JL-600 / Dragon-600 / TA-600 / AG-600 (AVIC, Kína)

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

formosa

Member
2015. május 18.
427
2
18
De az általatok linkelt VHB előtti óriások repülő csónakok voltak, mert csak vízről-vízre tudtak fel- és leszállni.
Amfíbiaként az AG-600 a legnagyobb. /Az AG jelölés a prototípus videoismertetőjében szerepel JL és TA helyett./
 

formosa

Member
2015. május 18.
427
2
18
Most olvastam, hogy India vesz kettőt Japántól.
Légtérellenőrzésre tuti, hogy nem fogják használni.
80% tűzoltás lesz a feladata a fennmaradó 20% az összes többi.
A japán-indiai /US-2/ üzletről már 2 éve lehet olvasni, különböző darabszámokkal, de azóta már indiai összeszerelés sőt gyártás is szóba került. Én utoljára azt olvastam, hogy a US-2-t elsősorban szállításra és kutatás-mentésre használnák az Andaman- és a Nicobar-szigetek térségében.
Persze az indiai vásárlásokkal kapcsolatban semmi sem biztos, így ráérnek /és mi is ráérünk/ találgatni.
 

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
20 704
11 615
113
A nemzetközi tiltakozás ellenére ott már megépült az utánpótlást és a védelmet biztosító reptér /a műholdképeken 2 reptér látható./ Így oda nem éri meg, tehát nem érdemes amfíbiát küldeni.

Nem három?
 

formosa

Member
2015. május 18.
427
2
18
Igaz, de teljesen mindegy, mert 1 vagy 2 reptér is elég ahhoz, hogy ne egy /normál gépekhez képest kevesebb hasznos terhet cipelő/ amfíbia oldja meg a sürgős szállítási feladatokat.
 

formosa

Member
2015. május 18.
427
2
18
Idézet a cikkből: "A gyártó AVIC tervei szerint a következő 15 évben 60 ilyen repülőgépet kívánnak legyártani."

2 éve még 160-ról ábrándoztak. A végén persze örülnének, ha az a 60 csak 30-ra csökkenne. /Igaz, optimizmus nélkül 20-at sem tudnának eladni./
De ha valami csoda folytán sikerülne exportálni, akár még a 60 is összejöhet.

/2004 és 2007 között az oroszok nem vártak a csodára, hanem a Be-200-assal sorra oltották a Dél-európai erdőtüzeket. Eredmény: A tüzek kialudtak, a Dél-európai országok meg Beriev helyett Bombardier tűzoltógépeket vásároltak./
 

formosa

Member
2015. május 18.
427
2
18
http://iho.hu/hir/a-vilag-legnagyobbja-es-hidroplan-160809
A hidroplán szót akár el is felejthetjük, mert ma már alapvető elvárás 1 vízen használható repülőtől, hogy /mint "amfíbia"/ a szárazföldről is bevethető legyen.
A "legnagyobb" meg jól hangzik, ám mint sok más területen, az amfíbiák között sem a méret a lényeg. /- Vagy talán mégis, mert ebben a kategóriában épp a kisebb Bombardier 415 a legsikeresebb./
 

formosa1

Well-Known Member
2016. augusztus 30.
1 575
975
113
Az Aero Magazin októberi száma közöl egy cikket az új kínai amfibiáról, aki akarja elolvashatja!
 

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
20 704
11 615
113
Most jelent meg a gép a Zhuhai repülőnapokon
AG600_1.jpg

AG600_2.jpg

Valamint egy dokumentumfilm a fejlesztéséről
 
 • Tetszik
Reactions: therob