hirtelen az eddig éves szinten fevett tanátok 10X esét kellene felvenni 1 évbbe.Szia,
Szerintem te valami alternativ valosagban elsz, nem a mai Magyarorszagon, ahol olyan szar dolog tanarnak lenni, hogy senki se hajlando erre.
Kiveve par olyan embert, aki minden mas ertelmisegi munkara alkalmatlan, meg par olyan szent orultet, aki annyira szeret oktatni, es annyira a sziven viseli az orszag jovojet, hogy a megalazoan(!) keves fizetesert is hajlando elmenni oktatni. Na, a mai penzkozpontu vilagban ilyen szent orult nem nagyon akad.
A kormany azt hazudta 2013-ban, hogy a minimalberhez igazitja a pedagogusok alapberet. Aztan 2014-ben a 101 500 Ft-os minimalberhez igazitottak a pedagogusok alapberet, tehat nem a mindenkorihoz, hanem az akkor epp ervenyes konkret szamhoz. Azota a minimalber 200 000 Ft-ra emelkedett, vagyis ha eltekintunk az 1500 Ft-tol, akkor pont pedagogusok berenek a felet lopta el a kormany, egeszen pontosan 97% beremeles jar a 2013-as torvenyek alapjan.
Biztos jogos lenne nekik 10%- nál nagyobb béremelés és teljesen jogos ha vki ezért sztrájkol. Én azon kevesekhez tartozom, aki ezt élesben is megtette és erre bíztattam mást is.. De 2 hónappal a választások előtt egy DK-s szakszervezet szervezésében full a politikai kampány része. Ha valóban a béremelés lenne nekik fontos és nem a pokitikai cirkusz, nem most sztrájkolnak. Így politika az egész, beálltak Gyurcsány kampányába.Ez a látszat, ez a valóság. Így lehet egy jogos követelést hitelteleníteni. Sorry...Szia,
Szerintem te valami alternativ valosagban elsz, nem a mai Magyarorszagon, ahol olyan szar dolog tanarnak lenni, hogy senki se hajlando erre.
Kiveve par olyan embert, aki minden mas ertelmisegi munkara alkalmatlan, meg par olyan szent orultet, aki annyira szeret oktatni, es annyira a sziven viseli az orszag jovojet, hogy a megalazoan(!) keves fizetesert is hajlando elmenni oktatni. Na, a mai penzkozpontu vilagban ilyen szent orult nem nagyon akad.
A kormany azt hazudta 2013-ban, hogy a minimalberhez igazitja a pedagogusok alapberet. Aztan 2014-ben a 101 500 Ft-os minimalberhez igazitottak a pedagogusok alapberet, tehat nem a mindenkorihoz, hanem az akkor epp ervenyes konkret szamhoz. Azota a minimalber 200 000 Ft-ra emelkedett, vagyis ha eltekintunk az 1500 Ft-tol, akkor pont pedagogusok berenek a felet lopta el a kormany, egeszen pontosan 97% beremeles jar a 2013-as torvenyek alapjan.
igen de gondolom az orvoselvándorlás nem lehet akkora mértékü az egészségügyi szakszemélyzetnél meg megint az a baj hogy túl sokáig dolgozik valaki az állami eüben.... így a fiatalok gyorsabb kariert és jobb fizetéseket érhetnnének el. az idősebb szakdolgozók meg részmunkaidős állami és másodállás mellett kényellmesen ellehetnének. (a betegápolásba kár a fiatal pl... nem sokáig maradnak.) de az idősebb korosztálynak jobban fekszik. és könnyebb mint egy osztályon ápolónak.pl...de a fiatalmnnak az osztály a jobb mertt kariert tud csináálni...Na most nem tudom mennyire tűnt fel, de nem csak orvosok dolgoznak az egészségügyben...
azért szar tanárnak lenni mert most kell feltölteni hirtelen az eddig éves szinten fevett tanátok 10X esét kellene felvenni 1 évbbe.
ami ha időben el lett vólna kezdve a tanárcsere utánpótlás most erre nem lenne szükség.
nem azért van kevés tanár mert nem lenne elég aki annak tanul (ha annak tanul nem véletlen.) azért van kevés tanár mert edig 1 iskolába 5 évente vettek fel egyet vagy 10 évent. most meg hirtelen kellene 5 egy év alatt meg jövöre megint 5 mert annyira egykorosztálly a tanári gárda.
és akkor most hirtelen szar tanárnak lenni. szar a szolgálati lakás szar a fél év csak be kell járni a munkahelyre stb...
nem rossz állás a tanár. de nem biztos hogy mindenkinek egy életre szóló munka és akkor mi van ... más is dolgozik 4-5 szakmába életesorán. vagy 2-3 munkahelyen. a tanár meg a nyugdíjig biztos munkahely vólt mi ebbe a szar? kevesebb a fizu de teljes lehet az ellátás kaja szállás (menza) nyugdíjig fix biztos fizetés.
akik tanárnak tanulnak azért tanulnak tanárnak mert tanárok akarnak lenni. és az a létszám már 70 % a elég lenne. ha állami munkába állna amiért tanult...Te hol élsz, Magyarországon? Szerinted ki az a fiatal, aki elmegy most tanárnak, ha máshol minimum a másfélszeresét megkeresi egy tanári bérnek? A húgom középiskolájában 38 éves a legfiatalabb tanár!!! Keresnének fiatalabbakat, de alig vannak egyes szakokra (angol, matek és egyéb reál szakok). Az idősebbeket kénytelenek visszafoglalkoztatni nyugdíj után!! A másik meg, hogy az ifjúság egy része fegyelmezhetetlen egy kezdő számára, tudod, hogy ki az, aki hajlandó kezdőként 160 ezer nettóért velük nyelni a mérget?