Járványok, fertőzések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 934
82 699
113
Úgy emlékeztem, hogy kínait, de ha Szputnyikot, akkor elnézést kérek! Minden esetre a szörnyű keleti oltóanyagok egyikét.
Ok, de az AZ is ráment. Ha Igaly TÉNYLEG a második Pfizer ellenére halt bele, akkor mi lesz itt!? De nem lesz a kormány oldaláról fika, rámenne az oltási kampány ... De a mazsányi cukrokat vizionáló hvgindextrlex444 kombónak vsz a nézettség és a kis filantróp okán ez nem lenne probléma, de ezek szerint még nem kaptak erről infót, de nem is fognak. A táblázat kapcsán is nagy nyelvcsapásokkal védték be a Pfizert.
 
  • Vicces
Reactions: formosa1

Madár Fokker

Well-Known Member
2017. december 17.
505
1 389
93
Ma kaptam a 2. oltást, és még nincs meg a kártya, csak a covidfertőzéses ami júliusig érvényes. De tudom az okát. Húsvét volt az elsőnél. Aki felvitte a rendszerbe csütörtökön, nem lett kész este 7ig, hazament, gondolva, hogy majd kedden folytatja, de lebetegedett. Ennyi.
Ez eeszt rendszerben látom mindkét oltásomat. Megoldás lenne, ha az ügyfélkapuról lementett igazolást elfogadnák itthon. (Szerk. 16:59)
 
  • Tetszik
Reactions: Leonidas
T

Törölt tag 4082

Guest
Az EMA, meg az FDA még nem engedélyezte. Ami ugye egy adminisztratív kérdés és jól láthatóan politikai alapon dől el.
Az OGYÉI se. És nekem ez számít. Mivel ezen fura szervezet semmivel sem rosszabb mint az FDA (el is fogadják a fenntartó auditjait a fent nevezett szervezettnél. Ez azért nem egy alap skill) és erősebb mint az EMA.

Vagy hogy alacsonyabb ellenanyag termelést vált ki a tüskefehérjével szemben, mint a kifejezetten tüskefehérje elleni ellenanyag termelésre kihegyezett Pfizer.
Az immunológia tkt már linkeltem
Légyszi ez alapján ezt támaszd alá....

Ja hogy az ellenanyag szintje idővel csökken, a sejtes immunmemória viszont tovább megmarad, azaz esélyes, hogy az utóbbiban erős Sinopharm tovább fog védeni?
T és B memória sejtek is vannak... Naivan feltételezem, hogy csak nem tudtad....

Ja, hogy a multivales oltóanyag jobb lehet a mutációk ellen, mint a mindent egy lapra feltevő?
A hangsúly a leheten van. De amúgy ez valószínű. Csak a generális válasza lesz gyengébb...

45 országban engedélyezték.
Ezek közül komolyan vehető elég kevés van, és Mot kivéve mindenhonnan jönnek adatok arról, hogy vannak aggályok.
Vagy hogy nem nyugati lapokban tették közzé a Sinopharm tanulmányokat.
Nincsenek nyugati szaklapok. Tudományos szaklapok vannak. Ezek közül a nemzetköziek angol nyelvűek.

BTW kb sztem én voltam az első aki itt leírta, hogy erős celluláris választ vált ki...

A sok bürokrata nem érti meg, hogy minden országban más-más mennyiségü oldal egy dokumentáció.
Félreértesz. A szputnyik 5000 oldala lehet elég. Főleg, hogy Klin II utáni mennyiség, míg a többinél Klin III utánról beszélünk.
De 900 oldal a Klin III után... Ennél kb az egyetem alatt több jkt írtam...
Sinopharm 79,4 % és 86 % között tesztelő országtól függően. Pfizer meg 94,5 % Amerikában. Most tök komolyan, már az ismert teszteredményeket is megkérdőjelezed. Ráadásul te is hivatkoztál már rájuk.
Ezek a Lancetben leközölt adatok. Igen hivatkozom rájuk. De ez nagyon nem hasonló hatékonyság.
 

laiki

Well-Known Member
2013. május 23.
3 921
13 097
113
Akkor a szélesebb immunválasz miatt jó lesz harmadik/emlékeztető oltásnak a mutáns Covid-ok elleni felkészülés képpen!
ye.gif
ye.gif
ye.gif


...majd ha nem lesz horror-ára --ha jól emléxem 40$ (körüli)/adag-- (
yk.gif
)

Én is erre gyúrok.
Csak még ki kell találnom, hogy hogyan szerzek a két adag Szputnyik után még egy Sinopharmot is. Nyilván csak akkor, ha senki elől nem veszem el, mert már egy ideje kevesebb rá a jelentkező, mint amennyi rendelkezésre áll. Nem az árával van baj. 12 ezer forintot bőven megér. Az elérhetősége a probléma, mivel a készletek államiak, tehát csak háziorvosnál, oltóponton és esetleg talán majd üzemorvosnál lehet hozzájutni.
Na mondjuk ez nem a most a kérdése, mert először hagyom, hogy a második adag Szputnyik dolgozzon. Majd 3-4 hét múlva visszatérek a kérdésre. Jövőre meg, ha már úgyse lesz más, mint Pfizer, akkor nem bánom, oltsanak azzal, de lehetőleg már mutánsok ellen módosított változattal.
Én közvetlenül a bal vállamban szeretném a kevert oltási stratégiát személy szerint megvalósítani. A vírusnak pedig esélyt sem hagyni.
 

