Ez a karantén mit jelent? Vesznek tőled időközönként mintát vagy jelentkezned kell telefonon a dokinál ha xarabbul érzed magad és addig szedsz vmi gyógyszert?
Nem. Én
hivatalosan nem vagyok Covid-19 pozitív. Én "csak" egy háztartásban élek egy diagnosztizált Covid-19-es fertőzöttel. Értsd, ugyan azt esszük, ugyan azt az 1 WC-t használjuk, stb-stb. Tehát nem nehéz kitalálni, hogy a család minden tagja fertőzött. Az elkülönítés nem megoldható, és persze már felesleges is, mivel a lappangás alatt is fertőz a betegség.
14 nap után viszont elvileg automatikusan feloldódik az én karanténom. Neki majd lesz feloldó tesztje, de a munkája miatt ez szükséges is.
Nem igénylem, hogy per pillanat le legyek szűrve, mivel a fertőzésem biztos, viszont az lenne a minimum, hogy egy ilyen típusú karantén feloldása minimum 1-2 negatív eredménnyel végződjön. Attól, hogy mondjuk minimál tüneteim vannak, és mondjuk a karantén végére elmúlnak, az nem jelenti azt, hogy vírusmentes vagyok.
Értelem szerűen az emberek közé menetelt nem 15. nap, 0 órakor fogom megkezdeni, felelősen gondolkodó állampolgárként.
Gyógyszer nincsen, max. tüneti kezelés. De azzal is igen óvatosan, mivel teljesen ellentmondó dolgok jelentek meg ezekről. A háziorvossal persze lehet konzultálni, meg vészhelyzet esetén a nyilvános számokat felhívni, de a gyerek körzeti orvosunk mondta, hogy egy másik betegnél próbálták, és nem veszik fel azokat! (Gondolom túlterhelés okán)
Én viszont javasolnám a parázás abbahagyását. Sajnos ezzel a vírussal csak valamennyi fatalizmussal lehet normálisan elboldogulni. Szerintem sokkal fontosabb az, hogy mindenkiben tudatosuljon, hogy szinte biztosan elkapja, vagy már el is kapta! Tessék betartani az óvintézkedéseket, és az idős hozzátartozókat messze elkerülni.
Aki pedig esetleg meg is fertőződik, ne essen pánikba! Azzal sokkal rosszabbat tesz magával. A pozitív teszt sem jelent halálos ítéletet! Az emberek 5-10%-a lesz annyira beteg, hogy kórházi kezelésre szoruljon. Szóval tessék a szorongást minimalizálni!