Lada!
Értem, h. nem szimpi a kormány és részben meg is értem, de próbáljunk meg értelmes párbeszédet folytatni.
1,5 millió Moderna le van kötve. Eddig 80.000 jött. A 1,5 millión felüli novemberre várható. Mit segítene most őszintén, ha le lenne kötve??? Később még akár többet is lehívhatunk.
Ezek az ellenzéki cikkek, hülyítenek titeket, minden alap nélkül, ti meg felültök neki.... Most ez kit minősít???
Egyértelműen az orosz és a mennyiség miatt inkább a kínai beszerzése most a kormány számára feladat. A többi nyugati vakcina ugyanennyire fontos, de arra már az EU leszerződött, ott nincs teendő. Az is egyértelmű, hogy a nyugati önmagában lassan jön. Szerbia példája mutatja, aki átoltottságban 20-30%-al gyorsabban halad az EU-nál, hogy csak nyugatira építeni rossz stratégia. Egy jó mix kell. Ezen az úton indultunk el.
Oltás ügyben van mit kritizálni, méghozzá a hétvégi Astrazeneca oltás elmaradását. Az oltási progi dinamikusan halad, 1 hét alatt 400.000 új ember lesz beoltva, de nem tudtuk +74.000-el tovább pörgetni, mert valaki elbökte az adatbázisrendszerek szinkronizálását. Ezért ha már fideszes politikust akarsz kötélen, György Istvánt, az oltási program politikai vezetőjét tudom ajánlani. Ez az ő politikai, ha nem is szakmai sara. Ha jövő hétre kijavítja, utána 1 hónapon belül, hogy zavart ne okozzon távoznia kell!!! Ha képtelen lesz a korrekcióra, akkor azonnal! Jövő hét masodik felére ígérték, hogy összerakják, nekem sportosnak tűnik, de meglátjuk.