Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Sztem nálunk most az emelt tesztek miatt nagyon sok tünetmentes bekerül a fertőzöttek táborában. 2 napja ezer fölött az új fertőzőttek száma, de a kórházi esetek csökkenek.Illetve az idősek nagyon elővigyázatosak, viszonylag sikerült őket továbbra is szeparálni. Maszkhasználat zárt térben és sztem a BCG oltás is játszik, hogy nem annyira súlyosak a szövődmények.amugy most olvasom, nalunk szerbiaban a hireket..
kiderult hogy nem jol szamitotak a halottakat juliusig (vagy nem is akartak bemondani szerintem)..es rafoktak az informatikusokra hogy azok miatt van a hiba mert nem jol irtak ossze a szamokat a szamitogepbe.
alitolag a valsagstab egyik orvosa szerint 3x tobb halott volt (csak nem ertettem ugy komplet szerbiarol van szo vagy csak belgradrol).
amugy nem ertem ezt a keves beteget a lelegeztetogepen nalatok, nalunk a csucson, napi 500-600 betegnel volt 90-110 a gepen..meg 6 halotnal naponta mar cirkusz volt a mediaban.
Cseberből vederbe...Ne a 444-t nézd, ha jól emlékszem a New York Times hozta le a cikket a 444 csak átvette.
Cseberből vederbe...
Amikor egy forrásról már sokszorosan kiderült, hogy jó vastagon hazudott, politikai irányultság alapján, akkor a tárgyilagosságot kedvelők vajon miért nem tudják alapnak tekinteni a friss híreknél?Én értem,hogy a politikai beállítottság eleve kizárja bizonyos sajtóorgánumok hitelességét.
Nem vagyunk egyformák.
Amikor egy forrásról már sokszorosan kiderült, hogy jó vastagon hazudott, politikai irányultság alapján, akkor a tárgyilagosságot kedvelők vajon miért nem tudják alapnak tekinteni a friss híreknél?
A kritkus olvasás fontos bármilyen "sajtót" olvasol.Én értem,hogy a politikai beállítottság eleve kizárja bizonyos sajtóorgánumok hitelességét.
Nem vagyunk egyformák.
A kritkus olvasás fontos bármilyen "sajtót" olvasol.
Ez a "hír" ugye nem tartozik az álhír/rémhír terjesztés büntető jógi kategóriába?Meg a terjesztő e sem büntethető?
Valahogy mindenhol ez derült ki (Szlotákia pl.), és mégis, most is CSAK MO csinálja szarul - főleg a magyar ellenzéki bohócok és portáljaik szerint.amugy most olvasom, nalunk szerbiaban a hireket..
kiderult hogy nem jol szamitotak a halottakat juliusig (vagy nem is akartak bemondani szerintem)..es rafoktak az informatikusokra hogy azok miatt van a hiba mert nem jol irtak ossze a szamokat a szamitogepbe.
alitolag a valsagstab egyik orvosa szerint 3x tobb halott volt (csak nem ertettem ugy komplet szerbiarol van szo vagy csak belgradrol).
amugy nem ertem ezt a keves beteget a lelegeztetogepen nalatok, nalunk a csucson, napi 500-600 betegnel volt 90-110 a gepen..meg 6 halotnal naponta mar cirkusz volt a mediaban.
Ne a 444-t nézd, ha jól emlékszem a New York Times hozta le a cikket a 444 csak átvette.
Valahogy mindenhol ez derült ki (Szlotákia pl.), és mégis, most is CSAK MO csinálja szarul - főleg a magyar ellenzéki bohócok és portáljaik szerint.
Dehogynem. Volt róla poszt is. Nem keresek utána. 1x már megtettem.A Szlovák esetet kifejthetnéd mert tudomásom szerint semmi nem derült ki azon kívül , hogy ők boncolás alapján nem pedig ránézésre regisztráltak !
30575 fertőzött (+858)29717 fertőzött (+1086)
704 kórházban (-36)
43 lélegeztetőgépen (-4)
22081 aktív eset (+597)
6824 gyógyult (+475)
812 elhunyt (+14)
751217 mintavétel (+11174)
22749 hatósági házi karanténban (-157)
Ami a statisztika karanténban számait illeti csak emlékeztetek, hogy abban benne van mindenki, aki az elmúlt 10 napban Magyarországra hazautazott magyar - feleségem testvére ma jött haza, ki is nyalta a piros lapot az ajtóra, meg rakott mellé egy xanaxpapírt, amiben leírja, hogy sem nem beteg, sem nincs pozitív tesztje, sem nincs kimutatott kontaktusa, de az előírás az előírás. (kb a tíz nap le is megy mire meglenne a teszteredmény)30575 fertőzött (+858)
685 kórházban (-19)
42 lélegeztetőgépen (-1)
21879(?) aktív eset (-202)
7470 gyógyult (+646)
822 elhunyt (+10)
759174 mintavétel (+7957)
19923 hatósági házi karanténban (-2826)