Én csak azt ne mértem, hogy ha már nem akarnak lezárni - mert egyértelmű, hogy nem akarnak - , akkor legalább a maszkos dolgot miért nem tartatják be sokkal keményebben ill. miért nem tolják személyes példamutatással a maszkos példát.
A maszk rohadtul nem véd meg semmitől.
A feleségem az elején maszkostul kapta el.
Pláne úgy nem, ahogy a lakosság java hordja.
Per pillanat nem valószínű, hogy ne jutnánk el a nyájimmunitásig.
Én ugyebár kapcsolatban volt már a vírussal, de ennek ellenére amikor szükséges hordom a maszkot.
Nem az orrom alatt, nem az állam alatt, hanem rendesen.
Nem a saját védelmem miatt, hanem inkább szolidaritásból.
A lazább nyári hónapokban azt a taktikát folytattam, hogyha egy üzletben hordták a maszkot, akkor én is hordtam, ha nem, akkor nem.
Alapvetően kibírható a dolog, bár egy busz után futás után majdnem rosszul lettem, mert egyszerűen megfulladtam a maszkban.
Találkozom olyan emberekkel, akik betegesen rettegnek a fertőzéstől (krónikus betegség nélkül is), pedig ha el is kapja a fiatalabb akkor is megkínozza, de legalább egy időre védettséget szerez.
Volt olyan ismerősöm, aki efektíve bezárta magát a saját lakásába a családjával együtt.
2 hetente mehetett el egyszer az egyik családtag a boltba, de akkor is ha hazajött, akkor az udvaron levetkőzni, és nyomás zuhanyozni. Az összes boltból származó dolgot átmosogatták.
Mindezt egész nyáron, amikor nagyon komolyan kellett azon igyekezni, ha valaki el akarta kapni.
Én azt látom, hogy az itt összegyűlt nagyérdemű egymerő elfojtott pánikroham, akik a kollektív rettegésben vezetik le a feszültséget.
Én azt mondom, hogy mindenki tartsa be a kötelező előírásokat, és ha veszélyeztetett korcsoportban van, akkor még jobban figyeljen oda a SAJÁT védelmére. A veszélyeztetett családtagokkal a legnagyobb óvatossággal, de egyszerűen nem megakadályozható az olyan többgenerációs családok átfertőzése, csak az idősekre figyelve.
Igen én 3 gyerekkel toltam le a tavaszt itthon 0 nagyszülői segítséggel.
Megoldható.
Csakhát elég sokaknak kényelmesebb lepasszolni a kölyköt a mamának...
Ha sikerül 1-1,5 hónapra az idősebbeket leválasztani a többiekről, akkor megvédhetjük őket, de ehhez el kell ereszteni a hisztit. Sokan meg fognak fertőződni, de ez minden körülmények között így lesz.
De egy aktívan immunizált sokkal többet tehet az öregjeiért.
Ha a fejünkön pattogunk, akkor sem ússzuk meg! Én meg még lehet, hogy az újbóli ferzőzést sem, de inkább nem pánikolok. Attól nem lesz jobb.
Én mindenkinek javaslom a D vitamint emelt adagban, de a határértékek között !!! Meg könnyű lefolyást remélem...