Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Nem olyan egyszerű és gyors fröccsöntő szerszámot gyártani. Ehhez ismerned kéne ezt a technológiát. Mivel itt orvosi, (gondolom én) a teljes arcot fedő maszkról beszélnek, ezért plexis részét mélyhúzással vagy mélynyomással elő kell állítani, tehát csak a befoglaló vázat gyárthatják 3D nyomtatással. Amúgy sokkal gyorsabb és egyszerűbb egyszerűbb és gyorsabb fröccsöntéssel gyártani ezek vázait, DE AHHOZ PERSZE DIREKT FÖCCSÖNTHETŐRE ALKALMAS TERVEKKEL KELL ELKÉSZÍTENI A TERVEKET !!! Namost egy 3D nyomtatással készülő váznál nincsen ilyen követelmény, macera. Egy ilyen teljes orvosi arcmaszk fröccsönthető váz összetett fröccsöntő szerszámának elkészítése rohamtempóban is eltarthat akár 1 hónapig is !!! Ezt csak akkor lehet 1-2 héttel rövidíteni, ha a bonyolult szerszám készítését több teamre lehet bontani, és azok párhuzamosan dolgoznak a különböző részein. A terveket nagyon sokrétű és 3D tervezőprogramokban készítik, az összeillesztéseket modellezik, funkció tesztelik, a kész terveket 10-100/200 millás CNC gépeken készítik el. De ezek már a fröccsöntő szerszámok, amik jóval bonyolultabbak a készterméknél !!!!! Követelmény az ezredmiliméteres pontosságú szerszám készítés, és a fröccsöntő gép szerszám mozgatója is általában összetett, több részből álló szerszámot sebészeti pontossággal, számítógép vezérelve. Ahogy egyszerűsítik le a végterméket, úgy lesz egyre könnyebb a szerszám legyártása, működtetése, de lehet a kompromisszumok is nőnek, vagyis kevésbé pipec lesz a maszk, ha funkcionálisan jó is. Ezek szerintem tartós maszkok, amiket gázzal, de lehet hogy folyadékkal is lehet fertőtleníteni, mert nem papírmaszkok. (tehát cserélhető szűrőjűek, és 4-16 óráig is folyamatosan használhatók, tehát bóvlik, páramentesítő beáramlás kiképzéssel, stb. stb.) De ebből is 1 orvosnak / ápolónak legalább MINIMUM 3 kell hogy legyen váltásban, 1 rajta van, a a másik kettő a fertőtlenítés / tisztításban forog. De igazából zökkenőmentes ellátáshoz egy emberhez a legjobb ha 6-8 ilyen maszk forog nála a váltásokban. Csak profi cuccokat érdemes / lehet körforgásban használni. A csatlakoztatott szűrőbetét persze eldobós / megsemmisítős, a szűrőház a levegő vezetékkel szintén minden maszkhoz külön kell hogy legyen, ahány maszk, annyi ilyen köcölék. Sokszor lehet látni a videokon a derekukra / hátukra csatolt szűrőházat, amiből rendes légellátást is kapnak, amiben lehet dolgozni is. A teljesen zárt túlnyomásos overál a légzővel az egy megint egy más tészta, az magasabb szint ennél is. (de ide az nem kell) Szerintem te többet ismersz ezekről védelmi cuccokról mint én. Amúgy nekem is van egy profi homloktól állig, fültől fülig mindent lefedő cserélhető betétes panoráma ablakos gázállarcom, de nincsenek szűrőbetéteim, tehát nem tudom használni. Ez is szétosztott az arcnál, a tiszta levegő a plexi előtt elhaladva egyirányba megy, hogy ne párásodjon fizikai munka közben sem, a kilégző csatorna az megint máshol megy, és minden szelepelt rajta. Gondolom te is ismered ezeket, egyformán működik mind az ilyen egész arcmaszkos rendszer, csak a gyártó meg a kialakítás más. Szóval... jó dolog az a fröccsöntés amit mondtál, SOKKAL gazdaságosabb is, de most (EGYENLŐRE "FUTÁSBAN") saajnos nem elérhető, majd idővel persze az lesz.De miért ez a pazarlás? A fröccsöntés nem lenne gyorsabb és olcsóbb?
