T
Törölt tag 2577
Guest
December óta zajlanak a beszerzések. Csak decemberben még Kína is zárulta a cuccost.
Ezt nem tudtam, de csak megerősíti az általam gondoltakat.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
December óta zajlanak a beszerzések. Csak decemberben még Kína is zárulta a cuccost.
na ezt ma hozta a csomagkuldo szolgalat nekem oszinten nem remeltem, hogy az lesz a csomagban amit rendeltem (elvileg FFP2 maszkok)
Nem csak Kina gyart maszkot. Itt a kezemben az en 3M ffp2-es maszkom, Varsoban keszult, Kowalska 143,51-424 Wroslaw PL.
2024/11/06-an jar le a szavatossaga,tehat 5 evig jo.
Persze gondolom most ok a lengyeleket toljak ezerrel. Amugy ma jo napom volt, osszeportyaztam harom teljes original Tyvek ruhat, tiz par takarito nenis vedokesztyut, meg ot liter ecolab p3 alcodes fertotlenito folyadekot. Egy darabig eleg lesz ha tamadnak a zombik.
Egyet a Gyurcsány, egyet a Bajnai. Az utóbbi években megint lehet olvasni bezárásokról, de ez inkább csak pletyka.A gyurcsány kormány csinálta ezt a bezárást szerintem, két körben, 2007-ben és 2009-ben.
Meglátjuk mennyire fut fel a vasúti teherszállítás a következő években.a mai nem lovaskocsis világba nem nagyon kellenek a mellékvonalak
Nem tudom, hogy tisztában vagy-e vele, hogy én magam is COVID-19 fertőzött vagyok. Sosem teszteltek. A feleségem tesztelt pozitív. Karanténban vagyunk az egész családdal. Hivatalos névre szóló határozatot kaptam erről. /Közben megérkezett a piros fecni is az ajtóra./
Tegnap este írtam egy nagyobb értekezést a maszkok lehetséges fertőtlenítési lehetőségeiről, ami egy neuralgikus pontja az előttünk álló valószínűleg több hónapig tartó sikeres védekezésnek, tehát nagyon kiemelt fontosságú téma.
Alikkal vigyázni, sok most a fake átverős hirdetés.
Megkövetlek, az, hogy ki csinálta a bezárást abban igazad van, de ettől az önkormányzat-infrastruktúra fenntartás viszonylatában ugyanúgy állunk akármilyen kormány jön-megy, a kistelepülések nem tudják kigazdálkodni ennek az infrastruktúrának a fenntartását, ahogy maga a MÁV sem tudja a teljes országos hálózatét egyben. Abból a szempontból igazad van, hogy nemzetközi szerződésben vállaltuk, hogy ezek a nyomvonalak léteznek és fenntartjuk, ezért valami tessék-lássék karbantartás történik elvileg rajtuk, de gyakorlatilag az érintett önkormányzatok kiszálltak ennek a veszteséges finanszírozásából. Nyilván ha lenne pár üzem, aki tudna mit felpakolni/lepakolni az állomáson a szerelvényekre/ről akkor a vasúti személyszállítás is jobb helyzetben lenne...A gyurcsány kormány csinálta ezt a bezárást szerintem, két körben, 2007-ben és 2009-ben. Nagyon fura, de pénzt egy nem karbantartott, kisforgalmú pálya bezárása középtávon alig takarít meg pénzt, ment a trükközés ezerrel. Még jött mentőötletnek hogy majd a mozdonyvezető adja el a BZ-n a jegyet, de ezt megfúrta a szakszervezet.
Az orbán kormány újra nyitott pár tucatot ezekből a vonalakból, de jó szar menetrenddel.
Persze lehet szar a memóriám, de akkor mutasd nekem a melyik vonalakat zárták le orbánék, a Szeged-Szabadkán túl?
(elsorvasztani persze k is profin tudnak, pár évig szar menetrend majd megmutatni hogy senki nem utazik a vonaton, Félre ne értsd, a mai nem lovaskocsis világba nem nagyon kellenek a mellékvonalak)
Az egy hipós és peroxidos tisztítószer. Szembe ne kerüljön, bőrfelülettel ne érintkezzen, stb... Csak gumikesztyűben és szellőztetés mellett használható!SAVO (etilalkoholos fertotlenito)
Max végszükség esetén, ...ha itt a világvége.95% alkoholt is kaptam, ez jo lesz majd a hordott maszkokat finoman atfertotleniteni.
Miért?....Max végszükség esetén, ...ha itt a világvége.
Az egy hipós és peroxidos tisztítószer. Szembe ne kerüljön, bőrfelülettel ne érintkezzen, stb... Csak gumikesztyűben és szellőztetés mellett használható!
Max végszükség esetén, ...ha itt a világvége.
Elhasználod a maszk fertőtlenítésére és kimégy a zombik közé, vagy otthon maradsz és akkor meg is ihatod.Miért?
Akkor hogy fertőtlenítsük? (nem, a kidobom nem megoldás amíg nem kapható és egyébbként is 99% hogy nem kerül rá vuhai vírus amíg lemegyek a boltba.)
UV? Hipós víz? Mi a tuiti?
Szó lesz majd erről is, konkrétan a forrólevegős fertőtlenítésről, amit valóban hajszárítóval kell végezni, de a kézzel lakásban szárítás szóba sem jöhet. A másik megoldás az "inkubátoros meleggel történő fertőtlenítés", ez sokkal kedvezőbb a hajszárítós megoldásnál is. A fűtést hagyományos égőkkel lehet megoldani. Mindkettő alkalmas lehet (kialakítástól és mérettől függően) akár 10-15 maszk egyszerű megbízható és kényelmes fertőtlenítésére.egyik helyen azt irtak, a kinai tapasztalatok alapjan, hogy hazaerve hajszaritoval szaritsuk meg a maszkot. Ez nekem furcsa, mivel en ugy gondolom, hogy ezzel szetszornank a virust.. Esetleg 2-3 nappal kesobb, de akkorra meg mar magatol megszarad. Gondolom ez a nedvesedes miatt kellene, mert ugye ez rontja a maszkok szurokepesseget.
Szerintetek esszeru otlet ez?
Ipari alkoholt? Há nem vagyok én iráni!Elhasználod a maszk fertőtlenítésére és kimégy a zombik közé, vagy otthon maradsz és akkor meg is ihatod.
A Lengyel tesók, hogy állnak vírus ugyben?
Puskáznak.Ja, és azért csak arra jutnak egy idő után mindig amiket én mondok, tesztelés (sok kell de ésszel beosztva), maszkok, maszk gyártó gépek... Most az jön soron, hogy az natúr alapanyag bázist és a az alapagyártást is felépítsék. Silvio, ezek vajon "puskáznak" innen, hogy így eltrafálom mindig előre az egészet ? (nem csak ezeket és általában jóval előre, mint pld. a szakmai irányítás létrejöttét, amit addig mondogattam, míg egyszer csak "varázsütésre" megvalósult ? )