Járványok, fertőzések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
21 493
21 227
113
Nah, ha minden igaz van egy itthoni ceg tolem nem messze amelyik raallt a szelepes maszkok gyartasara, meg a simakra. Allitolag. Allitolag jovo heten mar lehet belole szerezni valami par szaz forintert. Egyenlore fenntartasokkal kezelem de hamarosan kiderul, ha valos a dolog es ertelmes az aru elmondom mi van.
 
B

b4l4g3

Guest
Mindeközben:
Újabb momentumos politikusról derült ki, hogy koronavírus-járvány sújtotta területről jött haza, majd vizsgálat nélkül járni kezdte az országot
https://pestisracok.hu/ujabb-moment...jd-vizsgalat-nelkul-jarni-kezdte-az-orszagot/

De miért nem különítik el a diákokat akik kapcsolatba kerültek a fertőzött diákkal és anyjával (úgy, hogy a srác cirka 3 hete nem volt iskolában).
és ezek a Pintéren aggódnak...
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
9 448
18 602
113
Átvették amit egy cseh újság írt, holott 1 telefon a rendőrség/bm illetékes osztályára (gondolom van saját sajtósuk), azok pedig megmondják, hogy hülyeséget firkáltak, ehelyett egyből átvették és ment a hülyeség.

De most komolyan, már reggel is írtam, hogy ezt nem hiszem el.

Ha annyi agya van a firkászoknak, hogy pár percre ki tudják húzni a fejüket Soros seggéből, majd a Safe Spaceükből, akkor 1 telefon, és nem írnak le rémhírterjesztéssel egyetlen mondatot sem. De ahhoz gondolkodni is kellene. Egymás mellé állítani a V4 és Csehország kifejezéseket, és rögtön leesett volna, hogy valami nem stimmel. Direkt csinálták.

És mást is mondok. Tényként fogod hallani az esti retekhíradóban is a kamu hírt.
 

tonyo

Well-Known Member
2017. június 23.
4 333
4 519
113

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
6 855
16 049
113
Olaszország egyre jobban ráijeszt a világra:
+6.557 pozitív eset és +793 áldozat!
:(
Ha úgy számolunk, hogy az olasz leállás hatásos volt, akkor még a következő kábé 3-8 napban is emelkedhet a halottak száma (,ami jellemzően a fertőzést követő 14-19. napon tetőzik.)
Számunkra is fontosak ezek az eredmények, mert ha ezek után sem javulnak az olasz adatok, akkor komolyabb karantén kell, egész Európában.
 

tonyo

Well-Known Member
2017. június 23.
4 333
4 519
113
Nem vagy csak részben. Gondolom kezdenek jönni a déli adatok. A hülyék ha lezárták volna teljesen északot, akkor délen meg is tudták volna fogni. A teljes karanténnak sajnos be kell látni igenis van értelme.
 

Gyurma

Well-Known Member
2019. január 30.
901
1 526
93
Csak az a helyzet, hogy nem kapok maszkot, nekem pedig kéne. mert EÜ-be is mennem kell majd. Be sem fognak engedni !!! Szóltam a körzetinek, ők nem tudnak semmiről, ők nem segíthetnek, náluk nem lehet rendelni. Szóltam a gyószszertárba, ott hüppögtek egy darabig, aztán felírtak valami listába, mert elvileg majd hoznak. És én mit mondjak mikor megyek ??? Azt mondták nekem, "elvileg majd hoznak", és ezzel be fognak engedni ??? Itt van egy hatalmas lyuk, hogy azoknak sincs, akiknek tényleg elkerülhetetlenül be kéne menni. Szóval te ballibezhetsz itt, de ezt elcseszték ! Persze, majd lehet ezen változtatni, de most országos el van cseszve ez a része. Ezzel ne vitatkozz, ez sajnos így van, mert a héten próbáltam egy azaz 1 nyomorék darabot intézni, és nem ment !!! (tökmindegy hogy milyet, a "válogatás" eszembe sem jutott !!! ;))

Szóval ha van elég maszk, akkor ez egyenlőre qrvára el van cseszve, ez itt a lényeg !!! :rolleyes:;)
Én februárban közepén, végén voltam látogatni és a folyosón ki volt téve egy dobozzal a látogatóknak.
 

blitzkrieg

Well-Known Member
2015. február 10.
5 477
5 493
113
Ez egy hiszti. Mindegy mit okoz, mindegy mennyire szemét a lefolyása, ez egy hiszi valami kapcsán, ami az influenza időszakban így is, úgy is ölne, max. nem ennyire durván, viszont!, közben tönkrevágja a világgazdaságot úgy, hogy megint ki áll nyerésre? Kína, Korea, Ázsia, vagyis ahol már lefolyt.

Abba valaki belegondolt már, hogy a gazdasági válság miatt hány gyerek soha nem fog megszületni? 2008 után évi 10000 fővel csökkent a születések száma. :(
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
9 448
18 602
113
Meg a pszichológiai hatás...!!!
Érdekes ez a vírus. Nincs ötletem egyelőre erre a különbségre, összevetve a németekkel, de akár a spanyolokkal is...
Influenza járvány van. Legyengít, közben eséllyel elkapod a Koronavírust, azonnal kinyír. Minek írnak be? Koronavírus, pedig már az influenza is kinyírt volna 90%ban.

Olyan ez az egész járvány, mint a kivégzésnél a plusz egy lövés. Öten lőnek rád, ebből már 3 halálos, 1 éri a gerinced, de jön a hadnagy, és fejbe is lő. Viszont, míg influenza kapcsán megvonjuk a vállunkat, addig a Korona kapcsán mindenki megrémül és teljesen önkívületbe kerül a helyzettől. Ez pánikként kihat a lakosságra, jön a Gmédia, ezt tovább táplálja, valakik (médiagecik) ebben a médiájuk kapcsán esélyt látnak, kattintások, és hopp, észre se vettük, át vagyunk verve. Ki nem szenved el gazdasági veszteséget? A média. Neki qurva jól megy, de közben tarhálnak, mert már megszokták. És akkor eljön ez a helyzet, hogy mindenki otthon ül, nézné a Netflixet, de a médiaGik csökkentik a sávszélt. Aztán 1x csak huss, mint az influenza eltűnik az egész a fenébe. Mindenki elkezd vakcinát vásárolni, a gyógyszergyártók koccintanak, tovább mérgezzük magunkat. Ki nem szenved el veszteséget? A gyógyszeripar. Aztán, ha lecsengett a dolog, mindenki megy a saját útjára. A gazdaság helyreáll, Ázsia tovább erősödik, Európa a vízfej miatt továbbra is lemarad, holott nemzetállam szinten sokkal előrébb tartanának.

Az USA még szívhat a Koronavírussal, de ismerve a jenkiket, a médiájuk ha a saját veszteségeikről lesz szó, azt fogják kihozni a dologból, hogy van vakcina, beoltanak mindenkit, és náluk nem lesz gazdasági visszaesés, harcolhatnak tovább Kínával, miközben Európa taccsra tette magát évekre, mint 1939-45 között. Mindenki boldog. A Show folytatódhat. A népek még fáradtabbak lesznek, még befolyásolhatóbbak, és teszik azt, amit a piac akar tőlük.