Muanyag bonthatatlan csapagyhazban van az uj mosogepek zome. Ha tonkremegy, kuka az egesz. Esetleg ki lehet esztergalni de ki fog neked ezzel szorakozni? Kerdes mit szamoltak a tervezesekor, mennyi mosast birjon ki, milyen fordulatszamu centrifugalas mellett.
Nekem tuti nem kell venni mosogepet a kovetkezo husz, huszonot evben. 2008-ban mikor onallo eletre keltem vettem lomisoktol 10000-ert egy siemens sivamatot, valamikor saccra 98 korul gyartottak.
a gyerekek megszulettek atlag napi ket mosas, de egy kotelezoen. 12 ev alatt egyszer kellett megcsapagyazni, ez kemeny 5000 ft volt. Egyenlore vigan megy. Aztan par eve kaptam egy osztrak hotelbol ket egyforma BEKO-t, fogalmam nincs mi volt a bajuk, az egyiknek volt valami de nem emlekszem ra. Na a lenyeg kettobol lett egy csinalva, a masikat meg darabokra szedtem, alkatraszek amik jok elrakva. Ez kokemeny 1000 ft-ba kerult. Ha a Siemens kipurcan esetleg 5-10ev mulva, akkor beallitom a BEKO-t. Talan az is kihuz husz evet.
Hutoknel ez a nagy energiamegtakaritas a kondenzatorban merul ki nagyreszt. Valamelyik olaszban gyartottnak meg ha jol tudom elporlad a hutocsovek nagy resze a gaztol egy ido utan bent a falaban. Gorenje vagy Bosch pedig valami csonk, vagy konyok van kenyes anyagbol a hutorendszerben.