Groove

Well-Known Member
2017. október 3.
94
281
53
HELP

Ebben a pillanatban kaptam Sputnik V-t ... most komolyan ne fogyasszak alkoholt 4 hétig ?
És a 2. kör után is 4 hétig ?
Viccesnek tűnik a kérdés, de komolyan kérdezem.
 
  • Vicces
Reactions: kaktusz

Groove

Well-Known Member
2017. október 3.
94
281
53
Szó nincs róla ... nem alkoholista vagyok ... de pecázni szeretek ... heti 1-2 sört megiszok...
Fájna a jó időben 2 hónapig pislogni...
Az orosz tiszti főorvos asszony nyilatkozta, hogy előtte 2 hétig és utána 4 hétig semmi... na azért mindennek van határa :D
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 803
30 391
113
Nem szoktam belemenni az ilyen vitákba....de.
"Túrázás közben az egyik kövön, napozó gyémánt csörgőkígyó zavarsz fel, amelyik ijedtében belédmar. Lefut előtted az összes lehetőség. Nem is mérges kígyó volt, nem is volt elég mérge, stb. A biztonság kedveért, meg ráadásul eléggé vérzik is a seb, berohansz a legközelebbi poros koszfészekbe, ott is először nem a Szalonba vezet az utad, hanem tántorgó lépteidet a Sherif hivatala felé irányítod. A szokásos kép fogad, miután elhohályosult tekintettel feltéped az ajtót. Csizma az asztalon, gyufaszál szájszögletben, kalap szembehúzva. A tömör "whattafakk" reakcióra válaszul elnyöszörgöd, hogy "Sneak, bit me..help, help..." A sherif előbogárász a vaszekrégyből egy koszos fecskendőz, majd saknálkozva azt mondja, hogy nem adhatja be neked, mert csak két egérrágta papírfecni van meg az ellenszérum dokumentációjából.
Mit teszel?
1.követeled a további 66915 oldalt.
2.elhaló hangon közlöd vele, hogy ez szabályellenes.
3.kitéped a kezéből és beadod magadnak.
:D
 
T

Törölt tag 4082

Guest
Szó nincs róla ... nem alkoholista vagyok ... de pecázni szeretek ... heti 1-2 sört megiszok...
Fájna a jó időben 2 hónapig pislogni...
Az orosz tiszti főorvos asszony nyilatkozta, hogy előtte 2 hétig és utána 4 hétig semmi... na azért mindennek van határa :D
Nem egészen ezt nyilatkozta :) Azt mondta, hogy a túlzott alkoholfogyasztást hagyjuk. És am definiálták is egy üveg vodkában.
 
T

Törölt tag 4082

Guest
Nem szoktam belemenni az ilyen vitákba....de.
"Túrázás közben az egyik kövön, napozó gyémánt csörgőkígyó zavarsz fel, amelyik ijedtében belédmar. Lefut előtted az összes lehetőség. Nem is mérges kígyó volt, nem is volt elég mérge, stb. A biztonság kedveért, meg ráadásul eléggé vérzik is a seb, berohansz a legközelebbi poros koszfészekbe, ott is először nem a Szalonba vezet az utad, hanem tántorgó lépteidet a Sherif hivatala felé irányítod. A szokásos kép fogad, miután elhohályosult tekintettel feltéped az ajtót. Csizma az asztalon, gyufaszál szájszögletben, kalap szembehúzva. A tömör "whattafakk" reakcióra válaszul elnyöszörgöd, hogy "Sneak, bit me..help, help..." A sherif előbogárász a vaszekrégyből egy koszos fecskendőz, majd saknálkozva azt mondja, hogy nem adhatja be neked, mert csak két egérrágta papírfecni van meg az ellenszérum dokumentációjából.
Mit teszel?
1.követeled a további 66915 oldalt.
2.elhaló hangon közlöd vele, hogy ez szabályellenes.
3.kitéped a kezéből és beadod magadnak.
:D
Csak ez nem erről szól
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 803
30 391
113
Szó nincs róla ... nem alkoholista vagyok ... de pecázni szeretek ... heti 1-2 sört megiszok...
Fájna a jó időben 2 hónapig pislogni...
Az orosz tiszti főorvos asszony nyilatkozta, hogy előtte 2 hétig és utána 4 hétig semmi... na azért mindennek van határa :D
Heti 1-2 sört? :eek: Nem tudtam, hogy már 10 éves kor alatt is oltanak.:( No de pont Szputnyikjal!:eek::D
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 079
13 472
113
Szó nincs róla ... nem alkoholista vagyok ... de pecázni szeretek ... heti 1-2 sört megiszok...
Fájna a jó időben 2 hónapig pislogni...
Az orosz tiszti főorvos asszony nyilatkozta, hogy előtte 2 hétig és utána 4 hétig semmi... na azért mindennek van határa :D
De azt is mondta, hogy ez kb minden vakcinára is igaz, mert a szervezet nem képes hatékonyan imunitást létrehozni, ha kozben intoxikálassal van elfoglalva. Ami komoly pech az oroszokra nézve - soha nem lesz nyájimunitásuk. :D
De mondjuk egy-két pohártól hetente valszeg nem lesz baj ... :oops: (csak ne egyszerre lehúzni)
 