“Még mielőtt egyesek teljesen meghatódnának a jóságos és a világ megmentőjeként tetszelgő Kínai Népköztársaságtól.
https://24.hu/kulfold/2020/04/02/ko...hatosagok-megtorlas-hazugsagok-letartoztatas/
Köszi ! Erre a tippre vártam egy ideje, a tökéletes alapanyag, hogy miből lehetne egy jó maszkot gyártani, vagy egy panorámás, teljes arcot fedő maszkhoz hosszú távon is működő megbízható nagy teljesítményű be és kimeneti szűrőt. (a kimeneti az ami igazából másoknak fontos). Ez a tökéletes anyag hozzá ! Már csak egy egész arcot fedő panorámás és cserélhető szűrős belül elosztott szelepelt maszk kell, amihez majd csatlakoztatom a szűrőt. Könnyű legyen, ne olyan mint katonai panorámás gázálarc. Remélem "a szok kisz kici kinai" majd előállítja nekem, és aliexpresszen beszerzem a megfelelő darabszámot, mert a fertőtlenítések miatt több váltásnyi is kell. De ki kell várnom, amíg ötödölődnek az árak, mert ez most egyenlőre túl magas mindenhol.Orvos elmagyarázza, hogy készítsük a legbiztonságosabb arcmaszkot.
Ezek valami rugalmas könnyű habból gyártott cuccok, nem bonyolult megoldani. De egyedileg kell színezni/festeni mindegyiketÁllítólag nem kamu képek. Nehezn akarom elhinni... India ez is.
Most reggel eszembe jutott ránézni, és megnéztem, honnét terjednek az ilyen képek. Mind a három külön helyről jött. Az 'ősforrás" ami az indiai forgalomirányító rendőrt illeti (a legalsó képed az) az a "European Pressphoto Agency" twitter fiókja, a fotók megjelenésének időpontjából (az első fotó megjelenése a rendőrről) 100% biztonsággal mondható hogy ők azok. Amúgy sok érdekes képük van.Állítólag nem kamu képek. Nehezn akarom elhinni... India ez is.
Az időhúzás viszont elszomorító és védhetetlen. Úgy tesznek mintha nem háborúban állnánk.
A magyar egeszsegugyi szakemberektol is azt hallani hogy a kinabol erkezo felszerelesek egy resze minosegileg nem kielegito..
.
Nem tudom, mennyire igaz, amit otthonról hallani, hogy a Kinából Magyarországnak ajándékozott virustesztek 30%-a (!!) hibás, ill nem valós eredményt ad. Komplett selejtnek nevezhetők sajnos. A maszkjaik remélem, nem ugyanezt a "szinvonalat" képviselik....
Mo.
585 fertőzött (+60)
522 aktív eset (+57)
42 gyógyult (+2)
21 elhunyt (+1)
16401 mintavétel (+1193)
59 kórházi karanténban (-2)
9448 hatósági házi karanténban @jurgenbauer
Regisztrált fertőzött:10 iráni, 2 brit, 1 kazah, 1 vietnámi és 478 magyar állampolgár. nem friss adat
100 forint/maszk kb. az ár. Így meg lenne 300 és még el is kellene készíteni.Egyébként miért kész maszkokat hoznak? Nem lenne gazdaságosabb csak az alapanyagot hozni? Varroda és önkéntesek vannak, akik el tudják készíteni, csak alapanyag legyen, szövet, gumi, stb.
623 fertőzött (+38)
554 aktív eset (+32)
43 gyógyult (+1)
26 elhunyt (+5)
167769 mintavétel (+1193)
? kórházi karanténban ()
10668 hatósági házi karanténban
Eü dolgozóknak + 5 kiló juttatás ez évben.