Megjöttünk. A kórházi is emelkedik.5511 fertőzött (+132)
78 kórházban (+9)
7 lélegeztetőgépen (-1)
1138 aktív eset (+130)
3759 gyógyult (+2)
614 elhunyt (0)
414645 mintavétel (+5846)
8008 hatósági házi karanténban (-354)
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Megjöttünk. A kórházi is emelkedik.5511 fertőzött (+132)
78 kórházban (+9)
7 lélegeztetőgépen (-1)
1138 aktív eset (+130)
3759 gyógyult (+2)
614 elhunyt (0)
414645 mintavétel (+5846)
8008 hatósági házi karanténban (-354)
És iskolakezdést akarnak? Szép lesz!Megjöttünk. A kórházi is emelkedik.
Egész Európában megindult a suli, napi 1.000 fölötti megbetegedésekre is.És iskolakezdést akarnak? Szép lesz!
Megjöttünk. A kórházi is emelkedik.
És iskolakezdést akarnak? Szép lesz!
Az EU leadta a rendelést az Astrazenecanal 300+100 millió vakcinára. Nincs más teendő mint várni és addig valahogy kibekkelni.Ma mar szinte sehol nem ugy allnak a jarvanyhoz, mint az elso hullam alatt. Gondolom levontak a kovetkezteteseket es ugy dontottek, nem szukseges az akkora szigorusag, intezkedesek, mint tavasszal volt. Ha lefojtjak az egeszet kijarasi tilalommal, iskolak bezarasaval, a nep robbanni fog. Most mar csak ugy ahogy probaljak tartani a szintet, remenykedve a vakcina ev vegi megjeleneseben. Szlovakiaban bejelentettek, hogy mindenkinek ingyenes lesz, viszont nem lesz kotelezo. Gondolom, hogy amikor megjelenik a vakcina felengednek minden meg eddig ervenyben levo korlatozast (talan a belteri maszkviselesen kivul) es azt fogjak mondani: mindenki beoltathatja magat, aki nem, az szamoljon vele, hogy megfertozodhet. Igy passziv nyomasgyakorlassal a nepesseg nagy szazalekat immunizalhatjak.
Magam is inkabb a vedekezes szigoritasa mellett vagyok, de belatom, hogy nem lehet azt megcsinalni, mint az elso hullam idejen. Nem jarhato mar az iskola bezaras, kijarasi tilalom, hatarok hermetikus bezarasa. Sajnos nem. Be kell latnunk a virus itt van es itt marad velunk. Ehhez kell igazitani az eletunket, es bizni, hogy valamelyik vakcina (az akar 10+ kozul) hatekony lesz,valallhato mellekhatasokkal.
Nagyon remelem a vakcinalas utan az elet visszater a 2020 elotti allapotokhoz, mert ez igy, ezzel a felmegoldassal senkinek sem jo.
Ez oké, de bakker, most képzeld el, hogy végigszenvedtél márciustól 6 hónapot. Akkor minek is volt az egész buli? Most úgy is mindenki meg fog fertőződni, HA az iskolából hazahurcolják. Kaptunk a sorstól 6 hónapot, hogy még éljünk, nyaraljunk egy utolsót, aztán sanyi? Akkor már tényleg a svéd modell ...Ma mar szinte sehol nem ugy allnak a jarvanyhoz, mint az elso hullam alatt. Gondolom levontak a kovetkezteteseket es ugy dontottek, nem szukseges az akkora szigorusag, intezkedesek, mint tavasszal volt. Ha lefojtjak az egeszet kijarasi tilalommal, iskolak bezarasaval, a nep robbanni fog. Most mar csak ugy ahogy probaljak tartani a szintet, remenykedve a vakcina ev vegi megjeleneseben. Szlovakiaban bejelentettek, hogy mindenkinek ingyenes lesz, viszont nem lesz kotelezo. Gondolom, hogy amikor megjelenik a vakcina felengednek minden meg eddig ervenyben levo korlatozast (talan a belteri maszkviselesen kivul) es azt fogjak mondani: mindenki beoltathatja magat, aki nem, az szamoljon vele, hogy megfertozodhet. Igy passziv nyomasgyakorlassal a nepesseg nagy szazalekat immunizalhatjak.
Magam is inkabb a vedekezes szigoritasa mellett vagyok, de belatom, hogy nem lehet azt megcsinalni, mint az elso hullam idejen. Nem jarhato mar az iskola bezaras, kijarasi tilalom, hatarok hermetikus bezarasa. Sajnos nem. Be kell latnunk a virus itt van es itt marad velunk. Ehhez kell igazitani az eletunket, es bizni, hogy valamelyik vakcina (az akar 10+ kozul) hatekony lesz,valallhato mellekhatasokkal.
