Ez oké, de bakker, most képzeld el, hogy végigszenvedtél márciustól 6 hónapot. Akkor minek is volt az egész buli? Most úgy is mindenki meg fog fertőződni, HA az iskolából hazahurcolják. Kaptunk a sorstól 6 hónapot, hogy még éljünk, nyaraljunk egy utolsót, aztán sanyi? Akkor már tényleg a svéd modell ...
NEM lehet egész nap az osztályban IS maszkot hordani. A fiam sulijában ezt tervezik. Az összes alsós napközis nálunk 60+. Szép lesz nélkülük! A fiam nem egészséges, akkor volt egy nyara és vége? Mert tuti más meg fogja fertőzni ... és akkor a nagyszülőket temetjük is el november előtt. Kibaszottul nem kellett volna külföldre engedni a népeket! Nyaralni semmiképpen. De rokony is mikor szed fel romák barátnőt? Most. Hol? Németben. Hová mentek nyaralni? Horvátba. Erre családi buli 4én ... Ha a gyerek nem cipeli haza, tőlük tuti megkapjuk. A külföldi rokony vonal szerencsére nem fertőzött, de ami késik, nem múlik. Pár baromállat szülő-gyerek kombó miatt nem szeretném elkapni! Én mindent megteszek, de a gyerekeim bizti nem fognak úgy odafigyelni. Pár hónappal ezelőtt pedig még az érettségiből is hiszikét csinált az ellenzék. Most mi lesz? Már előre hányok. Szívem szerint kihagynám az első két hetet a gyerekekkel a suliban, de a fiam most lett felsős, nem tehetem meg vele. Ha karácsonykor még élek, élnek a szüleim, rokonok, a gyerekek, és még kórházba se kerültük, akkor ultra nagy mákunk lesz, az biztos!
Igen, ez a kulfoldi nyaralasos dolog HIBA volt, de Szlovakiaban nagyon sok gocpont a visszatero idenymunkasok miatt alakult ki (fo fertozesi helyek: Csehorszag, Ukraina, Nemetorszag). Itt a legnagyobb gond ott van meglatasom szerint, hogy eltoroltek a kotelezo allami karantent. Az onkentes karanten meg tudjuk mennyit is er...
De ott nagyon durva szigor van, meg sztem a tesztelési kapacitásuk nem hasonlítható hozzánk, illetve az állampolgári fegyelem sem. Sajnos az a tapasztalatom otthon nagy a lazaság. Nagyon könnyen megúsztuk a tavaszt, kicsi a félelemérzet. Egyre többen kamunak tartják. Németország, Belgium, ahol tavasszal tarolt sokkal komolyabban veszi!!!
Egyetertek, az elso hullam nagyon enyhe volt, ezert az emberek ugy is allnak hozza a masodikhoz, hogy "ugysem volt semmi az elos hullam alatt sem" - es ez meg fogja bosszulni magat.