laiki

Well-Known Member
2013. május 23.
3 921
13 097
113
HELP

Ebben a pillanatban kaptam Sputnik V-t ... most komolyan ne fogyasszak alkoholt 4 hétig ?
És a 2. kör után is 4 hétig ?
Viccesnek tűnik a kérdés, de komolyan kérdezem.

Ez olyan szörnyű?

A Szputnyikot fejlesztő orosz akadémikus szerint 3 napon belül semmit. Utána néha egy sör, vagy egy pohár bor nem probléma, ha már a 3 nap is letelt és az esetleges oltási tünetek elmúltak. De ha részegre leiszod magad mostantól a második oltás után 3 hétig valamikor, vagy többször, az rontja az immunválaszt. Szerencsétlen szervezetnek az alkoholmérgezéssel kell küzdenie és nem ér rá holmi tüskefehérjékkel foglalkozni.
Ez minden oltásra vonatkozik, nem csak a Szputnyikra.
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 803
30 391
113
Ez olyan szörnyű?

A Szputnyikot fejlesztő orosz akadémikus szerint 3 napon belül semmit. Utána néha egy sör, vagy egy pohár bor nem probléma, ha már a 3 nap is letelt és az esetleges oltási tünetek elmúltak. De ha részegre leiszod magad mostantól a második oltás után 3 hétig valamikor, vagy többször, az rontja az immunválaszt. Szerencsétlen szervezetnek az alkoholmérgezéssel kell küzdenie és nem ér rá holmi tüskefehérjékkel foglalkozni.
Ez minden oltásra vonatkozik, nem csak a Szputnyikra.
Az elvonási tüneteim, az neked smafu? :D Tudtam, hogy nem szabad beoltatnom magam! A korona vírus az egy dolog, de a másnap! Arra muszáj inni pár sört legalább...
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 140
113
HELP

Ebben a pillanatban kaptam Sputnik V-t ... most komolyan ne fogyasszak alkoholt 4 hétig ?
És a 2. kör után is 4 hétig ?
Viccesnek tűnik a kérdés, de komolyan kérdezem.
Korábban ide is linkelve volt erről egy cikk:
portfolio.hu/gazdasag/20210413/megmutatjuk-mikor-ved-meg-minket-a-koronavirus-elleni-vakcina
Ebben konkrétan a Sputnikról is van egy ábra:
gr2-lrg-444414.jpg


Azt írják, ami az ábráról jól leolvasható, hogy csak a 17-18-adik naptól kezdve csökken a fertőzés kockázata.
Használni biztos nem fog, de ha eddig nem sikerült piálással lenulláznod az immunrendszered, akkor ezzel a két sörrel sem lesz baj.
 
  • Vicces
Reactions: Kim Philby

Groove

Well-Known Member
2017. október 3.
94
281
53
Túl toltuk Béláim!

Szabálykövető ember vagyok és a legjobbat szeretném kihozni a dologból ... csupán arra voltam kíváncsi, hogy ha megkínálnak egy szalonna pörgetésen egy sörrel meg egy felessel akkor visszautasítsam vagy ne... szó nincs itt berúgásról!
Az se gond, ha két hónap mínusz ... csak kellemetlen :D
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 803
30 391
113
Túl toltuk Béláim!

Szabálykövető ember vagyok és a legjobbat szeretném kihozni a dologból ... csupán arra voltam kíváncsi, hogy ha megkínálnak egy szalonna pörgetésen egy sörrel meg egy felessel akkor visszautasítsam vagy ne... szó nincs itt berúgásról!
Az se gond, ha két hónap mínusz ... csak kellemetlen :D
Azé legyen eszed! Szalonna pálinka nélkül? :eek: Mi bontja le a zsírt?:eek::D
 
  • Tetszik
Reactions: nyugger