Már eleve így kellett volna hozzá állni. Ma van a határideje az érettségi lemondásának. És ha valaki végig gondolta dolgot a hétvégén, és aztán pont hétfőn lemondta? A magyar hivatali rendszer rugalmasságát ismerve, ők az idén tavasszal már nem érettségiznek, pedig egyszerűen csak az egészségüket, meg a nagyszüleik egészségét féltették. Miközben a tanároknak péntek este 9-kor bejelentik, hogy hétfő reggeltől "digitális munkarend" van, úgy hogy délelőtt még fizetés nélküli szabadságot lebegtettek, szóval aközben ők képtelenek egy rugalmas rendszerben gondolkodni? Mert a "főni" egy facebook videoban "bejelenti" hogy 3-án lesz csúcson a járvány, és mindjárt van reakció, bokacsatttogás, időpont áthelyezésre utaló magatratás belebegtetése (csak szépen lassan, hogy ne tűnjenek azonnal bohócnak). Miféle kormányzati belső kommunikáció, együttműködés van itt? Meg mi az hogy a facebookon? Nagyon felbasztam magam! Eleve azt kellett volna mondani, hogy figyelve a járványhelyzetet, a csúcs 4 héttel az első hét hétfőjén magyar érettségi ("tessék figyelni a "főni" facebookját, hoyg mikor ejti el, hogy túl vagyunk a csúcson"). A felsőoktatás is lesz szíves alkalmazkodni, egy rendszert alkotnak vagy nem? Vagy ha kicsúszunk az időből, akkor megkapják az év végi jegyet érettséginek. Összedől a világ? Már úgyis összedőlt más szempontból...
Szerintem inkább besz.rtak, mint az iskolabezárásoknál, és a hiszti miatt fogják halasztani. Év végi jegy érettséginek azért érdekes lenne azoknál, akiknél egyben felvételi is. Mi van azokkal akik emelt szintűt választottak? Bár nem tudom, hogy pontosan hogy lenne most a helyzet, de tudtommal megtartanák az emelt szintű vizsgákat is.