A cél, hogy mind maszk, mind lélegeztetőgép, mind védőfelszerelés tekintetében annyit halmozzunk fel, amennyit csak lehet, mert jelenleg:
-nincs vakcina
-egyelőre elfogadott értelmes gyógymód sincs
-max. azokon tudnak segíteni, akik elkapják, megelőzés még nem lehetséges (max. kézmosás, fertőtlenítés, maszk, kesztyű)
... tehát, lesz második kör, ha akarjuk, ha nem. És mindez ősszel, miután kinyaralták magukat a népek.
Igen, a felhalmozása és a beosztása a készleteknek is életbevágó. Lesz vakcina, és lesz gyógymód is. Minden pontosan úgy be fog jönni, mint a korábbiak is amiket mondtam. A nyár is bejött, hogy hátráltatni fogja a járvány. Nem állítja meg ha a védő rendszabályokat felrúgják, csak a vírus magasabb fokú pusztításával segít nekünk akár szinte a 0 közelébe levinni az aktív fertőzöttséget. Ezt az időt október közepéig nagyon ki kell használnunk.
A terápiákról, gyógyszerekről: lesz gyógyszer és terápia is. Mostanában június eleje környékén záródik le több terápiás módszer és lehetséges gyógyszer tesztje, az eredményekről érkező hírek nagyon jók.
Vakcina gyártás: jelenleg szerintem még mindig az Oxfordi vakcina vezet magasan, a Moderna vakcinájának tesztje nem volt fényes a nagyobb dózisnál és a mellékhatások tekintetében. Az a baj, hogy a nagyobb dózis az, amit kb. normálisan be kéne adni (mert sokkal kisebbel kezdik a tesztelést). Szóval az lehet hogy el fog bukni. Megismétlem az infot: 7 sikeresnek tűnő vakcinából 1 szokott sikerülni, amit be lehet vezetni tömeges vakcinázásra. Ha szerencsénk van, az Oxfordi mindjárt egy ilyen "hetedik" vakcina. Amúgy különböző (egymásnak ellentmondó) adatok jelentek meg az Oxfordi vakcina jelöltről. Viszont a gyártók által közölt adatok kedvezőek voltak, csak az ismeretlen forrásból származók húzták le a sajtóban. Én a gyártóknak hiszek. Erről ennyit.
Még vakcina: 3-4 nappal ezelőtt megjelent a WHO újabb vakcina listája, csak még nem raktam ide, mert semmi égetően fontos nem volt benne. Maradt a 10 klinikai (humán, III, fázis) teszteket folytató lista. A laborteszteket (I. fázis) és állatkísérleteket megkezdő vagy folytató vakcina jelöltek listája 114-ről 115-re bővült. Jövő hónapban várható akár 10 vakcina esetében is a humán III. fázisú tesztelések megkezdése.
Egyedüli megoldás tehát, ha mindent ami kell a jövőben, mi fogunk gyártani. Legyen az maszk, legyen az védőfelszerelés, legyen az lélegeztetőgép, bármi, ami kell. Hosszútávra tervezünk. Ez a vírus sima főpróba volt. Nyilván lesz újabb és újabb.
Erről írtam már sokszor, ez is így lesz. Annyira elemi stratégiai érdekünk minden ilyen cikk felszerelés gyártása, hogy ezt meg kell oldanunk (még a PCR reagens és fogyóeszköz (pld. mintavételi kapszulák) gyártását is !!!!!). Az könnyítési lehetőség még, hogy KŐKEMÉNY SZERZŐDÉSEKKEL összefogjunk a közvetlen fizikailag határos kisebb szomszédainkkal, és így hozzunk létre magunknak és nekik is olcsóbban fenntartható és üzemeltethető magas színvonalú gyártókapacitásokat. 3-4-5 de még 10 milliós országoknak is súlyos teher fenntartani és üzemeltetni világszínvonalú vakcinagyártást, orvosi hermetikus ruházat, védőeszköz és felszerelés gyártást. Márpedig a legmagasabb minőség kell mindenből, a legolcsóbban. A lakossági személyes védőeszközökből is, tehát arra is kellenek a gyártókapacitások, méghozzá natúr nyersanyag szintről indulva. A készletek felhalmozása zsákutca, egy orosz rulett, hatalmas veszteségekkel. Bivalyerős, gyorsan felfuttatható gyártókapacitás a megoldás (már megint az M-zárolt készleteknél tartok, gyártókapacitásban is...
Csak ez a megoldása.
)
"
Ez a vírus sima főpróba volt." Ezt is elmondtam már sokszor, ez csak egy "próbavírus" volt, bármennyire is szomorú az ebben meghaltakat és megnyomorítottakat nézve. (sokan szervkárosodásokkal élik csak túl sajnos
) Készen kell állnunk egy ennél sokkal veszélyesebb és pusztítóbb járvány megfékezésére is.
Gazdaság: jóval korábban valahol itt (is) már írtam róla, nem elég, ha a saját gazdaságunk és mi túlélünk, a fenntartható gazdasági szinthez szükséges minimum egy pár százmilliós lakosság szám. Ezek ugye több országból állnak össze, de pld. egy Kína az egyedül is alkalmas rá. Tehát nekünk jó az, ha erős szövetséget tudunk létrehozni a térségben, hogy több tízmilliós legyen a lakosság bázis. A 21. század az már így működik. Korábban elég volt kisebb is, hogy stabil legyen egy ország, ma már nem így van. Világszinten sem. (pld. egy USA is akadozik egyedül az űrkutatást illetően, ami ma már létszükséglet, hiába ők a világ pénzügyileg legerősebb országa, mégis akadozik benne)