JL-9 Plateau Eagle / FTC-2000 (Guizhou, Kína)

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

tonyo

Well-Known Member
2017. június 23.
5 581
8 450
113
Máig nem értem,az orosz miért nem jött ki egy Super-7 jellegű továbbfejlesztett 21sel-1972ben.Nekün is jó lenne,mig ma is modernizált elektronikával.
grumman_super_7_sabre_II_3_big.jpg

chengdu_grumman_super_7_1.jpg
JF-17 Thunder :) mint egy személyes utód.
Szerintem a JL-9/FTC-2000 es ből ki fognak hozni egy egyszemélyes változatot. Afrika és a szegényebb dél amerikai államok mint leendő ügyfél kör számításba jöhet. Plusz kellene majd az öregedő J7 ek helyére valami olcsó tömeg vadász is. Másodvonalba. Főként a nyugati végekre. Ami visszafelé majdnem teljes mértékben kompatibilis a J-7 el az üzemeltetés szempontjából. A j-10 es inkább első vonalbeli egyhajtóműves vadászgépnek szánhatják.

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 606
14 776
113
Ez inkább a horvátoknak lenne jó. Ők vásároltak Mig-21-eseket.

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 606
14 776
113
Hát ez mennyire retró. Őszintén nem is számítottam rá. Pont ugyan úgy le kell szedni a törzs hátsórészét mint az eredetinél.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Tetszik
Reactions: fishbed

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 606
14 776
113
Ez a JF-17-nél is fapadosabb

emel

Well-Known Member
2013. február 11.
9 073
15 030
113
Hát ez mennyire retró. Őszintén nem is számítottam rá. Pont ugyan úgy le kell szedni a törzs hátsórészét mint az eredetinél.
Nem tudom mire és miért számítottál többre? Ez alapvetően egy jobban módosított orr-résszel, és egy kissé módosított szárnnyal és alig módosított függőleges vezérsíkkal felszerelt MiG-21-ből feltupírozott sárkány. A törzs széthúzási síkjánál a hajtómű fölött látható szürke kifli alakú valami az a hidraulika-tartály, ami ugyanott van mint a legelső ős-MiG-21-en. Ezen a gépen csak ott változtattak ahol nagyon fontosnak tartották, minden más ugyanaz mint régen.

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 606
14 776
113
Nem tudom mire és miért számítottál többre? Ez alapvetően egy jobban módosított orr-résszel, és egy kissé módosított szárnnyal és alig módosított függőleges vezérsíkkal felszerelt MiG-21-ből feltupírozott sárkány. A törzs széthúzási síkjánál a hajtómű fölött látható szürke kifli alakú valami az a hidraulika-tartály, ami ugyanott van mint a legelső ős-MiG-21-en. Ezen a gépen csak ott változtattak ahol nagyon fontosnak tartották, minden más ugyanaz mint régen.
Igen, pontosan, de valamiért megfeledkeztem erről a részletről. A szárny még az ami komolyabban át lett tervezve.

senki

Well-Known Member
2018. július 27.
373
317
63
Kici, ócó és szép. Lehet, hogy a műszaki tartalom nem a legkorszerűbb, ez én nem tudom megítélni, de az ára miatt biztos akad rá kereslet.
Azért, ha tömegesen alkalmazzák, akkor tud fejtörést okozni. Szépen túl lehet terhelni az ellenség légvédelmét.

M

molnibalage

Guest
Kici, ócó és szép. Lehet, hogy a műszaki tartalom nem a legkorszerűbb, ez én nem tudom megítélni, de az ára miatt biztos akad rá kereslet.
Azért, ha tömegesen alkalmazzák, akkor tud fejtörést okozni. Szépen túl lehet terhelni az ellenség légvédelmét.
A légvédelem túlterhelését nem repülőgépekkel kell csinálni, mert egy légvédelmi rakéta mindig fényévekkel olcsóbb, mint a pilóta és a gép...

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 606
14 776
113

• Tetszik
Reactions: senki

senki

Well-Known Member
2018. július 27.
373
317
63
A légvédelem túlterhelését nem repülőgépekkel kell csinálni, mert egy légvédelmi rakéta mindig fényévekkel olcsóbb, mint a pilóta és a gép...
Azért, ha lokátor ellenirakétákkal szereled fel és Wild Weasel kötelékben alkalmazod, akkor van meglepetés. Annak idején, vagy 25 éve, Tajvan ellen is az volt a doktrínájuk, hogy sok géppel terhelik a légvédelmet. De nem is ez a lényeg, hiszen szerintem árban konkurálni fognak a használt eladásra szánt gépekkel, és a ruszkik piacát is elhódíthatják vele.

• Tetszik
Reactions: tonyo

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 606
14 776
113
Az oroszoknak a Jak-130 valamilyen változatával lenne eséllyük ebbn a piaci résben. Bár van egy olyan érzésem, hogy az jóval drágább mint ez a Mig-21 származék.

• Tetszik

tonyo

Well-Known Member
2017. június 23.
5 581
8 450
113
  • Tetszik

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
22 154
36 301
113
Iranyitott fegyverek koraba konmyu csapasmeresre igazabaol nem is kell tobb. Modern vadaszok melle filleres de jelentos csapasmeresi keppesseg novekedes rejlik a kis 21 esbe...

Az eredeti celjat a kikepzest is szerintem teljes mertekben kiszolgalja... Vadasz szerepkorbe nem igazan kell alkalmazni ez teny de kikepzesre airpolicire es csapasmeresre tokeletesen megfelel. /egy olcso kiegeszito/tamogato/tehermentesito gep/