"De téged meg egyszerűen abból a gondolatból nem lehet kimozdítani, hogy az egész világon az összes politikus, kutató, virológus és hasonlók azon dolgoznak, hogy kicsesszenek a pórnéppel, így aztán nem nagyon fogunk félúton találkozni
"
Ilyet sosem mondtam, nem is gondoltam. Elég sok kutatót, sőt politikust is linkeltem ide, akik kimerték mondani az igazságot. Itt az egyik legújabb, az osztrák parlamentből:
No, de tényleg utoljára, aztán nem írok neked már, mert végtelen történet:
1. Igen, hoztál pár tucat kutatót, orvost, politikust. Még az oltásellenesekből is több van a világon, pedig arról is lehet tudni, hogy baromság. Persze, vannak, akik szerint nem az, dehát nem lehet mindenki belátó. Ezzel szemben tízezrével vannak a világon kutatóból, orvosból, politikusból, akik szándékosan akarják a pánikot kelteni (és kicseszni a pórnéppel így - más kérdés, hogy még magukkal is kicsesznek, a hülyék).
2. Nekünk is voltak parlamenti képviselőink bőséggel, akik baromságokat beszéltek a parlamentben (emlékszel Csurkára, Torgyán papára, vagy épp a most regnáló kormány némely képviselőjére akár). Olyan blődségeket, hogy az ember nem hisz a fülének. Mitől lenne ez más az osztrák parlamentben?
3. Az elején az egésznek azért történt úgy minden, ahogy, mert lószart se tudott senki és egyik ország egészségügyi rendszere sem volt felkészülve. Inkább biztosra mentek, amíg meglesznek a szükséges felszerelések és helyek. Aztán most nyitogatnak, és próbálgatják, mit lehet és mit nem. Szerintem tök normális ez a dolog. Ha addig belemennek, hogy "ááá, szarunk bele, nincs itt semmi", aztán dögrovásra kerül az ország (mert ugye ki a fene tudhatja előre, hogy mi lesz, és vállal is érte felelősséget), akkor meg a most kamut és átverést kiáltók lennének a leghangosabbak, hogy miért nem tett senki semmit, hogy megakadályozza a katasztrófát. Ti könnyen mondjátok itt, a facebookon és az akárhol, hogy hülyeség az egész, mert nem tartoztok felelősséggel senkinek emiatt.
4. A magam részéről inkább a jobb félni, mint megijedni híve vagyok, és örülök, hogy akik döntési pozícióban vannak, azok is. Legalábbis a legtöbb helyen Európában. A világban persze láttunk egy csomó értelmetlen megvalósítást (pl. USA, India, Pakisztán és még jópár ország, ahol korlátoztak egy csomót, aztán az első hullám elején-közepén meg nyitottak, így valóban felesleges volt részükről a korlátozás az elején), meg látunk jókat (Dél-Korea, Vietnam, vagy akár Szlovákia). Lehet ezt is jól csinálni, meg rosszul. De az felettébb zavaró, hogy folyamatosan azt propagálod és sajnos egyre többen, hogy szarni kell az egészre, mert nincs itt semmi, mert ez előre vetíti, hogy ősszel meg jól beszívjuk, mert akkor sem fog vele foglalkozni, amikor majd kéne. Most nem kell, ezt ki kell használni, de ettől még nem kell óvatlannak lenni.