Nagyon remelem a vakcinalas utan az elet visszater a 2020 elotti allapotokhoz, mert ez igy, ezzel a felmegoldassal senkinek sem jo.
A tavaszi lockdown a felkészülés miatt kellett.Sem a lakosság, sem az allam, sem a kórházak nem voltak tömeges megbetegedésekre felkészülve.Ez oké, de bakker, most képzeld el, hogy végigszenvedtél márciustól 6 hónapot. Akkor minek is volt az egész buli? !
132 új fertőzött 5846 tesztből. Ennek fele se tréfa.
A tavaszi lockdown a felkészülés miatt kellett.Sem a lakosság, sem az allam, sem a kórházak nem voltak tömeges megbetegedésekre felkészülve.
Ezt láttuk mit jelentett Kínában, Olaszországban, Spanyolországban, New Yorkban.
Most fel van az állam tankolva védőeszközből. A lakosság 80-90%-a is. Aki nem ott van egyéni felelősség is!!
Sztem a rizikócsoportokat korosztálytól függetlenül karanténozni kell.
Gyerekeknél egész napos maszk nehéz.
Ezért gondolják, hogy osztályonként szeparálnak. A terembe óra alatt nem kell maszk. Kérdés a gyerekek közti távolság. Nagyon nehéz ügy
Annyi tesztelés kellene, ami nem kivitelezhető. Talán a tanárokat 10 naponta kontrollként, ahogy Merkely mondta.
Én május eleje óta napi 10-12 órát hordom a maszkot. Már totál megszoktam.
A tavaszi lockdown a felkészülés miatt kellett.Sem a lakosság, sem az allam, sem a kórházak nem voltak tömeges megbetegedésekre felkészülve.
Ezt láttuk mit jelentett Kínában, Olaszországban, Spanyolországban, New Yorkban.
Most fel van az állam tankolva védőeszközből. A lakosság 80-90%-a is. Aki nem ott van egyéni felelősség is!!
Sztem a rizikócsoportokat korosztálytól függetlenül karanténozni kell.
Gyerekeknél egész napos maszk nehéz.
Ezért gondolják, hogy osztályonként szeparálnak. A terembe óra alatt nem kell maszk. Kérdés a gyerekek közti távolság. Nagyon nehéz ügy
Annyi tesztelés kellene, ami nem kivitelezhető. Talán a tanárokat 10 naponta kontrollként, ahogy Merkely mondta.
Én május eleje óta napi 10-12 órát hordom a maszkot. Már totál megszoktam.
Napi 1 orvosi műtősmaszkot. Reggel fel, este kuka. Csak evésnél meg vezetésnél veszem le. Itt a munka miatt kell, meg napi 300-500 esetnél van rizikó fertőzésre."A" maszkot? Napi 1-et?
De ott nagyon durva szigor van, meg sztem a tesztelési kapacitásuk nem hasonlítható hozzánk, illetve az állampolgári fegyelem sem. Sajnos az a tapasztalatom otthon nagy a lazaság. Nagyon könnyen megúsztuk a tavaszt, kicsi a félelemérzet. Egyre többen kamunak tartják. Németország, Belgium, ahol tavasszal tarolt sokkal komolyabban veszi!!!Ha lehet hinni Kínának, ők megverték a járványt. 288 aktív eset, bár most éppen 9-et találtak.
De ott nagyon durva szigor van, meg sztem a tesztelési kapacitásuk nem hasonlítható hozzánk, illetve az állampolgári fegyelem sem. Sajnos az a tapasztalatom otthon nagy a lazaság. Nagyon könnyen megúsztuk a tavaszt, kicsi a félelemérzet. Egyre többen kamunak tartják. Németország, Belgium, ahol tavasszal tarolt sokkal komolyabban veszi!!!
Megjöttünk. A kórházi is emelkedik.
Az EU leadta a rendelést az Astrazenecanal 300+100 millió vakcinára. Nincs más teendő mint várni és addig valahogy kibekkelni.
Nem külföldről. Pont most beszéltem a főnökömmel, és mondta, hogy egy barátjával beszélt telefonon, hétvégén találkoztak volna, de mondta, hogy nem lehet, mert a fia aki most lesz első éves a corvinuson és gólyatáborban volt, elkapta a koronavírust, és nem csak ő, hanem majdnem az egészgólya tábor elkapta. Szóval ez a tegnapról mára plusz 40 fő ezek igen nagy valószínűséggel azok a srácok lesznek.A szennyvízvizsgálat nem jelezte előre? Akkor külföldről hozhatták be.