JF-17 Thunder / FC-1 Xiaolong (CAC/PAC, Kína/Pakisztán)

Júúúúúj miket látok én ottan!!:oops::oops:
:rolleyes:

" Active Electronically Scanned Array (AESA) radar, Helmet Mounted Display and Sight (HMD/S) system, and possibly an additional hard-point suitable for specialized targeting and tracking pods"

Hát erre kíváncsi leszek.

54FF88CA-991B-4F67-B357-8C63911B17A8_zps3xtnm3pp.jpg

A végleges árra kíváncsi leszek, egy AESA radart pl nem lehet óccóba gyártani.
De "óccóban" lehet, s ez döntő lesz, mint mindenhol máshol is az az élet területein. Ha "csak" olyan árdifi lesz ezen a piacon is, mint mondjuk egy Iphone/Samsung telefon és az akármelyik random nagyképernyős nekünk no name de működőképes és gyors kínai nagyképernyős telefon közt, letarolják a piacot itt is.

• Tetszik
Reactions: endre
Várjuk ki az árat. Olcsóbbnak valószínűleg olcsóbb lesz, viszont árban a JF-17 eddig is messze verte a mezőnyt, korszerű fegyverzet mellett, mégis elmaradtak a megrendelések. Ez a Block III verzió szerintem árban már kicsúszhat a "fapados" légierők költségvetéséből, feljebb viszont iszonyú erős a konkurencia. Az UAV piac most kezd igazán felfutni a kínai termékek szempontjából, viszont érdekes, hogy bár már hosszú évek óta, aránylag nagy rendszeresített darabszámok mellett áll rendelkezésre pl a J-10A most már lassan a C is), JF-17, nem tudnak kitörni az exportpiacra. Vagy gondok vannak a háttérben, amikről mi nem tudunk, vagy egyelőre óvatosak a vásárlók, kivárnak, vagy csak egyszerűen eddig mindenhol sikerült megtorpedózni a tárgyalásokat (Srí Lankán kb ez a helyzet indiai nyomásra, Argentína jó kérdés, ha jól emlékszem, Kína nagyon kedvező feltételekkel kínálta a J-10A-t, eddig Afrikából jött a JF-17-re pár darabos rendelés, kb kerekítési hiba). Bár igaz, hogy Kína sem erőlködik különösebben, hogy vevőket találjon vadászbombázókra, legalábbis nyílt csatornákon.

• Tetszik
Reactions: fishbed
Azért mintha megtörlni látszik a jég. Mianmar és Nigéria már vásárlók.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Tetszik
Reactions: fishbed